KHL:ssä viiden ottelun kierros

Keskiviikkona tyhjeni pankki, kun Jokereiden matsiin tipsaamamme vinkit osuivat nätisti 5/5. Lopuista jaetuista seitsemästä vihjeestä kotisatamaan ui viisi. Vain Dinamo Minskin yllättävä vierasvoitto Lokomotivista sotki suunnitelmiamme vetovoitoilla lunastetusta Thaimaan-lomasta.

Jugra-Ak Bars Kazan klo 16.00

Otteluparista on nostettavissa esille selkeä ennakkosuosikki, Ak Bars. Laadukkaammalla ja leveämmällä materiaalilla pelaava Kazan haki voiton Traktorista vasta voittolaukausten jälkeen. Toisaalta, pieni yskähtely oli odotettavissa ison Jokeri-voiton jäljiltä.

Se, mikä hieman nostattaa esiin kysymysmerkkejä on Jugran maalivahtipeli. Kahdessa pelissä kaksi eri maalivahtia, kaksi nollapelilä. Sekä Barry Brust että Stepan Goryachevskikh olivat kaiken lisäksi vielä varmanoloisia.

Näistä syistä uskon Kazanin kertoimeen nousseen pelattavalle tasolle. Vaikka Jugralla on allaan kaksi voittoa, peruspelillä ja perusiltana Ak Bars vie voiton. Kerroin vieraille 1.72. 

Maalimäärä jäänee pieneksi. Alle 5.5 kiinnostaisi, mutta kerroin 1.55 on heikko. Harkintaan kerrointa vastaan pelaaminen, kun yli 5.5 saisi maistuvan 2.33 siivun.

Dinamo Moskova-Slovan Bratislava klo 18.30

Tässä ottelussa ei ole kuin yksi suosikki, kotijoukkue. Moskova kompastui selkeästä hallinnasta huolimatta edelliskierroksella Zagrebin karhuihin, kun Krys Kolanos tasoitti ottelun 50 sekuntia ennen loppusummerin soimista. Tuo osuma tuli monelle betsarille kalliiksi, sillä esimerkiksi allekirjoittaneen 11 kohteisessa rekassa yksi vaunu suistui tuon maalin takia ojaan. Lopulta Zagreb vei voiton voittolaukauksilla.

Juurikin tuon Zagrebin yllättävän voiton takia Moskova kairaa tänään selvän voiton. En olisi uskonut sanovani tätä, mutta Slovan ei joukkueena pärjää tällä hetkellä vertailussa edes Zagrebille. Materiaali ei ole laadukas, ja Petri Matikaisen mainitsema fakta siitä, että avainpelaajat joutuvat pelaamaan kohtuuttoman kovia minuutteja illasta toiseen alkaa näkyä pitkillä vierasreissuilla. Esimerkiksi edellisessä ottelussaan Slovan kävi kyykkämässä kovavireiselle Sotšille maalein 4-1, ja tuossa ottelussa Matikainen yritti jakaa kuormitusta tasaisesti kaikille pelaajille. Lopputulos näkyi taululla. Slovanilla on vain yksi peliä tekevä kenttä, ja siitäkin Ladislav Nagy jätti Atlant-ottelun kesken toisen erän jälkeen eikä pelannut enää kolmannessa. Miehen pelikunto on tänään kysymysmerkki.

Synkkää on, ei voi muuta todeta. Kotonaan Bratislava jaksaa pyristellä kotiyleisönsä ansiosta, ja vieraissakin keskialueen hankauskiekolla se roikkuu näennäisesti otteluissa mukana. Siihenpä se sitten jääkin. Sisuuntunut kotijoukkue jyrää Slovanin jäänrakoon tänään Lužnikissa, kliininen 3-0, 4-0 -kotivoitto on todella lähellä.

Muut ottelut: 

Sotši-Medvescak klo 18.00

Kovavireisen Sotšin ja Medvescakin kohtaamisessa kotijoukkueen kerroin on painunut yllättävän alhaiseksi. 1.68 on sillä rajalla, että kannattaa jättää kokonaan pelaamatta. Toinen hyvä pelikohde löytyy maalimääristä. Sotši pelaa hyökkäysvoittoista jääkiekkoa, ja Zagreb ajaa tai ajautuu usein syvälle hyökkäysalueelle, mikä puolestaan avaa tilaa Sotšin nopeille vastahyökkäyksille.

Yksilötaitoa maalintekoon löytyy, vaikkei Zagreb nyt hirveästi byyrejä ole iskenytkään. Maalivahtipeli kallistuu selkeästi kotijoukkueen eduksi, olettaen että Tómàs Pöpperle pelaa. Zagrebilla on iso voitto alla Dinamosta, mikä on osoittautunut kauden aikana vaikeaksi asiaksi seuraavissa otteluissa kaikille joukkueille.

Näistä lähtökohdista yli 4.5 maalia on pelattavissa, ja jos rohkenee niin kotijoukkueen voittoa -1.5 tasoituksella. Jos Sotši voittaa, voittaa se vähintään kahdella maalilla.

Neftehimik Nižnekamsk-Jekaterinburg kl0 18.00

Kahden huonon joukkueen kohtaaminen, josta on vaikea veikata yhtään mitään. Jos jotain pelaisin, niin valitsisin yli 4.5 maalia ja X2 tai suoraan Sami Lepistön Jekaterinburgin voiton.

Vitjaz Podolsk-Dinamo Minsk

Minsk haki todela ison voiton Lokomotivista maalein 4-5, ja on matkustanut lyhyen matkan Moskovaan. Rasitustaso ei ole kovin korkealla, joten energiaa ja nälkää riittää. Vitjaz otti tavalleen uskollisena niukan voiton 3-1 -voiton Torpedosta kotonaan keskiviikkona ja nousi voiton ansiosta idässä jo viidennelle sijalle.

Minsk on löytänyt maalijyväänsä, mutta vieraiden maalivahtipelaaminen ei vakuuta. Danny Taylor ei ole maalivahtina yhtä hyvä kuin Vitjazin Harri Säteri, mutta Podolsk häviää kenttäpelaajien vertailussa rankasti. Jonahtan Cheechoo, Paul Szczechura ja Alexei Kalyuzhny ovat tällä hetkellä todella kovassa liekissä. Pelaaminen on helppoa tasaviisikoin, ja Minskin ylivoiman tehokkuus ei ole kenellekään salaisuus.

Kertoimet ovat aika lailla tasan (2.36-4.10-2.50), ja on pakko kallistua vieraiden voittoon. Vitjazin pelejä tällä kaudella nähneenä tekeminen ei kuitenkaan vakuuta niin paljoa, mitä sarjasijoitus antaa ymmärtää.

Vetovalinnat (NordicBet)

Ak Bars Kazan 1.72 **
(kerrointa vastaan yli 5.5 maalia 2.33) *
Dinamo Moskova 1.45 *
Dinamo -1.5 1.88 **
Kotijoukkueen maalit yli 3.5 2.26 *
Sotši-Zagreb yli 4.5 maalia 1.65 **
Vitjaz-Dinamo Minsk 2.50 *
(Vitjaz-Dinamo Minsk yli 4.5 maalia 1.68 *)
Neftehimik Nižnekamsk-Jekaterinburg X2 1.73 *
Jekaterinburg 3.00

Tässä vielä tuo pahameineinen rekka…

Screenshot 2014-12-05 12.50.40