Sotkamo ja Joensuu kärkikamppailussa: Luvassa sisäpelin juhlaa!

Miesten Superpesiksessä pelit jatkuvat torstaina viidellä kamppailulla. Kierroksen ehdoton helmi on Sotkamon ja Joensuun välinen ottelu, mutta myös Seinäjoella nähdään kovaa kamppailua pisteistä kun isäntäjoukkue JymyJussit saa vastaansa kovassa kevätkunnossa olevan Kouvolan Pallonlyöjät. Kierros alkaa klo 18.00.

Onko Joensuulla mitään palaa?

Sotkamo on edennyt vakuuttavasti voitosta voittoon avausottelussa Kouvolaa vastaan tulleen tappion jälkeen. Edellisellä kierrokselle Jymy haki selkeän voiton Koskenkorvalta ja nyt Jymy pääsee pelaamaan kauden toisen ottelunsa Hiukan pesäpallostadionilla kotiyleisön edessä.

Joensuun peli on ailahdellut, eikä avainpelaajien pienet loukkaantumiset ainakaan helpota asiaa. Edellisellä kierroksella kotiottelussa joukkue kuitenkin onnistui kaatamaan hyvän sisäpelin ansiosta Seinäjoen, ja 22 kotiutusyritystä sekä 13 tehtyä juoksua antavat lupauksia paremmasta huomisesta. Jonne Kemppaisen puuttuminen kokoonpanosta näkyy, mutta edellisessä ottelussa uusitulla keulalla Mikko Kemppainen-Tuomas Jussila-Jouni Itävalo alkukauden tökkinyt sisäpeli aukesi aavistuksen verran.

Povailimme Joensuuta ennen kautta Jymyn suurimmaksi haastajaksi, mutta toistaiseksi otteet eivät ole aivan vakuuttaneet vaativia silmiämme. Illalla saadaan näyte siitä, minkälainen etumatka Jymyllä kilpakumppaniinsa on.

Jymy vie, Joensuu vikisee

Illan ottelussa kotijoukkue on valtaisa suosikki, eikä syyttä. Jymyn laaja etenijärintama pitää huolen siitä, että nollatilanteeseen ei tukehduta. Hyvä pelikeli sekä Hiukan nopea ja kimmoisa alusta takaavat sen, että kotijoukkue tulee Antti Hartikaisen ja Niko Korhosen pompun avulla luomaan tukun tilanteita kotiuttajilleen.

Joensuun kannalta suurin haaste tulee olemaan etenijöiden saaminen kentälle. Edellisessä ottelussa Mikko Kemppainen ei täysin vakuuttanut numerolla yksi, ja Jussila joutui turhan usein lyömään tyhjään kenttään. Mikäli Kemppainen – tai kuka tahansa piikkinä tänään onkin – onnistuu tehtävässään, on Joensuulla saumat. Lyöjätykit Juha Niemi ja edellisessä ottelussa 5/5 kotiutuksissaan onnistunut Sami Joukainen ovat kovassa vireessä, ja heidän ansiostaan Joensuu pystyy tekemään tilannetta mistä kohtaa lyöntijärjestystä tahansa.

Jymyn materiaali on laajempi, ja Joensuun pakon edessä harjoittama rotaatio ei voi olla näkymättä huippujoukkuetta vastaan. Runsasjuoksuinen ottelu tulee kääntymään Jymylle suoraan kahdessa jaksossa. Jymy vie 2-0 (5-3, 6-4).

Muut ottelut

Kankaanpää-Raahe

Kankaanpää nappasi edellisestä ottelustaan arvokkaat pisteet Alajärven Ankkureilta, kun taas Raahe joutui odotetusti Vimpelin kotikentällä melkoiseen mankeliin. Molemmat joukkueet ovat puhtaasti kärkiensä varassa, ja ottelu ratkeaa siihen kumman ulkopeli saa tylsytettyä vastustajan avainpelaajat. Raahen ulkopeli on napsun verran Kankaanpäätä edellä, joten kallistumme vierasvoittoon. Ottelu Raahelle 0-2 (2-4, 2-3).

Ottelussa nähdään myös mielenkiintoinen kohtaaminen, kun vielä viime kaudella Raahen paidassa pelannut Lauri Kaartokallio kohtaa edellisvuosien seuratoverinsa.

