Katseet kohti hallifinaalia!

Katse eiliseen: FC Barcelona järjesti sellaisen pyllymyräkän Camp Noulla, että Getafe istunee edelleen pöntöllä jossain Plaza Espanyan lähettyvillä. Meillehän tämä kelpasi, kun nappasimme ensimmäisen puoliajan enemmän kuin kaksi maalia kotiin mahtavalla 4.35 kertoimella. Messin yli 1.5 maalia jäi vajaaksi, pesäpallossa tupla Vimpeli & Joensuu kertoimella 2.58 tuli myös nätisti kotiin. Näin ollen 91 pelin jälkeen palautusprosentti on 119,9 ja viimeisen 20 pelin osalta varsin herkullinen 150,1 %.

Tänään tarjolla olisi KHL-kiekkoa, Salibandya, Liigan säälipelejä, runsas futiskatsaus niin Espanjassa, Italiassa kuin Englannissakin. Me pelaamme pesäpalloa ja manolofutista!

Noin kello 18 alkavaan miesten halliturnauksen finaaliin selvisivät odotetusti Vimpelin Veto ja Joensuun Maila. Lippo esitti Mailalle hyvän haasteen, mutta JoMa eteni lopulta pitävän ulkopelinsä ansiosta finaaliin jaksoin 0-1 (2-2, 0-4). Lippo sai koko pelissä aikaan vain neljä kolmostilannetta, joten Joensuun finaalilippua voitaneen pitää oikeutettuna.

Kiri haastoi Vimpeliä niin ikään ensimmäisellä jaksolla mutta taipui 3–2 ja toisella jaksolla juoksuin 6–3. Näin ollen myös Vimpeli eteni finaaliin varsin odotetusti.

Sunnuntain finaalista on odotettavissa selkeästi kahden erilaisen joukkueen kohtaaminen. Vimpeli, jonka sisäpeliarsenaali hakee vertaistaan, kohtaa itäsuomalaisen, ulkopelin voimaan vannovan Petri Pennasen Joensuun Mailan. Toki Vimpelin ulkopeli on myös hyvällä tasolla ja Joensuun sisäpeli Tuomas Jussilan, Timo Kallion, Aleksi Rautiaisen ja Juha Niemen johdolla on myös kova, mutta kyllä Vimpeli on sisällä kovempi ja Joensuu ulkona.

Kumpi sitten on vahvempi? Tämä ottelu on hyvin lähellä kolikonheittoa, kumpi tahansa voi tämän ottelun viedä. Emme ihmettelisi, vaikka ratkaisua haettaisiin illan päätteeksi jatkopalloilta ja tasapeli on meidän valintamme pienten marginaalien pelissä.

Espanjassa hyvässä vireessä olevat Athletico Bilbao ja Real Betis kohtaavat San Mamesilla. Odotettavissa on varsin vauhdikas ottelu kotijoukkueen prässätessä korkealta kotiyleisönsä edessä. Betis on näyttänyt olevansa vaarallinen joukkue ja kymmenestä edellisestä ottelusta kahdeksassa on tullut pisteitä. Alla on kaksi voittoa (0–3-vierasvoitto Espanyolista, 2–0-kotivoitto Granadasta).

Molemmilta on muutamia poissaoloja, kun Iñaki Williams ja Mikel Balenziaga ovat poissa isänniltä, vierailta poissa olvat Juan Vargas ja Cristiano Piccini. 

Meidän pelivalintamme on molempien joukkueiden maali.

Vetovalinta

Pesäpallon halli-SM, klo 18.00:

Vimpeli-Joensuu X @ 2.50

VeikkausTV näyttää hallifinaalin suorana lähetyksenä, kunhan Veikkauksen pelitilillä on rahaa.

La Liga, klo 19.15:

Athletico Bilbao – Real Betis, molemmat joukkueet tekevät maalin @ 1.95

Kuva: Jukka Rasimus / AOP