Jatkaako TsSKA tyrmäävää virettään?

Keskiviikon KHL-kattauksessa on luvassa neljä ottelua: Severstal-TsSKA, Dinamo Moskova-Jugra, Sotši-Traktor ja Medvescak-Dinamo Minsk.

Eilinen jäi tappiolliseksi

Eilen tipsasimme Atlantin kotivoittoa Slovan Bratislavasta kertoimella 2.20, sekä Bratislavan maaleiksi alle 2.5 ja alle 1.5. Loppupeleissä vain yksi kohde osui, kun Atlant hakkasi päätään Slovan-maalivahti Johan Backlundin logoon. Kotijoukkue hallitsi peliä mielin määrin ja vei laukaukset 29-12, mutta heikko viimeistely Atlantin ja vetojemme kohtaloksi.

Moskovalaisjoukkueet vahvoilla

Ennakkoon on helppo liputtaa Moskovan TsSKAn ja Dinamo Moskovan voittojen puolesta.TsSKA on murskannut kahdessa edellisessä ottelussaan vastustajansa maalierolla 15-2, ja edellinen tappio on lokakuun puolelta.

Severstal ja TsSKA pelaavat KHL:ssä harvinaisen back-to-back -kamppailun, kun sama kaksikko kohtasi sunnuntaina Moskovassa. Tuossa ottelussa TsSKAn tähtipelaajat Alexander Radulov (1+5) ja Igor Grigorenko (4+0) olivat pitelemättömiä kotijoukkueen 8-2 voittolukemiin päättyneissä murskajaisissa.

Vaikka tänään Severstalilla on kotietu, ei se poista joukkueiden välistä tasoeroa, saati vaikuta TsSKAn hurjaan vireeseen. Lisämotivaatiota vieraille tuo fakta, että TsSKA on hakenut täyden pistepotin Cherepovetsista edellisen kerran kaudella 2007-2008, joten nälkää varmasti löytyy.

Tällä kaudella joukkueet ovat kohdanneet kahdesti, ja voitot ovat TsSKAlle 2-0. TsSKA pääsee otteluun lähes terveellä rosterilla, Sevestalilta sivussa normaalista kokoonpanosta on varmuudella puolustaja Adam Almqvist. Lisäksi hyökkääjä Jevgeni Mons (7+9) on todennäköisesti sivussa.

Dinamo Moskova palaa voittojen tielle, Jugran pistemiehet sivussa

Sunnuntaina tappion Dinamo Riikalle kärsinyt Janne Jalasvaaran edustama Dinamo Moskova palaa Lužniki-arenalle ottelussa Jugraa vastaan. Vaikka moni saattaa pitää tappiota Riikalle yllättävänä, se noudattaa samaa kaavaa, mistä olemme aiemminkin sivuillamme puhuneet. Kun mikä tahansa joukkue pelaa KHL:n isoja joukkueita, SKA:ta, TsSKA:a, Kazania tai Magnitogorskia vastaan, on kyseisessä ottelussa aina ekstralatausta. Siksi näitä isoja otteluita seuraavat ottelut ovat olleet yleensä nihkeitä ja vaikeita. Samoin kävi taannoin Jokereille, kun ison Lokomotiv-vierasottelun jälkeen käytiin kyykkäämässä Sotšissa.

Tänään latausongelmia ei pitäisi olla, kun tappio on herättänyt taas joukkueen normaaliin vireystilaansa. Perinteikkäällä ja tunnelmallisella Lužniki-areenalla vierasjoukkueen on todella vaikea voittaa. Tällä kaudella vain TsSKA, Riika, Jokerit ja Magnitogorsk ovat hakeneet voiton Dinamon kustannuksella.

Illasta tullee hankala vierasjoukkueelle, joka on hävinnyt kolme viimeistä otteluaan. Lisäksi Jugralla on loukkaantumisen takia sivussa varmuudella joukkueen toiseksi paras pistemies, myös Liiga-jäiltä tuttu Ben Maxwell. Myös ykkösmaalivahti Barry Brustin pelaaminen on erittäin epävarmaa, ja Lukas Kaspar on pelikiellon (tuomarin koskemattomuuden rikkominen, huitaisi mailalla) takia sivussa. Maxwellin ja Kasparin puuttuminen syö tehoista, sillä he ovat Jugran alkukauden kaksi parasta maalintekijää.

