Lipsanen, Rantala ja Neziri SM-hallien mielenkiinnon kohteina – seuraa näitä urheilijoita Jyväskylässä

Yleisurheilun SM-hallit järjestetään lauantaina ja sunnuntaina Jyväskylässä. Seuraavassa katsaus siitä, mihin asiohin kannattaa muun muassa kiinnittää huomiota.

Kolmiloikka:

Simo Lipsanen jysäytti viime viikolla tämän talven kovimman tempun puhkaisemalla Johan Meriluodon vanhan halli SE:n tuloksella 16,76. Hieno ja teknisesti hyvännäköiseltä näyttänyt suoritus antaa luvan odottaa hyvää tulosta myös tulevalta viikonlopulta. SM-hallit on Lipsaselle loistava testi ennen maaliskuun alussa käytäviä Belgradin EM-halleja, jossa hänellä on edellytykset vaikka mihin.

Viime vuonna näihin aikoihin Kristiina Mäkelä oli tehtaillut jo 14,20, mutta tällä kaudella 14:sta metristä on vielä toistaiseksi jääty. EM-halleihin niin ikään tähtäävällä Mäkelällä olisi SM-halleissa oivallinen sauma yltää päälle neljäntoista metrin lohkaisuun.

Miesten pikamatkat:

Muutama vuosi sitten kovaa vauhtia pitänyt Eetu Rantala on tekemässä väkevää uutta tulemista. Hallikaudella pari kertaa 60 metrin EM-hallirajaa 6,70 sivunnut Rantala on Jyväskylässä matkan suurin ennakkosuosikki. Hänen jälkeensä muista mitaleista nahistelee tasainen porukka, johon esimerkiksi lukeutuvat sisäratojen kolminkertainen Suomen mestari Ville Myllymäki, Samuli Samuelsson ja Markus Skyttä.

Rantala on ollut myös 200 metrillä mukavassa vauhdissa, joten hänellä on yhdessä Roope Saarisen kanssa mahdollisuudet lyödä kiilaa vahvana 200 metrin menijänä tunnetulle Samuelssonille. Oman mielenkiintonsa matkan ympärille tuo vasta 16-vuotias superlahjakkuus Samuel Purola, joka pinkoi upeasti viime viikonlopun hallimaaottelussa.

Naisten pika-aidat:

Nooralotta Nezirin hallikausi on ollut hieman vaikea ja hän on jäänyt kauas parhaastaan. Viime kisan surkeasta lähdöstä huolimatta aika 8,12 antoi viitteitä paremmasta.

Jyväskylässä lisävirtaa Nezirin tekemiseen voisivat tuoda pitkin hallikautta hyvin aitonut Lotta Harala sekä Reetta Hurske. Belgradin EM-kisajoukkueeseen Neziri ja Harala ovat lähellä saada seuraa 21-vuotiaasta Hurskeesta, joka jäi vähän aikaa sitten vain sekunnin sadasosan päähän kisarajasta.

Miesten 3000 metriä:

Kuopion Reippaan nuori Samu Mikkonen oli hallimaaottelun piristävä valopilkku juoksemalla ylipitkällä radalla voittoon ajalla 8:06,22, jolla hän jäi EM-rajasta vain vähän reilun sekunnin päähän. Kyseisessä kisassa 12 sekuntia ennätystään parantanut Mikkonen nousi samalla SM-halleja ajatellen matkan isommaksi voittajasuosikiksi. EM-rajan rikkominen on myös mahdollisuuksien rajoissa, mutta Jyväskylässä keskityttäneen taistelemaan vain SM-sijoituksista. Mikkosen osallistuminen on vielä hiukan epävarmaa, sillä miehen on huhuttu kisaavan lauantaina Ruotsissa.

Kiinnostavaa on myös nähdä, mikä on tällä hetkellä varusmiespalvelusta suorittavan Topi Raitasen päivän kunto.

Seiväshyppy:

Wilma Murron ja Minna Nikkasen poissa ollessa naisten seiväskisassa avautuu iso tilaisuus muille. Hallikaudella lajin nousevaa trendiä kuvastanut vasta 16-vuotias Saga Andersson nousee tässä pakassa korkeimmalle. Hän taivutti kuukauden alussa 17-vuotiaiden maailman ykköseksi tuloksella 420. Jyväskylässä Anderssonilta voidaan hyvinkin nähdä petrausta ennätykseensä.

Miesten kisassa mitalisteiksi on tyrkyllä paljon hyviä nuoria. Suosikin asemaa voisi sovitella Urho Kujanpäälle, joka on noussut talven aikana nuorten massasta parhaiten esille. Hän hyppäsi vastikään ennätyksekseen 545.

Yleisurheilun SM-hallit on katsottavissa Yle TV2:ssa lauantaina ja sunnuntaina.

Kansikuva: All Over Press