Suomelle ei yhtäkään mitalia Tokion olympialaisista?

Peliyhtiö Mr Green ei usko Suomen saavan yhtäkään mitalia Tokion olympialaisista. Pystyisikö joku mitalitoivoistamme kuitenkin venymään yllätykseen?

Suomen joukkue Tokion olympialaisiin on lähes kokonaan valittu. Joukkueesta puuttuu enää kolmas miesten keihäänheiton edustaja, joka päätetään 14. heinäkuuta pidettävän Joensuun GP-kisan jälkeen.

Suomen viralliseksi tavoitteeksi on linjattu neljä mitalia, mutta perustuen suomalaisurheilijoiden viime aikojen suoritustasoon, vedonlyöntiyhtiöt eivät usko heidän onnistuvan saamaan edes yhtä mitalia. Venymistä siis tarvitaan ja on sitä nähty ennenkin, sillä urheilussa mikään ole varmaan ennen kuin maaliviiva on ylitetty tai kilpailu päättynyt.

Suomen suurin mitalitoivo on Kaliforniassa syntynyt ja kasvanut rullalautatähti Lizzie Armanto, joka ilmoitti vuonna 2019 haluavansa edustaa isänsä maata olympialaisissa. Armanto on rankattu olympialaisten park-rullalautailussa neljänneksi kertoimella 12.00. Hän voitti naisten rullalautailun maailmancupin kokonaiskilpailun kolmesti peräkkäin 2010-12 ja sijoittui parkin MM-kilpailussa kaksi vuotta sitten viidenneksi. Valmistautumista olympialaisiin on kuitenkin varjostanut viime lokakuussa tapahtunut reisiluuvamma.

Toinen varteenotettava mitalitoivo on vuoden 2016 Rio de Janeiron olympialaisten ainoa suomalainen mitalisti, pronssia voittanut nyrkkeilijä Mira Potkonen. Myös Pekingin vuoden 2008 olympialaisten ainoa kultamitalisti Satu Mäkelä-Nummela voi olla valmis uuteen yllätykseen trap-ammunnassa.

Uimarit Ari-Pekka Liukkonen ja Matti Mattsson ovat osoittaneet hienoa potentiaalia, samoin Senni Salminen kolmiloikassa.

Golfissa yllätykset voivat olla jopa todennäköisimpiä, sillä golfissa suurin osa maailmanrankingin kärjestä karsiutuu automaattisesti pois kisoista maakiintiöiden vuoksi. Matilda CastrénSami Välimäki ja Kalle Samooja voivat tämän ansiosta suoriutua huomattavasti rankingiaan paremmin. Castrén on maailmanlistan sijalla 74,Välimäki sijalla 119 ja Samoojan sijoitus on 120. Suomalaisgolfaajan olympiakulta olisi erittäin kannattavaa myös vedonlyöjille, sillä Mr Green antaa Samoojalle ja Välimäelle huikean kertoimen 201.00. Castrénin voittokerroin on 67.00.

Jos haluaa etsiä muita mahdollisia suurien kerrointen yllättäjiä, esimerkiksi sulkapalloilija Kalle Koljosen kerroin olympiavoitolle on 151.00. Tuuli Petäjä-Sirénin kerroin on purjelautailussa 81.00, Kaarle Tapperin Laser-purjehduksessa 67.00 ja Tuula Tenkasen Laser Radialissa 34.00.

Kertoimet Suomen mitalisaldolle Tokion olympialaisista ovat kokonaisuudessaan karut. Mr Green arvioi, että Suomi ei saa kisoista yhtäkään mitalia, mutta jo yhdestä kultamitalista saisi rahat takaisin 7,5-kertaisesti. Vähintään yhdelle mille tahansa mitalille Mr Green tarjoaa kertoimen 2.40.

USA on ylivoimainen suosikki voittamaan olympialaisten mitalikisan, mutta jos sellainen ihme tapahtuisi, että Suomi saisi Tokiosta eniten kultamitaleita, kerroin sille on peräti 5001.00. Mr Greenin olympialaisten pelikohteisiin lisätään päivittäin uusia lajeja, urheilijoita ja erikoisvetoja.

Linkki Tokion olympialaisten kertoimiin: Mr Green  

Suomen olympiajoukkue:

Ampumaurheilu
Eetu Kallioinen, skeet
Lari Pesonen, skeet
Satu Mäkelä-Nummela, trap

Jousiammunta
Antti Vikström

Golf
Kalle Samooja
Sami Välimäki
Matilda Castrén
Sanna Nuutinen

Nyrkkeily
Mira Potkonen, 60 kg

Paini
Elias Kuosmanen, 130 kg
Arvi Savolainen, 97 kg

Purjehdus
Kaarle Tapper, laser
Tuuli Petäjä-Sirén, purjelautailu
Tuula Tenkanen, laser radial
Akseli Keskinen, nacra-17
Sinem Kurtbay, nacra-17

Ratsastus
Henri Ruoste, kouluratsastus

Pyöräily
Lotta Henttala, maantiepyöräily

Rullalautailu
Lizzie Armanto, park

Sulkapallo
Kalle Koljonen, kaksinpeli

Uinti
Ari-Pekka Liukkonen, 50 m vapaauinti
Matti Mattsson, 200 m rintauinti
Ida Hulkko, 100 m rintauinti
Mimosa Jallow, 100 m selkäuinti
Fanny Teijonsalo, 50m vapaauinti

Yleisurheilu
Elmo Lakka, 110 m aitajuoksu
Topi Raitanen, 3000 m estejuoksu
Kristian Pulli, pituushyppy
Lassi Etelätalo, keihäänheitto
Toni Kuusela, keihäänheitto
Jarkko Kinnunen, 50 km kilpakävely
Aleksi Ojala, 50 km kilpakävely
Veli-Matti “Aku” Partanen, 50 km kilpakävely
Sara Kuivisto, 800 m ja 1500 m
Reetta Hurske, 100 m aitajuoksu
Annimari Korte, 100 m aitajuoksu
Nooralotta Neziri, 100 m aitajuoksu
Viivi Lehikoinen, 400 m aitajuoksu
Camilla Richardsson, 3000 m estejuoksu
Ella Junnila, korkeushyppy
Elina Lampela, seiväshyppy
Wilma Murto, seiväshyppy
Kristiina Mäkelä, kolmiloikka
Senni Salminen, kolmiloikka
Silja Kosonen, moukarinheitto
Krista Tervo, moukarinheitto
Maria Huntington, 7-ottelu