Tiitu luottaa Viikinkien menestykseen

Miesten Salibandyliiga vetelee viimeisiään kaudella 2015-2016 ja pudotuspelit ovat jo oven takana. Liigan kestomenestyjiin lukeutuva Viikingit valmistautuu parhaillaan niin pudotuspeleihin kuin myös lauantain tiukkaan kamppailuun Tampereen Classicia vastaan. Faneille.com kävi tapaamassa Viikinkien avoimissa harjoituksissa suomalaisen salibandyn yhtä legendaa, Tero Tiitua.

Tiitu muistetaan hienoista maaleistaan ja herrasmiesmäisyydestään niin pelikentällä kuin sen ulkopuolellakin. Moni muistaa hänet myös Suomen ensimmäisen maailmanmestaruuden ratkaisijana. Nyt Tiitu pelaa Viikingeissä, josta on tullut miehelle koti. Alla ovat kovatempoiset harjoitukset ja katse on kiihkeästi jo tulevissa pudotuspeleissä.

Tero Tiitun taistelusta huolimatta Oilers voitti lokakuussa 8-1. (Kuva: Jari Turunen, Salibandyliiga)

Tero Tiitun taistelusta huolimatta Oilers voitti lokakuussa 8-1. (Kuva: Jari Turunen, Salibandyliiga)

– Meidän joukkueella trendi on ollut koko ajan nouseva, kuten kuuluukin olla. Kun ollaan pelattu 25 kierrosta, niin ei sarjataulukko kylläkään valehtele. Me ollaan juuri sillä sijalla kuin kuuluukin olla, Tiitu myönsi.

Sijoitus on ennen viimeistä kierrosta neljäs, pisteen päässä kolmannesta paikasta. Lähin kilpakumppani Oilers kohtaa viimeisellä kierroksella SalBan, joka on ennakkoon toki helpompi kuin Viikinkien vastustaja Classic. Peli on aina peliä ja kaikkea voi tapahtua ihan viimeisilläkin hetkillä. Jännitystä saadaan odottaa aina viime metreille saakka. Ensi viikolla käynnistyvät pudotuspelit taas ovat aivan eri juttu ja niihin Viikingeillä on selkeä tavoite.

– Uskon, että meillä on mahdollisuus parantaa peliämme vielä roimasti ja sitä kautta päättää kausi tosi hienosti, Tiitu vakuutti.

– Se, mikä meillä vielä on jäänyt puuttumaan, on noiden tiukkojen pelien kääntäminen meille. Kaikkia meitä edellä olevia joukkueita vastaan ollaan pelattu tasaisia hyviä vääntöjä, Tiitu analysoi.

Jokainen joukkue voitettavissa

Classic kaatui Viikingeille Tampereella marraskuussa, mutta Happee ja Oilers ovat vielä kukistamatta tällä kaudella. Oilersia vastaan Pasilan pelissä Viikingit oli vastaantulija, mutta Espoossa pelattu ottelu oli tiukempi. Viikingit kohtasi Happeen kolmesti ja kaksi vääntöä päättyi tappioon Jyväskylässä, mutta Helsingissä pistesaldo kertyi yhdellä pisteellä.

Tero Tiitu ja Miko Kailiala juhlivat SPV:tä vastaan. Jatkuko juhlat myös pudotuspeleissä? (Kuva: Juhani Järvenpää)

Tero Tiitu ja Miko Kailiala juhlivat SPV:tä vastaan. Jatkuvatko juhlat myös pudotuspeleissä? (Kuva: Juhani Järvenpää)

– Kärki on tasainen ja hyviä joukkueita on liigassa paljon. Kyllä silti luotan tähän meidän joukkueeseen, että kaikki pystytään voittamaan, kun olemme parhaimmillamme, Tiitu lupasi.

Mikäli neljäs sija jää Viikingeille, tarkoittaa se myös sitä, että heille jää  joku joukkue sijoilta 5-8, kun kolme ensimmäistä joukkuetta pääsevät valitsemaan vastustajansa pudotuspeleihin. Spekuloinnit ovat kovat siihen suuntaan, että jäljelle jäävä joukkue olisi hallitseva mestari SPV. Vastustajana se saattaisi olla jopa pahin mahdollinen.

– Ainakin edellä olevien joukkueiden mielestä, jos he eivät sitä ole valinneet. Totta kai he ovat viime vuoden Suomen mestari ja siellä on voittamisen kulttuuria takana. He ovat useamman pytyn tässä viime vuosina saaneet jo ja tunnetusti sellainen joukkue osaa kaivaa sen oman potentiaalinsa pudotuspeleissä, Tiitu arveli.

Tänä vuonna pudotuspelit pelataan ensimmäistä kertaa paras seitsemästä -systeemillä niin puolivälierät kuin välierätkin. Loppuottelussa ei enää pelata finaalisarjaa, vaan yksi ottelu, jonka Salibandyliitto on nimennyt Superfinaaliksi. Huhtikuun puolivälissä, tarkemmin ottaen 16. huhtikuuta pelattava tapahtuma on jakanut mielipiteitä salibandyväen keskuudessa.

– Kyllä se on hyvä ratkaisu. Suomessa salibandy kaipaa tuollaista ja siitä on muista huippumaista hyviä kokemuksia, Tiitu painotti.

Salibandyliigan viimeinen kierros pelataan 5. maaliskuuta. Pasilan Urheiluhallissa Viikingit kohtaa Classicin kello 16:45 alkavassa ottelussa. Ottelu lähetetään myös Yle TV2-kanavalta kello 17:15 alkaen.

Kansikuva: Juhani Järvenpää, Salibandyliiga