JYP ja Blues taistelevat kotiedusta – jyväskyläläiset hyytymässä

Runkosarjan toiseksi viimeisellä kierroksella taistellaan tärkeistä pisteistä: kaikkia suoria pudotuspelipaikkoja ei ole vielä jaettu, kuten ei myöskään viimeistä kotietupaikkaa.

Kärpät, Tappara ja Lukko ovat varmistaneet kotietunsa pudotuspeleihin, mutta neljännestä sijasta käydään vielä kovaa taistelua. Blues ja JYP taistelevat viimeisestä kotietupaikasta kynsin ja hampain ja tänään joukkueet ottavat yhteen Jyväskylässä. Myös KalPalla on vielä teoreettiset mahdollisuudet yltää neljänneksi, mutta se vaatisi pientä ihmettä.

Blues on noussut loistavilla kevätkauden esityksillään sarjan kärkiryhmään ja pitääkin tällä hetkellä neljättä sijaa hallussaan. JYP kuitenkin hengittää espoolaisten niskaan vain yhden pisteen päässä. JYPin peli on alkanut yskiä väärällä hetkellä ja joukkue tarvitsisi selvän kurssinmuutoksen ennen kuin pudotuspelit starttaavat.

Illan otteluun tuo lisämaustetta myös se, että nämä joukkueet saattavat hyvinkin kohdata toisensa Liigan puolivälierissä, mikä olisikin ennakkoon tasaisin ottelupari. Tänään haetaan varmasti jo ennakkoasetelmia jatkopeleihin ja ottelusta on tulossa hyvin fyysinen ja tunnerikas vääntö.

Hurrikaanin liekki sammunut

Tänään kotonaan pelaava JYP on pelannut jo pidemmän aikaa ailahtelavasti eikä joukkue ole antanut aihetta odottaa mestaruutta Keski-Suomeen. Viime viikko oli hurrikaaneille synkkä, sillä joukkue hävisi kaikki kolme otteluaan: JYP esitti tiistaina hyviä otteita, vaikka hävisikin Tapparalle, mutta viikon kaksi viimeistä matsia sujuivat heikoimmissa merkeissä. JYP koko tappiot TPS:lle ja SaiPalle iskien näissä otteluissa vain kaksi maalia.

Ei voi varsinaisesta sanoa, että JYP olisi ulkona mestaruuskamppailusta, mutta nykyinen ailahtelavaisuus ei lupaile kovin pitkää kevättä. Kotietu voi olla hyvinkin ratkaiseva tekijä pudotuspeleissä, joten keskisuomalaisilta vaaditaan Bluesia vastaan paljon parempia esityksiä kuin mitä viime aikoina on nähty. Blues on vauhdikas, taisteleva ja suoraviivainen, mikä tuottaa löysähkölle JYP-puolustukselle taatusti ongelmia.

JYPin alakerta ei ole pystynyt todellakaan parhaimpaansa eikä joukkueen hyökkäyspelikään ole ollut ennallaan. Esimerkiksi tähtinimet Eric Perrin ja Jani Tuppurainen eivät ole pystyneet ottamaan joukkuettaan reppuselkäänsä kauden tärkeimmillä hetkillä.

Kuka saa Hirschovitsin kuriin?

blues-hirso-rantakari-aho

Otso Rantakari ja Kim Hirschovits muodostavat ylivoimalla pelätyn kaksikon. (AOP)

Koko Liigan seuratuin nimi on Bluesin Kim Hirschovits, joka tavoittelee tänään Raimo Helmisen hallussa olevaa ennätystä. ”Raipe” nakutti aikoinaan 22 ottelun pisteputken, kun ”Hirso” on iskenyt itsensä pisteille 21 ottelussa putkeen. