Tyhjätaskusta taivaisiin: Viikko 11

Se olisi jälleen sunnuntai, tuo uskovaisten ja penkkiurheilijoiden pyhäpäivä jolloin meistä jokainen pääsee nauttimaan maailman kovimmasta palloilulajista omalta kotisohvalta käsin. Allekirjoittanut on jo useamman viikon ajan kehottanut kaikki penkkiurheilijoita ”kokeilemaan” tätä monia epäilijöitään koukuttanutta lajia, ja ilokseni olen saanut huomata monien myös innostuneen lajista vasta viimeisten viikkojen aikana. Tästä syyystä tulemme jatkossakin tasaisin aikavälein hehkuttamaan lajin hienouksia, koska allekirjoittaneen mielestä lajin pariin mahtuu vielä monia uusia penkkiurheilijoita.

Tämänkertaiset hehkutukset saavat kuitenkin jäädä tähän ja nyt siirrymme itse asiaan, elikkä allekirjoittaneen vedonlyönti valintojen pariin.

Tyhjätaskun varma

20:00 Chicago Bears – Denver Broncos 2 1.85 (Nordicbet)

Peyton Manning on penkitetty ja samalla Broncos on saanut hyökkäykseensä muutakin ajateltavaa kun kyseisen herran ennätykset. Broncosin puolustus on ollut läpi kauden yksi sarjan parhaimmista, ja nyt kun joukkue saa myös hyökkäykseensä jotain järkeä, tulee denveriläiset olemaan jälleen pelottavan hyviä. Bears on kärsinyt koko kauden loukkaantumisista ja sama homma näyttää jatkuvan myös tällä viikolla. Siksipä on vaikea nähdä, että kotijoukkue pystyisi haastamaan vieraitaan puolikuntoisen hyökkäyksensä kanssa, niinpä vieraat nappaavat suhteellisen helpon voiton Chicagon perunapellolta.

Tyhjätaskun rekkakohteet

20:00 Baltimore Ravens – St. Louis Rams 2 2.29 (Nordicbet)

Yliarvostettu Nick Foles sai viikolla penkkikomennuksen ja hänen tilalleen aloittavaksi pelinrakentajaksi nousi hieman aliarvostettu Case Keenum. Keenum voikin olla se pelaaja, joka avaa Rams-hyökkäykseen muodostuneet lukot ja samalla herättämään tämän ”uinuvan” mustanhevosen. Rams voi olla edes hieman nähtyä paremman hyökkäyksen kanssa tämän kauden suurin yllättäjä, koska joukkueelta löytyy yksi sarjan parhaista puolustuksista ja sen ansiosta joukkueen hyökkäyksen ei tarvi toimia kun kohtuullisesti niin joukkue pystyy yllättämään kenet tahansa tämän kauden vastustajistaan. Ravens on joukkue joka ei ole tarpeeksi hyvä menestymään, mutta samalla liian hyvä porukka ollakseen oikeasti huono. Juuri tämän takia moni mieltää joukkueen edelleen viime vuosien kaltaiseksi, mutta totuus on se, että parempia joukkueita vastaan sillä ei ole mitään mahdollisuuksia. Juuri siksi allekirjoittanut luottaa tänään Ramsiin ja hienoiseen ylikertoimeen.

20:00 Miami Dolphins – Dallas Cowboys 2 1.79 (Nordicbet)

Tähän riittää perusteluksi: TONY ROMO IS BACK!

Tyhjätaskun hakukohteet

23:25 Seattle Seahawks – San Francisco 49ers +14.5 2 1.74 (Nordicbet)

Edellinen kohtaaminen päättyi 20-3, mutta sen jälkeen on tapahtunut paljon. 49ers otti pari viikkoa sitten härkää sarvista kiinni ja teki rohkean päätöksen vaihtaessaan aloittavaksi pelinrakentajakseen Blaine Gabbertin. Gabbertin ylentäminen olikin joukkueen valmennukselta täysin oikea ratkaisu, koska eilen loukkaantuneiden pelaajien listalle siirretty Colin Kaepernick oli jokaisessa pelaamassaan ottelussa joukkueelleen enemmän rasite kun minkäänlainen johtaja. Gabbertin nosto olikin pelaajille selvä viesti siitä, että joukkueessa ei ole yhtäkään turvassa olevaa pelaajaa, joka voisi vaan hengailla mukana vanhoilla meriiteillään. Samaa viestiä tuki myös se, että 49ers kauppasi siirtoikkunan lopulla Vernon Davisin Denver Broncosiin.

49ersin valmennus onkin tehnyt nyt pelaajilleen selväksi sen, että jos pelaaminen ja joukkueen eteen uhrautuminen ei kiinnosta voi pelaaja löytää itsensä hyvinkin nopeasti vaihtopenkiltä. Tämä on se asia miksi allekirjoittanut uskoo 49ersin otteitten piristyvän ja joukkueen taistelevan kynsin ja hampain yksittäisten otteluiden voitosta. Tänään vastus kyllä tulee olemaan todella kovaa luokkaa ja siksi voittaminen voi olla hyvin vaikeaa, mutta tasaiseen vääntöön joukkueen silti pitäisi pystyä divisioonan sisäisessä ottelussa. Joten tänään hakukohteeksi laitamme 49ers +14.5 pistettä jonka pitäisi olla suhteellisen hyvissä kantimissa. Tämän lisäksi allekirjoittanut kyllä tulee kokeilemaan myös vieraiden 8.6 kerrointa jonkinlaiselle hakulapulle, koska NFL:ssä joukkueiden väliset erot ovat hyvinkin pieniä ja sen takia tuollaisen kertoimen tarjoaminen on jonkinlaista ”tyhmyyttä”.

20:00 Carolina Panthers – Washington Redskins 2 3.85 (Nordicbet)

Redskins on ollut allekirjoittaneelle kauden suurin yllättäjä ja se joukkue johon uskoa ei ole löytynyt suhteellisen hyvistä suorituksista huolimatta. Tänään teemme kuitenkin tähän asiaan muutoksen, koska Panthersin lento alkanut hieman pätkimään ja kauden alusssa ollutta hurmosta ei ole enään havaittavissa joukkueen tekemisestä. Redskins taas on päässyt viimeisissä otteluissaan mukavaan lentoon ja edellinen huono ottelu on viikolta kuusi. Siihen nähden kertoimet ovatkin hieman vääristyneet ja allekirjoittanut aikoo hyödyntää sen.

03:30 Arizona Cardinals – Cincinnati Bengals 2 2.90 (Nordicbet)

Tähän kohteeseen tarjotaan yhtä kauden älyttömintä kerrointa. On totta, että Bengalsilla on lyhyt viikko ja edellinen peli ei ollut joukkueelta kovin hyvä, mutta samalla pitää muistaa se, että Bengals on edelleen 8-1 joukkue ja pelinrakentaja Andy Dalton ei ole pelannut kun yhden vähän huonomman ottelun. Allekirjoittanut uskookin Daltonin kavereineen jälleen heräävän ja ottelusta tulevan kahden hyvin toimivan hyökkäyksen näytös. Bengals tuskin tulee häviään otteluita joissa se saa hyökkäyksensä rullaamaan, koska joukkueen puolustus on sellainen, että se ottaa kyllä ne tarvittavast stopit jos ja kun hyökkäys tulee tekemään runsaat 20 pistettä.

Kansikuva: Getty
Twitter: Tyhjatasku