Viime kauden finalistit ratkaisevat Suomen Cupin mestaruudet

Salibandyn Suomen Cupin mestaruudet ratkotaan sunnuntaina 25.1. Helsingin jäähallissa. Miesten sekä naisten finaaleissa nähdään viime kauden uusinnat, kun miehissä vastakkain ovat viime vuoden cup-mestari Classic ja SSV. Naisissa kohtaavat kestomenestyjät viime kauden tupla-mestari SB Pro ja tampereen Classic. Classicilla on siis jälleen mahdollisuus tuplamestaruuteen. Pystyykö Peltolan porukat nappaamaan himoitun tuplan? Se selviää sunnuntaina.

Miehissä SSV:n vuoro

Viime vuoden finaali oli äärimmäisen jännittävä ja se ratkesi vasta jatkoajalla, kun tuore MM-hopeamitalisti Janne Lamminen ratkaisi voiton tamperelaisille. Tuolloin tamperelaiset saivat pelata finaalin kotisalissaan, mutta tällä kertaa mestari ratkaistaan kummallekin hieman vieraammalla tantereella, kun Salibandyliitto on vienyt tapahtuman vielä hieman isommalle areenalle.

Classic on tällä hetkellä miesten Salibandyliigassa sijalla 5. ja SSV sijalla 2. Molemmat kaatoivat välierissä turkulaiset joukkueet, kun Classic päätti sensaatiomaisen cup-taipaleen kulkeneen 2. divisioonassa pelaavan FBC Turun matkan välierissä. SSV taas puolestaan kaatoi välierässä liigaa pelaavan TPS:n.

Miesten finaalista on odotettavissa erittäin yleisöystävällistä salibandyä, kun molemmilta joukkueilta löytyy todella laadukkaat hyökkäysmateriaalit. Classicin ykköskenttä Juhola-Savonen-Johansson on viime aikoina ollut kenties koko Suomen vaarallisin hyökkäyskenttä. Löytyykö ratkaisuvoimaa myös Classicin ykkösen takaa? SSV:ltä löytyy kolme vahvaa kentällistä, joista vaarallisin on joukkueen ykkönen Helenius-Meyer-Kailiala. SSV:ltä löytyy kenties hieman enemmän kokemusta, kun mm. kaiken voittanut Mikael Järvi on äitynyt jälleen kovalle pelipäälle ollen Salibandyliigan syöttöpörssissä sijalla 6.

Molempien joukkueiden maalivahtipeli on finaalin alla hienoinen kysymysmerkki ja voi jopa ratkaista ottelun suuntaan jos toiseen. SSV:n nuori Santtu Strandberg on näpäyttänyt epäilijöitään ja pelannut loistavan kauden, mutta nyt mies testataan ensimmäistä kertaa kovan paikan edessä. Classicin maalivahtikaksikko Joni Järviö-Lassi Toriseva on ailahdellut aivan liikaa kauden aikana, joten nähtäväksi jää kumpi torjuu finaalissa ja miten.

Huippuottelu luvassa ja uskon, että tänäkin vuonna nähdään todella tiukka ottelu. Veikkaan, että SSV vie lopulta mestaruuden paremman puolustuspelaamisensa ansiosta.

Naisten finaali kahden suuren kohtaaminen

Naisten finaalissa pelaavat yllätys yllätys Nurmijärven SB Pro ja Classic. Classic vahvistui täksi kaudeksi merkittävästi ja joukkueen pääkäskijä moottoriturpa Vellu Koivunen paukutteli henkseleitä kauden alla todeten, että jos joukkue häviää Salibandyliigassa kolmesti, pakkaa hän kimpsunsa päävalmentajan pallilta. Perjantaina tuo kolmas tappio tuli, kun nuori PSS haki vierasvoiton tampereelta lukemin 4-5. Ilmeisesti kuitenkaan vielä Koivunen ei ole jättänyt eroanomustaan.

Viime vuoden mestari SB Pro menetti kauden alla joukkueen ykkössentteri Mira Wickmanin Ruotsiin, mutta joukkue on silti tällä hetkellä naisten liigan kärkipaikalla kahden pisteen erolla Classiciin. Prota kannattalee tutut kaksoset, kun Kujalat Elina ja Karoliina paukuttavat joukkueelleen hurjia tehoja illasta toiseen. Lisäksi Pro on kasvattanut loistavasti omista junioreista uusia vastuunkantajia ykkösjoukkueeseensa.

Miesten ottelun tapaan luvassa on todella tiukka ja loistava salibandyottelu. Classicin avainpelaajien mahdolliset poissaolot loukkaantumisten takia saattaa kääntää vaakakupin Prolle, mutta vähän naisten salibandyä seuranneena en uskalla lähteä veikkaamaan ottelun lopputulosta.

Finaalitapahtuma

Salibandyliitto ilmoitti oudosti finaalitapahtuman paikan ja aikataulun vasta tammikuun alkupuolella, joten markkinointi on jäänyt ohueksi. Toivottavasti isoon jäähalliin löytyy tarpeeksi ihmisiä katsomaan hienoja salibandynäytelmiä. Miesten ja naisten finaalit suorana YLEltä.

Salibandyliiton juniorit pääsevät tapahtumaan ilmaiseksi, joten nyt kaikki junnut ottamaan mallia tähtipelaajista!

Otteluohjelma su 25.1.:

Klo 10.30 Miesten haastajafinaali: PoNoVo II – Sastamalan Woima
Klo 13.00 Naisten finaali: SB-Pro – Classic (YLE)
Klo 16.00 Miesten finaali: SSV – Classic (YLE)
Klo 19.00 Miesten pikkufinaali: KeLy – FBC Turku

Pääsylippujen hinnat:

Tapahtumalippu ennakkoon 6 €
Tapahtumalippu ovelta Aikuiset 12 €
Tapahtumalippu ovelta Lapset (alle 5v.) / Opiskelijat/Eläkeläiset 10 €

Perhelippu ennakkoon 16 € (neljä lippua/sisäänpääsyä)
Perhelippu ovelta 30 € (neljä lippua/sisäänpääsyä)

Ennakkoliput Lippupalvelusta

Kuva: Anssi Koskinen

Lähde: Salibandyliitto