Tuore Champions Cup-voittaja viihtyy Pixbossa – ”Saa keskittyä olennaiseen”

Viikko sitten sunnuntaina pelattiin Ruotsin Boråsissa salibandyn Champions Cupin loppuotteluita niin miesten kuin naisten sarjoissa. Molemmissa otteluissa vastakkain olivat ruotsalainen ja suomalainen seura. Miesten puolella hallitseva Suomen mestari Classic kohtasi Storvretan ja hävisi ottelun 2-1.

Naisissa kohtasivat viime kaudella toiseksi Salibandyliigassa tullut Tampereen Classic ja Ruotsin mestari Pixbo. Göteborgin lähistöltä Mölnlyckestä lähtöisin oleva Pixbo voitti ottelun 6-2. Joukkueessa pelaava Suomen maajoukkuepelaaja Laura Manninen, jolle Champions Cupin voitto oli ensimmäinen.

– Tuntui todella hyvältä voittaa. Olen kerran ollut pelaamassa Champions Cupin finaalia ja silloin jäimme valitettavasti hopealle, Manninen kertoi.

Viime keväänä Ruotsin mestaruutta juhlinut joukkue ansaitsi paikkansa Champions Cupiin pelaamalla, mutta on kokenut kesän aikana muutoksia.

– Joukkueemme heikentyi hieman viime kaudesta, mutta se ei ole näkynyt pelaamisessamme mitenkään. Ansaitsimme todella tämän kullan. Jokainen uskoo meidän omaan juttuun ja silloin tuloskin on sen mukainen, Manninen totesi.

Kansainvälinen menestyminen on jokaiselle seuralle iso asia ja Pixbolle, naisten seurahistorian ensimmäinen Cupin voitto sai seuran järjestämään pelaajilleen mukavan illan.

– Voittoa juhlittiin Göteborgissa sunnuntai-iltana joukkueen, perheiden ja ystävien kanssa. Seura oli järjestänyt keskustasta ison tilan joukkueen käyttöön ja siellä nautimme kaikki yhdessä illasta, Manninen paljasti.

Kovin pitkään ei Pixbo ja Manninen voi nauttia menestyksestään, sillä jo sunnuntaina pelit jatkuvat kotiottelulla Karlstadia vastaan.

– Jouluun asti painetaan täysillä, sitten rauhoitutaan hetkeksi joulun viettoon, Manninen kertoi joukkueen tulevaisuudesta.

Laura Manninen viihtyy Pixbossa Kuva: IFF

Laura Manninen viihtyy Pixbossa Kuva: IFF

Työnteko kuuluu arkeen

Manninen on viihtynyt Ruotsin länsirannikolla hyvin. Hän on pelannut siellä syksystä 2014 lähtien. Kielitaitokin on kolmen vuoden aikana lisääntynyt ja hän pystyy nykyisin kommunikoimaan ruotsin kielellä.

– Tässä seurassa saa keskittyä olennaiseen eli pelaamiseen. Joukkueemme on yhtenäinen ja tavoitteellinen. Se tekee pelaamisesta helpompaa niin treeneissä kuin peleissä, Manninen valaisi.

Arki on suomalaisneitokaisella hyvin samanlaista kuin Suomessa ollessaankin. Pelkästään salibandyyn hän ei pysty keskittymään, vaan töitäkin on tehtävä välillä.

– Salibandyn ohella teen töitä ja tapailen ystäviä. Töissä käyn kolme kertaa viikossa. Sillä tavalla pystyn keskittymään salibandyyn enemmän.

– Naisten puolella harvat pystyvät elättämään itseään pelaamalla, niin työnteko kuuluu arkeen.

Itse pelaaminen Ruotsissa on hänen mukaansa kehittävämpää, kun vastassa on maailman parhaita pelaajia vastaan niin peleissä kuin myös harjoituksissakin. Peli Ruotsissa on joukkueiden välillä tasaisempaa, mutta myös nopeampaa ja teknisempää.

– Pelaaminen ja harjoitteleminen maailman parhaita vastaan auttaa kehittämään itseäni koko ajan lisää ja omat taidot paranevat siinä, Manninen tiesi.

Kansikuva: IFF