Vetonurkkaus: Tykkimiesten ryöstöretki

Viaplay LogoKumpi vie Pohjois-Lontoon herruuden nimiinsä? Tottenham-Arsenal on katsottavissa Viaplay-palvelussa lauantaina kello 14.30.

Tämän viikonlopun jalkapallohelmi on ehdottomasti Tottenhamin ja Arsenalin välinen Pohjois-Lontoon derby. Spurs vesitti viimeviikkoisen vetovihjeemme nousemalla Liverpoolia vastaan tasapeliin Victor Wanyaman unelmalaukauksen ja vähintäänkin kyseenalaisten rankkarituomioiden jälkeen. Tällä viikolla haemme hieman isompaa siikaa. Ei muuta kuin asiaan.

Tottenham – Arsenal: Arsenal (Betsafe: 3,65)

Pohjois-Lontoon herruudesta kamppaillaan lauantai-iltapäivällä toista kertaa tällä kaudella. Arsenal otti kauden ensimmäisessä kohtaamisessa Emiratesilla 2–0-voiton, ja nyt hegemoniaottelu näkee päivänvalon pitkästä aikaa Wembleyn jalkapallopyhätössä. Spurs on alkukauden nihkeilyn jälkeen ottanut väliaikaisen kotistadionin omakseen ja on sittemmin ollut sarjan parhaita kotijoukkueita.

Tammikuun siirtoikkuna oli Arsenalin osalta vilkas. Tykkimiehet lähettivät markkinoiden halutuimman pelaajan, Alexis Sanchezin, Manchesterin punaisiin ja saivat vaihdossa Henrikh Mkhitaryanin. Lisäksi Arsene Wenger terävöitti hyökkäyskalustoaan hankkimalla vauhtikone Pierre-Emerick Aubameyangin. Entinen Dortmund-kaksikko teki heti tuhojaan: Aubameyang maalasi kertaalleen, ja Mkhitaryan poimi nimiinsä kolme syöttöä Tykkimiesten tyrmätessä Evertonin numeroin 5–1. Hiljattain sairastuvalta palannut keskikenttämies Aaron Ramsey iski ottelussa hattutempun.

Petr Cech koki kovia Arsenalin maalin suulla Evertonia vastaan, joten miehen pelaaminen derbyssä ei ole varmaa. Ramseyn tavoin myös laitapakki Nacho Monreal on kuitenkin tervehtynyt. Mauricio Pochettinon porukka on terve, mutta joukkueen kalenteri näyttää kiireelliseltä. Spurs pelaa kahden välipäivän jälkeen Mestarien liigan pudotuspeleissä Juventusta vastaan, joten lepuutukset miehistössä eivät ole poissuljettu mahdollisuus.

Tottenham on kieltämättä kovassa vireessä, mutta näemme tässä ottelussa oivan tilaisuuden kokeilla pientä yllätystä. Arsenalin tuoreet hankinnat ja dominoiva esitys Evertonia vastaan antoivat merkkejä paremmasta. Jalkapallon kodiksi tituleerattu pyhättö on ollut Wengerin miehistölle suotuisa miljöö, sillä Tykkimiehet ovat voittaneet edelliset kahdeksan Wembleyllä pelaamaansa ottelua. Tosin osa voitoista on tullut jatkoajalla tai rankkareilla.

Paikalliskamppailut ovat tyypillisesti tasaisia vääntöjä, ja Wengerin miehistölle tarjotaan tässä ottelussa hävyttömän korkeaa kerrointa. Spursin ottelusuman huomioiden mielestämme paras value löytyy siis Tykkimiesten puolelta. Suurin osa rahavirroista menee luultavasti Tottenhamin suuntaan, joten kertoimet saattavat elää vielä jonkin verran.

Vetonurkkaus on kahden urheilun ja vedonlyönnin tuoman jännityksen yhdistäneen nuoren miehen yhteisprojekti. Faneille.comissa jaamme vihjeitä perjantaisin. Seuraa meitä Instagramissa päivittäisiä vihjeitä varten! Tsekkaa myös kotisivumme, josta löydät vihjeet perusteluineen sekä vedonlyöntibonukset! 

Kansikuva: Michael Regan/Getty Images