Vetonurkkaus: Man Unitedin kausi päättyy pokaalijuhliin

Viaplay LogoFA Cupin finaali Chelsean ja Manchester Unitedin välillä on katsottavana suorana lähetyksenä Viaplay-palvelussa lauantaina klo 19.15 alkaen.

UNELMAKISA: Voita matka jalkapallon MM-finaaliin Moskovaan!

Pitkä Valioliigakausi saatiin viime viikonloppuna pakettiin, ja brittiläisen futisyleisön jännitettävänä on enää yksi kamppailu – perinteisen FA Cupin loppuottelu, jossa vastakkain ovat Chelsea ja Manchester United. Me otamme huomisen finaalin käsittelyyn betsien kautta.

Chelsea – Manchester United: ManU voittaa pokaalin (Betsafe: 1,87)

Wembleyllä pelattava FA Cupin finaali on sekä Chelsealle että ManUlle viimeinen mahdollisuus nostaa pokaalia tällä kaudella. ManU:lle voitto tarkottaisi vahvan Valioliigaurakan kruunausta, kun taas Chelsea yrittää saada varsin surulliselle kaudelleen pienen hopeareunuksen pokaalin muodossa.

ManU sijoittui Valioliigassa lopulta suvereenisti hallinneen paikallisvastustaja Cityn taakse toiseksi. Jose Mourinhon ryhmä esiintyi vahvasti pitkin kautta, mutta palkinnot jäivät saavuttamatta niin Euroopan kentillä kuin sumuisella saarellakin. Loppukeväästä ManU otti muutamia kovia päänahkoja, joihin lukeutuu Cityn mestaruusjuhlien lykkääminen sekä Tottenhamin kaataminen FA Cupin välierissä. Myös Chelsea kaatui kevään kohtaamisessa Old Traffordilla. Motivaatio on varmasti kohdillaan, kun joukkueella on mahdollisuus saada kauden aikana nähdyille hyville otteille vihdoinkin vastinetta.

Hallitsevana mestarina kauteen lähteneen Chelsean tekemiseen ei voi olla muuta kuin pettynyt. Siniset pysyivät kauden alkupuoliskolla vielä Valioliigan kärkikahinoissa mukana, mutta viimeistään kevään puolella oli lopullinen romahdus valmis. Chelsea jäi sarjassa viidenneksi ja päästi paikan Mestarien liigassa lipsumaan käsistään. Kauden viimeisessä ottelussa länsilontoolaiset ottivat Newcastlen vieraana kuokkaan lukemin 0–3.

Sanottiin Jose Mourinhon harrastamasta pelitavasta mitä tahansa, on se silti ollut tehokasta, etenkin kärkiseuroja vastaan. Cupin finaali Chelseaa vastaan on kuin pedattu Mourinholle – vastassa on paperilla vahva, mutta alisuorittanut joukkue, jonka mieliala ei varmaan ole korkeimmillaan heikosti sujuneen kevätkauden jälkeen. Kaikesta päätellen päättyvä kausi lienee Antonio Conten viimeinen sinipaitojen peräsimessä. Oman lisämausteensa kaksikon kohtaamiseen tuo Mourinhon ja Conten paikoin rumaksi äitynyt verbaalinen sodankäynti aiemmin tällä kaudella.

Me uskomme, että Mourinhon inhorealistisen tehokas pelityyli tuo Punaisten paholaisten kaudelle voitokkaan päätöksen. Lapulle lähtee ManUn lopullinen voitto. Kohde pitää sisällään siis myös jatkoajan tai pilkkujen kautta saadun voiton, ei pelkästään varsinaisen peliajan.

Vetonurkkaus on kahden urheilun ja vedonlyönnin tuoman jännityksen yhdistäneen nuoren miehen yhteisprojekti. Faneille.comissa jaamme vihjeitä perjantaisin. Seuraa meitä Instagramissa päivittäisiä vihjeitä varten! Viimeistään tässä vaiheessa kannattaa myös ottaa Facebook-sivumme haltuun, ensimmäisten tykkääjien kesken arvomme 50 euroa pelirahaa!

Kansikuva: Richard Heathcote/Getty Images