Perjantaibetsit – Viikko 16

It's Tuukka Time In Boston (Getty)

It’s Tuukka Time In Boston (Getty)

perjantaibetsit-logoViime viikolla jatkoimme mollivoittoisesti. Huti mentiin Sunderlandin ja Evertonin matsissa, kun karkkikaupan Everton ei luvatusta sokerista huolimatta onnistunut iskemään kuin yhden maalin Sunderlandin verkkoon. Spurs iski kyllä kolme maalia West Bromin verkkoon – oltuaan ensin itse 3-0 tappioasemassa. Näin runsasmaalinen tasuri meni ohi ja toimitus jäi tässäkin nuolemaan näppejään. Toffeeksi kakun päälle saatiin Yeovilin ja Bournemouthin tasuri, joten futismatsit menivät 0/3. Ainoa osuma saatiin NHL:n puolelta, kun Dallas Stars pyyhki kriisijoukkue St. Louisilla lattiaa 3-0. Tällä viikolla lähdetään hakemaan korjauskurssia aina niin luotettavasta La Ligasta, uskomme NHL:n pudotuspelien tuovan myös marmeladia croisantille, mukaan mahtuu yksi kiintiökohde Brittifutista ja viimeisenä kohteena luotamme Salibandyliigan mestaruuden ratkeavan sunnuntaina Jyväskylässä.

Pe-la yö klo 02.30 Boston Bruins – Detroit Red Wings alle 5.0 maalia 1.92

It’s Tuukka Time in TD Garden. Joukkueiden kolmessa kohtaamisessa neljästä runkosarjassa jäätiin viiteen maaliin. Pudotuspeleihin lähdettäessä Boston ei varmasti halua toistaa viime kauden avauskierrosta, jossa joukkue pelasti itsensä toiselle kierrokselle vasta seitsemännen pelin kolmannessa erässä oltuaan Torontolle tappiolla jo kolmella maalilla. Siispä Claude Julienin miehistö palaa perusasioihin ja pelaa klassista pudotuspelilätkää, jossa turhia virheitä vältellään ja voitetaan ottelu mieluummin 2-1 kuin 6-4. Tähän ajattelutapaan lisätään vielä Tuukka-factor, joka tarkoittaa sitä, että Detroit tekee avausottelussaan enintään yhden maalin Bostonin verkkoon. Detroit ei myöskään halua lähteä maalintekokilpailuun Bostonin kanssa, sillä siinä Babcockin miehistölle käy kylmän kuivat. Howard Detroitin maalilla on mies paikallaan, eikä Boston tule ilmaisia kasseja saamaan. Siispä luotetaan siihen, että ottelu päättyy maalihaitarilla Boston 1-3, Detroit 0-1. Ja tämähän on alle viisi. Toiseksi kohteeksi valitaan Bostonin kotivoitto kertoimella 1.85.

Betssonin tarjoamaan kohteeseen tästä.

Lauantai klo 17.00 Middlesbrough -1 – Millwall 3.60 – 3.65 – 1.79

BOOOOM! Viikon pommi. Lähdetään rohkeasti lihottamaan kerrointa Englannin Mestaruussarjan matsilla, jossa kotijoukkue lähtee neljän ottelun voittoputkessa jahtaamaan vielä teoriassa tavoitettavissa olevaa pudotuspelipaikkaa Millwallin kustannuksella. Syyskierroksen ottelu päättyi Middlesbroughn virasvoittoon the Denillä 0-2. Millwall on pelannut viimeiset neljä otteluaan tappiotta, mutta kotijoukkue on niin kovassa vireessä (voitot Burnleystä, Derbystä ja Brightonista), että putoamiskamppailussa olevan Millwallin kannattajien tulee keskittyä laulunsa lauleskelemiseen (No one likes us, no one likes us / No one likes us, we don’t care! We are Millwall, super Millwall /We are Millwall from the Den!). Pelissä ei todennäköisesti hirveästi tule hurraamista olemaan.

