Salibandyn MM-kisoissa Suomi-Ruotsi ”Ruotsi kaatuu tänään”

Salibandyn MM-kisat jatkuvat tänään alkusarjan viimeisillä otteluilla. Todellinen huippuottelu pelataan A-lohkossa, jossa Suomi kohtaa harvinaisesti jo alkulohkossa rakkaan vihollisensa Ruotsin. Voittaja nappaa itselleen lohkon ykkössijan, mutta kakkonenkin etenee suoraan puolivälieriin.

Lähtökohdat

Molemmat joukkueet kaatoivat odotetusti alkulohkon muut joukkueet Latvian ja Saksan vaivattomasti. Lohkon voitolla ei ole hirveän suurta painoarvoa – toisaalta puolivälieriin lohkon voitto takaisi hieman helpomman vastustajan, joten eiköhän tänään taistella ihan kunnolla pisteistä turhia säästelemättä.

Ruotsi lähti kotimantereellaan pelattavaan turnaukseen selkeänä mestarisuosikkina, eikä turhaan. Joukkueen materiaali on käsittämättömän kova. Suomi taas lähti turnaukseen ranking-kakkosena. Näiden kahden tasoerosta kertoo se, että moni suomalainen ei mahtuisi Ruotsin nykyiseen maajoukkueeseen. Silti yksittäisissä peleissä kaikki on mahdollista ja Suomen pelitapa antaa hyvät eväät harjata täydellisenä päivänä Ruotsin.

Edellisestä kahdeksasta kohtaamisesta Suomi on pystynyt lyömään rakkaan naapurimaan kahdesti. Huhtikuussa Suomi pöllytti ruotsalaisia peräti 7-2 ja tämä antaa lisää itseluottamusta suomalaisille. Suomen tulee saada pelinopeus pallollisena korkeammalle tasolle kuin kahdessa edellisessä alkusarjan ottelussaan, silloin Suomella on mahdollisuus taistella voitosta. Puolustuspelaaminen Ruotsia vastaan on tällä hetkellä hyvällä mallilla. Jonkun on tehtävä Suomelle tarvittavat maalit voiton takaamiseksi.

Suomen tukipilari maalivahti Eero Kosonen lähtee otteluun luottavaisena.

”Joukkueessa on todella loistava yhteishenki ja taistelutahto. Voittamaan lähdemme. Ruotsi kaatuu tänään”

Maajoukkueen maalivahti Eero Kosonen torjuu tänään Suomen maalilla. Kuva: AOP

Maajoukkueen maalivahti Eero Kosonen torjuu tänään Suomen maalilla. Kuva: AOP

Suomen kentälliset illan otteluun:

  • Lauri Kapanen – Jani Kukkola – Mika Moilanen
  • Janne Lamminen – Juha Kivilehto
  • Eemeli Salin – Oscar Hänninen – Rickie Hyvärinen
  • Tatu Väänänen – Risto Töllikkö
  • Tero Tiitu – Mika Kohonen – Kari Koskelainen
  • Nico Salo – Lauri Stenfors

MV: Eero Kosonen

Penkki: Jami Manninen, Miko Kailiala, Mikael Lax, Tomi Ikonen (mv)

Lähde: floorball.fi

Seuraa heitä:

Suomi: Eemeli Salin, härkä-Salin on omaksunut vuodessa maajoukkueen pelitavan todella hyvin ja on todellinen jokerikortti Suomelle. Muodostaa kuuman tutkaparin Rickie Hyvärisen kanssa.

Ruotsi: Alexader Rudd, isokokoinen ja sulavaliikkeinen Rudd rytmittää peliä todella loistavasti. Ilo katsella miehen pelaamista.

Suomi-Ruotsi tänään YLE FEM klo 20.00 alkaen.