Salibandyn MM-kisaprojekti sisälsi 50 pelaajaa

Suomen kolmanteen salibandyn maailmanmestaruuteen valmentaneella Petri Kettusella oli tyhjä fiilis mestaruuden ratkettua. Aikaisemmin kaksi finaalitappiota kärsinyt valmentaja ei vielä maanantaina, saapuessaan Helsinkiin ollut suurta hypetystä korvien välistä löytänyt.

– Tiukka kuuden viikon pätkä on tässä painettu menemään, niin olo on aika tyhjä, Kettunen kertoi lentokentällä.

Salibandyssa, varsinkin MM-tasolla sankarin ja antisankarin välinen ero on hiuksenhieno. Kettunen on kahdesti kokenut sen, kun tappio tulee ja sitä kautta hirveä kasa puukkoa selkään. Kolmas perättäinen tappio olisi saattanut olla katastrofaalinen, nyt tulos oli huomattavasti miellyttävämpi. Tulos, joka tuli uskomattoman upean pelin seurauksena.

Kettuselle vihdoin menestystä, mutta jatkuuko pesti sittenkään maajoukkueessa? (Kuva: Juhani Järvenpää)

– Ottelu oli tiukka ja viihdyttävä. Pelattiin todella hyvää salibandya ja ansaittiin mestaruus, Kettunen totesi.

Maailmanmestaruuteen huipentunut kisaprojekti kesti kaikkinensa kaksi vuotta. Jaksoon kuului lukuisia leirejä, joissa pelaajia kokeiltiin. Projektin aikana joukkueessa ehti pyörähtämään peräti 50 pelaajaa. Niistä pelaajista koostui lopullinen kisajoukkue.

– Se on valtava määrä pelaajia, jotka pääsivät katsomaan kansainvälistä maailmaa. Hyviä, uusia pelaajatyyppejä kansainväliselle huipulle. Uuden sukupolven läpimurto MM-kisoihin. Projekti oli hyvä ja jämäkkä, Kettunen valaisi.

Tulevaisuus Suomen maajoukkueessa näyttää hyvältä. Mestarijoukkueessa oli peräti 14 pelaajaa, jotka eivät olleet vielä mestaruutta voittaneet. Siitä puolet olivat ensikertalaisia MM-kisoissa. Konkarit alkavat väistymään, mutta tilalle tulee jo uutta, voitonnälkäistä verta.

Valmennuskin tulee pysymään samoissa käsissä jatkossakin, sillä Kettusen mukaan hänellä on sopimus, joka kattaa vuoteen 2018 saakka. Faneille.comin saamien tietojen mukaan asia ei kuitenkaan ole niin yksinkertainen. Kyseessä onkin optio kahdesta lisävuodesta ja Kettusen jatkosta maajoukkueen päävalmentajana keskustellaan lähipäivien ellei jopa lähituntien aikana.

Kansikuva: Juhani Järvenpää