Odotus on päättynyt

Pitkä odotus on vihdoin päättynyt, kun eilen sai pitkästä aikaa taas ajella kohti Ilmalaa ja Hartwall arenaa. Fiilikset oli taatusti jännittyneemmät ja odottavammat kuin aikaisempiin kauden avauspeleihin ajellessa. Olihan nyt starttaamassa Jokereiden historian ensimmäinen KHL-kausi. Hyvissä ajoin oli ajeltava hallille katsomaan mikä on muuttunut ja mikä on ennallaan. Aika äkkiä käytäviä kävellessä ja katsomossa alkulämpöjä katsellessa alkoi tajuta, että sitä ollaan siirrytty kaikilla mittareilla mitattuna seuraavalle levelille.

Jännittyneenä tuli istuttua omalla paikalla jo harvinaisen aikaisin ennen pelin alkua. Mielenkiinnolla odottaen ja kavereiden kanssa arvaillen millainen spektaakkeli uusi jäälletulo ja alkushow tulee olemaan. Ja sehän oli todella maailmanluokkaa. Tyyliikkästi toteutettu valoshow ja jäälletulo. Kansallislaulut ja ilotulitukset, ihan timanttia! Kyllä kelpasi ylpeänä seistä ja fiilistellä, että tää on meidän halli ja tätä tää nyt tulee jatkossa olemaan.

Uskomattoman paljon saadaan muutosta halliin ”pienillä” jutuilla. Täysin uudet ja nykyaikaiset valotaulut, valaistukset ja musiikkilaitteet. Vaikutelma kuin koko halli olisi jollain tapaa uusi. Kyllä on ammattimiehet tienneet mitä tekevät. Todella upeeta ja vaikuttavaa jälkeä kaikinpuolin. Välillä tuntui jopa hassulta ajatella, että istuu suomalaisessa hallissa. Kontrasti esim. muutamiin pienimpiin liigahalleihin on aivan valtava. Toivonkin, että ihmisiä eksyy kauden mittaan ympäri Suomea katsomaan edes yhden ottelun ihan vain nähdäkseen mitä kaikkea kunnon jääkiekkoshow voi olla.

Yksi monista asioista mikä mietitytti itseä ennen kauden alkua oli onko Eteläpääty enään vain muisto entisestään? Ilokseni voin todeda, että onneksi ei ollut. Komeat tifoilut pelin alkuun ja tuttua chanttailua koko matsin ajan. Homma tulee varmasti peli kerrallaan vielä paranemaan ja meteli kasvamaan. Ekaksi matsiksi tauon jälkeen ja uudessa sarjassa homma vaikutti erittäin positiiviselta. Muutaman kerran pelin aikana meininki ja meteli oli jopa loistavalla tasolla. Lauantaina(6.9.14) toisessa kotipelissä, kun porukka ottaa vielä pikkusen laulujuomaa niin uskon, että nähdään vieläkin eläväisempi ja äänekkäämpi pääty!

Toinen asia mikä pisti useampaan kertaan pelin aikana silmään oli koko hallin mukaanlähteminen taputuksiin ja muutenkin eläytyminen peliin mielestäni huomattavasti paremmin kuin liiga aikana. Se jos mikä on hienoa. Saadaanko vihdoinkin edes vähän tunnelmaa muuallekkin halliin kuin Eteläpäädyn läheisyyteen, toivottavasti. Alku vaikuttaa ainakin todella lupaavalta. Jos Jokerit rupeaa voittamaan pelejä ja ihmiset todella kiinnostuu hyvästä kokonaisuudesta niin sen jälkeen tulevaisuudessa aivan kaikki on mahdollista.

Itse pelistä vielä turha mitään kovin ihmeellisiä johtopäätöksiä ja tarinoita ruveta yhden ottelun jälkeen tarinoimaan. Muutama asia pisti kuitenkin isosti silmään verrattuna liigakiekkoon. Tuomarityöskentely on aivan loistavaa tasoa, ei tarvinnut kirota juurikaan pelin aikana raitapaitojen viheltelyitä ja ratkaisuita. Jäähyherkkyys on todella korkealla, mailalla ei anneta ronkkia yhtään vaan samantien soi pilli ja ukko boksiin. Se on kyllä mielestäni todella hyvä asia. KHL-kiekko pyrkii selkeästi olemaan puhdasta taitokiekkoa. Siitä kertoo tuomareiden linja ja se ettei peleissä taklata juuri nimeksikään. Taklauksia kyllä Suomalainen yleisö tarvitsisi pysyäkseen hereillä ja äänessä, mutta näillä mennään. Toivotaan, että huikeiden yksilöiden peliesitykset pitää ihmiset jatkossa hereillä ja äänessä. Tuntuu, että koko laji muuttuu kun kenttä on täynnä toinen toistaan taitavampia yksilöitä ja jatkuvasti näkee todella tyylikkäitä suorituksia.

Jos fiilikset siirtymisestä on itsellä tauon aikana vaihdelleet hyvän ja huonon välillä niin tällähetkellä ei ole kyllä kuin yksi vaihtoehto. Siirtyminen oli todella loistava homma. Tullaan näkemään niin totaalisen erilaista kiekkoa ja päästään nauttimaan erittäin laadukkaista tapahtumakokonaisuuksista. Pitää toki muistaa, että vasta yksi peli KHL:ää on pelattuna. Kausi on pitkä, nautitaan tästä ja annetaan homman edetä ja kehittyä rauhassa.

Loppuyhteenvetona sanottakoon. Kyllä aivan kaikesta näkee niin jäällä kuin sen ulkopuolellakin, että Jokerit on ottanut todella ison askeleen kohti isompia ja ammattimaisempia kuvioita. Todella upeeta!

Heittäkää ihmiset ne ennakkoluulot ja asenteet nurkkaan. Tulkaa kannustamaan vaikka vastustaja joukkuetta, mutta tulkaa nyt ihmeessä katsomaan mahtavaa showta, Suomen moderneinta hallia ja taatusti laadukkainta kiekkoa. Edes kerran. #KHLishere