Hyvinkää-Koskenkorva

Kahden pahoissa sisäpelivaikeuksissa painivan joukkueen kohtaaminen avaralla Pihkalan kentällä. Tahko on ottelun ehdoton ennakkosuosikki, mutta isänniltä puuttuu tällä hetkellä saappaat täyttävä toinen päävaihtaja. Odotammekin vesi kielellä sitä, että todella heikosti mailassa esiintynyt Riku Hokkanen siirretään kakkoskärkeen nostelemaan koppia, ja Juha Korhonen tiputetaan numerolle kolme.

Koskenkorvan pelistä on vaikea keksiä mitään positiivista sanottavaa. Kun ei homma toimi, niin homma ei toimi. Siitä osoituksena on tylyt nolla pistettä viidestä ottelusta. Hyvinkää vie ottelun, mutta mitään sisäpelin juhlaa on turha odottaa.

Alajärvi-Jyväskylä

Vierasjoukkue porskuttaa kolmen ottelun voittoputkessa, ja tällä hetkellä Hannu Kiukkonen tekee mailassa mitä tahtoo. Alajärvi on pelannut kotikentällään hyvin, mistä osoituksena esimerkiksi voitto Joensuusta ja tiukka kamppailu Jymyä vastaan. Ankkureiden kannalta avainasemassa on Kirin kärjen Kimmo Carlson-Miika Matikka kuriin saaminen ja sitä kautta tilanteen vieminen pois Kiukkoselta. Alajärvi on pelannut tavalleen uskollisesti viihdyttävää ja hyökkäävää sisäpeliä, joten odotettavissa on oikein kelpo kamppailu pisteistä. Emme pitäisi ihmeenä, vaikka ottelu venyisi jatkopalloille. Kumpi vie, sitä on vaikea sanoa. Kiri on kuitenkin ottelun suosikki.

Seinäjoki-Kouvola

Kierroksen toinen huippuottelu. Seinäjoki on vahva kotonaan, mutta Kouvola pelaa tällä hetkellä todella hyvää pesäpalloa. Väriläiskä Joni Rytkönen nauttii flow-tilasta ja mies tekee lähes mitä haluaa niin maila kädessään kuin lautasen äärelläkin. Seinäjoki kärsii edelleen vahvasta Yli-Hirvelä -riippuvaisuudesta, eikä joukkueen ulkopeli ole täysin vakuuttanut. Uskomme, että Kouvola ”yllättää” isännät ja matkaa voitto taskussaan takaisin Kymenlaaksoon. Se, tuleeko voitto vasta jatkopalloilla, on toinen asia.

Vedonlyönti

Tittidii! Nyt on pelattavaa. Eilinen mentiin persnetolla, kun naisten Superpesiksen tupla napsahti kotiin, mutta aina aurinkoisella Koskenharjulla Lohi sössi avausjakson ja lopulta koko ottelun vierasjoukkue Lahden mailaveikoille. Emme anna sen hidastaa, vaan tänään nappaamme kolme kohdetta 100 % kotiin.

Kouvola vie tänään ottelun Seinäjokea vastaan, ja kun ML-kerroinkin näyttää lukemaa 2.06, ei tätä voi ohittaa. Kiitos, NordicBet!

Hyvinkään ja Koskenkorvan ottelussa kohtaavat kaksi joukkuetta, jotka eivät ole saaneet mitään aikaan sisäpelisssään. Siihen nähden over/under -raja 15.5 on naurettavan korkea. Ottelu on molemmille äärimmäisen tärkeä, emmekä pitäisi vähäjuoksuista nyhväystä ollenkaan mahdottomana ajatuksena. Underia lapulle!

Sotkamon ja Joensuun välillä on niin iso määrä sisäpelivoimaa, että raja 11.5 saa aikaan tirskahduksia. Arvioni mukaan ottelussa tullaan näkemään kolmisenkymmentä 3-tilannetta, ja 12 juoksun rikkoutuminen nopealla alustalla lyöjätykkien laulaessa vaikuttaa selviöltä. Lapulle over 11.5 juoksua.

Vetovalinnat

Kouvola ML, 2.06. 5 yks.
Hyvinkää-Koskenkorva under 15.5 juoksua, 1.90. 2 yks.
Sotkamo-Joensuu over 11.5 juoksua, 1.80. 4 yks.

Kertoimiin!

Screenshot 2015-05-28 14.45.14

 

Kuva: SuperJymy Oy