Salibandyliigan alkukauden onnistujat ja epäonnistujat

OLS:llä riittää pohdittavaa, miten sarjapaikka säilytetään. Kuva: Anssi Koskinen

OLS:llä riittää pohdittavaa miten sarjapaikka säilytetään. Kuva: Anssi Koskinen

Salibandyliiga on ylittänyt puolivälinkrouvin ja on aika käydä läpi alkukauden onnistujat ja epäonnistujat.

Onnistujat:

Tampereen Classic:

Classic lähti kauteen yhtenä sarjan suurena ennakkosuosikkina. Classic pelasi 11 ensimmäistä kamppailua voitokkaasti ja raivasi tiensä myös toista vuotta putkeen Suomen Cupin  finaaliin. Seurajoukkueiden MM-kisoissa Champions Cupissa joukkue esiintyi edukseen, kaatuen kuitenkin välierissä Seinäjoen Peliveljille. Manageri Passo Peltola on rakentanut erittäin vaarallisen joukkueen, josta jokaisesta kentästä löytyy huikea määrä ratkaisuvoimaa. Puolustus on isokokoinen ja viimeisenä lukkona häärää kokenut maalivahti Pekka Nieminen. Suuri mestarisuosikki SPV:n ohella.

Alkukauden onnistuja:

Nico Salo, nuori puolustaja palasi pahan loukkaantumisen jälkeen parempana kuin koskaan. Puolustusvelvoite hoituu ja hyökkäyspäässä rakentelee jatkuvasti vaarallisia tilanteita. Sarjan parhaita puolustajia kääntämään peliä.

Joensuun Josba:

Joensuussa vaihtui kauden alussa niin pelaajisto kuin valmennuskin. Valmentaja Sami Sorjonen palasi takaisin sorvin ääreen ja on saanut nuoren joukkueen pelaamaan omilla ylärajoillaan. Joensuussa saatetaan päästä nauttimaan keväällä playoff-tunnelmasta. Nuori Jesse Huurrekorpi on ottanut ykkösmaalivahdin paikan vakuuttavilla otteillaan.

Alkukauden onnistuja:

Mikko Hallikainen, liigadebytantti on nakuttanut lähes piste per peli tahdilla ja osoittanut sopeutuvansa loistavasti liigavauhtiin.

Westend Indians:

Eurooppa- ja ulkomaankauppaministeri Alexander Stubbin lempilapsi nousi täksi kaudeksi liigaan ja on yllättänyt kaikki. Sijoitus 15. ottelun jälkeen vakuuttava 7. Sarjan häntäpäähän povattu joukkue pelaa erittäin taitavaa  ja tehokasta vastahyökkäyspeliä. Valmennusjohto Laurikainen-Timonen on rakentanut liigatasolle erittäin toimivan pelityylin ja taitavat nuorukaiset nauttivat, kun pääsevät pelaamaan kentällä omilla vahvuuksillaan. Vain yhden kotiottelun hävinnyt Indians taistelee tosissaan playoff-paikasta.

Alkukauden onnistuja:

Santeri Toropainen, pienikokoinen puolustaja on iskenyt hurjat 11+4=15 pistettä 15. ottelussa. Vasempana puolustajana pelaava lupaus on alati vaarallinen viivapeloite. Puolustajien pistepörssissä Toropainen on tällä hetkellä sijalla 4.

Tampereen Koovee:

Putoajaksi povattu tamperelaisseura on pelannut ennakkoluulotonta peliä valmentaja Hannu Santasen johdolla. Lähes kaikki nimimiehet jättivät joukkueen, mutta uusia vastuunkantajia on löytynyt. Maajoukkuemaalivahti Joni Järviö tarjoaa joka ilta joukkueelleen mahdollisuuden voittoon ja härkämäinen Eemeli Salin ratkoo hyökkäykset. Nico Andersson johtaa alakertaa hienoilla 7+13=20 tehoin ollen puolustajien pistepörssissä sijalla 2..  Taistelee jopa playoff-paikasta.

Alkukauden onnistuja:

Samuli Salomaa, nuori hyökkääjä on ottanut joukkueen maalintekovastuun yhdessä Salinin kanssa. Johtaa koko liigan ylivoimapörssiä tehoin 8+4=12.

Epäonnistujat:

OLS

Oulaisten tuli pelata tällä kaudella playoffseissa, mutta toisin kävi. Joukkue on valahtanut suoran putoajan paikalle ja kevät ei näytä ruusuiselta. Vain kaksi voittoa kauden 14 ottelusta kertoo karua kieltä. Koovee on osoittanut, että hyvällä ylivoima- ja maalivahtipelillä pääsee tässä sarjassa pitkälle. OLS ei ole onnistunut alkukaudesta kummassakaan. OLS alkukaudesta seitsemän ja Koovee 24 ylivoimaalia.

Alkukauden onnistuja:

Ville Oksa, harvoja valopilkkuja joukkueessa. Puolustaja on joukkueen sisäisen pistepörssin sijalla 3. tehoin 6+7=13. Hyökkääjiltä odotetaan keväällä tulitukea.

Nokian KRP:

Jälleen täksi kaudeksi kovin odotuksin lähtenyt nokialaispoppoo palkkasi nipun uusia pelaajia ja valmentajakseen nuorten maajoukkue käskijä Heikki Luukkosen. Tulos on ollut kuitenkin heikko. Pelaajia on potkittu kauden mittaan ulos ja joukkue näyttää aivan muulta kuin joukkueen tulisi näyttää. Urheilullisuus puuttuu edelleen ja peli perustuu jälleen kerran yksilöihin. Pysyy sarjassa karsintojen kautta.

Alkukauden onnistuja:

Joni Henttonen, Ilveksestä siirtynyt kova otteinen puolustaja hoitaa nokialaisten puolustusta lähes yksikseen.

Muita huomioita alkukaudesta:

Sarjaohjelma on härättänyt paljon puhetta. Osa joukkueista pelaa mm. joulun ja uuden vuoden vaihteessa suuren määrän otteluita ja välistä huilataan useamman viikon taukoja. Vastuu sarjaohjelman suunnittelusta on myös joukkueilla.

Salibandyliiton tulospalvelun viivästyttyä päätti Fredrik Hollsten pistää loistavan palvelun pystyyn: www.pojot.fi 

Tuomaritoiminta on puhuttanut paljon ja alkukaudesta on nähty ikäviäkin tilanteita. Classicin Mika Savolaisen taklaus herätti keskustelun nyky-salibandyn tilasta.