Venäläisille yleisurheilijoille annettiin lukuisia kilpailukieltoja kiellettyjen aineiden käytön vuoksi.

Viaplay LogoCMorelta kattavasti yleisurheilun Timanttiliigaa ja IAAF:n World Challenge -lähetyksiä.

Venäjän järjestelmällisen dopingkäytön vuoksi maa suljettiin vuonna 2015 kansainvälisestä kilpailutoiminnasta. Jälkiä tästä tulee yhä esiin, kun peräti 12 yleisurheilijaa jäi kiinni ja kansainvälisen urheilun vetoomustuomioistuin CAS jakoi kilpailukieltoja 4-8 vuoden ajaksi.

Taannoin toinen kiinnijääminen merkitsi elinikäistä kilpailukieltoa, joten tuntuu oudolta, kun jo kolmatta kertaa kiinni jäänyt urheilija saa ”vain” kahdeksan vuoden kilpailukiellon harteilleen.

Kilpailukiellon saajien joukosta löytyy myös mitalisteja, joista Ivan Ukhov voitti olympiakultaa Lontoon olympialaisissa 2012. Ukhov menettää kaikki mitalinsa vuosien 2012-2015 väliltä, joten olympiakullan lisäksi myös MM-hopea ja EM-pronssi mitätöidään.

Ukhovin ohella myös korkeushyppääjä Svetlana Shkolina menettää maailmanmestaruutensa vuodelta 2013.

Mitalien menetyksen myötä USA:n edustaja Eric Kynard on korkeushypyn olympiavoittaja ja toinen saman maan mestari Brigetta Barrett saa palkintokaappiinsa kultaisen MM-mitalin korkeushypystä Kynardin tapaan.

Ikävintä tilanteessa on Kynardin ja Barrettin osalta tilaisuus kuulla oman maan kansallislaulu kilpailun voittajana ja juhlittuna sankarina yleisömeren keskellä, sillä jälkikäteen ojennettuna mitali ei taatusti tunnu samalta.

Muita kilpailukiellon saaneita ovat Gulfija Agafonova ja Tatjana Lysenko,  jotka saivat kahdeksan vuoden pannan. Muita kärynneitä ovat Julia Kondakova, Tatjana FirovaLjukman AdamsAnna Bulgakova, Ivan Jushkov, Vera Karmishina-Ganeeva, Jekaterina Galitskaya ja Marija Bespalova.