Tämä on pieni riskihaku, mutta luotan M’broughn puolustuksen pitävyyteen, viimeisessä kymmenessä kotiottelussa M’brough on pitänyt verkkonsa puhtaana kuusi kertaa ja vain kahdessa ottelussa (QPR / 3 maalia, FA CUP Hull City / 2 maalia) omiin on mennyt useampi kuin yksi. Millwallin puolustus on sarjan huonoin, joten vaikka M’broughn hyökkäys ei sarjan eliittiä olekaan, kotijoukkueella on oiva sauma iskeä vähintään kaksi häkkiä lauantai-iltapäivän kotiottelussa.

Betssonin tarjoamaan kohteeseen tästä.

Sunnuntai klo 15.50 Happee – SC Classic 1.90 – 5.60 – 2.45

Sarjan katkaiseminen on vaikeinta, etenkin kun tarjolla on mestaruus, mutta sen verran kovan henkisen yliotteen Hirvilauma tamperelaisista viime viikonloppuna otti, etten usko mitenkään olevan mahdollista Classicin venyttävän ratkaisua maanantai-iltaan. Jyväskylän Synergia-areenalla pelattavaan peliin on ennakkotietojen mukaan tulossa ainakin 2000 ihmistä, jopa 2500 ylitys on todennäköinen. Kotiyleisö janoaa mestaruutta silmiensä edessä ja Happee saa sellaisen huutomyrskyn taakseen, että klassisin termein ilmaistuna kotiyleisön hiljentäminen ei liene mahdollista kyseisessä ottelussa.

Happeen viisikkopelaaminen oli huomattavasti edellä Classicin vastaavaa sekä äärimmäisen ehjää kaikilta viisikoilta (etenkin Happeen Kaasalaisen johtama kenttä) ja läpi pudotuspelien erittäin vahvassa vireessä ollut ylivoima maalinikkareiden Hynynen-Manninen johdolla pitää huolen siitä, että verkossa soi jos Classic erehtyy jäähyilemään. Tämä tarina kirjoitettiin loppuun jo viime viikolla Tampereella, nyt on aika lukea se viimenen rivi Happeen kausikirjasta ja sen jälkeen sulkea kirjan kannet sunnuntai-iltana. Happee lapulle kertoimella 1.9.

Betssonin tarjoamaan kohteeseen tästä

Sunnuntai klo 18 Rayo Vallecano – Real Betis 1.94 – 3.50 – 3.60

Viime viikkojen aikana etenkin Faneille.comin La Ligaa enemmän tuijottavan Tapion luottojoukkueeksi yltänyt Madridin kaupunginosajoukkue on vahvassa vireessä. Viimeiset kymmenen ottelua ovat lihottaneet Rayon pistetiliä viidellä voitolla ja kahdella tasurilla. Kotona Rayo on voittanut neljä ottelua putkeen maalierolla 8-1. Vierasjoukkue Betis on hävinnyt viimeisestä viidestä ottelustaan neljä, eikä joukkueen loukkaantumistilanne ainakaan helpota lähtökohtia otteluun. Poissa ovat keskikentän ja puolustuksen jarrut Perez Nacho ja Salva Sevilla, jonka lisäksi vasen laitalinkki Juan Carlos Perez on pelikiellossa. Nämä kolme puuttumista minimoivat Betiksen voittomahdollisuudet. Betis on tippumisensa varmistanut ja joukkue pelaa enää ylpeydestään. Eikä sitäkään nyt kovin paljoa ole näyttänyt olevan jäljellä. Rayo puolestaan tarvitsee kipeästi voittoa pitääkseen putoamispeiton takanaan. Hyvä vire kotona sekä vieraiden loukkaantumiset saavat minut sijoittamaan roposeni Rayon kotivoiton puolesta, huolimatta keskikentän luottopelaajan (ja maalitaiturin) Jonathan Vieran puuttumisesta. Rohkeimmat saavat iskeä lapulleen jopa Rayo -1, tällöin rahat palautuvat kertoimella 3.3. Kupongille siis Rayo  ja Rayon vähintään kahden maalin voitto.

Betssonin kohteeseen tästä.

Tuttuun tapaan pelaamme neljää kohdetta järjestelmänä, jossa on neljä triplaa ja yksi neljän vedon yhdistelmä. Neljän yhdistelmälle (Rayo -0.5) kerroin 25.48.