Dinamo ja Jugra eivät ole kohdanneet aiemmin tällä kaudella, mutta viime kaudella voitot menivät tasan 1-1.

Kierroksen muut ottelut

Sotši-Traktor

Adlerissa kotijoukkue Sotši kohtaa aiemmin kaudella potkut Karri Kivelle antaneen Traktorin. Perstuntumalta veikattuna ottelusta tulee vähämaalinen, jossa voittajaa on vaikea veikata. Pidän vierasjoukkuetta kertoimien perusteella pelattavampana vaihtoehtona, mutta jos jotain tästä kohteesta pelaisin, kallistuisin viime otteluiden maalijuhlien perusteella (Sotši viim. 5 matsia 6.4 maalia, viim. 3 matsia 8.3 maalia / Traktor viim. 5 matsia 5.00 maalia) pelaamaan kertoimia vastaan overin kautta, huolimatta omasta mutu-fiiliksestäni.

Medvescak-Dinamo Minsk

Medvescak sai Ville Leinon takaisin kokoonpanoonsa, mutta eipä se juuri missään näkynyt, kun Vitjaz Podolsk kävi hakemassa 3-6 vierasvoiton Zagrebista sunnuntaina. Kamppailu on tärkeä läntisen konferenssin pudotuspeliviivan tuntumassa oleville joukkueille. Tällä hetkellä Minsk on seitsemäntenä 43 pisteellään ja Zagreb on sijalla yhdeksän. Kroatialaisjoukkue on kerännyt 31 ottelusta 37 pistettä, joten voitto maistuisi makealle, sillä takana olevat joukkueet Slovan Bratislava, Atlant ja Severstal ovat samassa pistemäärässä kolme ottelua vähemmän pelanneena.

Nostan tänään kotijoukkueen lieväksi ennakkosuosikiksi ottaen huomioon Minskin todella surkean tämänhetkisen vireen. Avainpelaajien loukkaantumisista kärsinyt joukkue on hävinnyt viisi viimeistä vierasotteluaan maalierolla 20-10, eikä helppoa tule olemaan tänäänkään. Vaikka Charles Linglet palasi kokoonpanoon Helsingissä ja Jonathan Cheechoo Riikassa, ei maalinteko ole sujunut alkukauden malliin.

Samaan aikaan puolustus on alkanut vuotaa uhkaavasti, eikä neljän päästetyn maalin keskiarvolla (viim. 5 ottelua) juhlita.

Valitsen tästä kohteesta lapulleni yli 5.5 maalia ja kotivoiton, sillä tappioputkea vieraskiertuella on pirun vaikea katkaista.

Päivän vetovalinnat

Kaikki kertoimet ovat NordicBetin KHL-kertoimia.

TsSKA yli 2.5 maalia 1.72 (kamaan, ihan oikeasti) ***
Moskovan TsSKA 1.75 **
TsSKA -1.5 2.25 *
Dinamo Moskova 1.32
Moskova -1.5 1.65
Sotši-Traktor yli 4.5 maalia 1.85 (kerrointa vastaan)
Sotši-Traktor yli 5.5 maalia 2.85 (kerrointa vastaan)
(Sotši ML 1.75 kotiedulla)
Medvescak 2.30
Medvescak -1.5 3.20 **
Medvescak-Minsk yli 5.5 maalia 2.55 (rekkoihin)
Medvescak-Minsk yli 6.5 maalia 4.15 (rekkoihin) **

* = kiinnostaa vähän, ** = maistuu, *** = hei, kamaan. Ihan oikeasti.

Kaksitoista kohdetta uurnaan, katsotaan montako osuu!

NordicBetin Instagram-tilillä on menossa korkein kerroin -kampanja, jossa voit voittaa itsellesi VIP-lipun ruokailuineen ja juomineen torstain loppuunmyytyyn Jokerit-SKA -huippumatsiin.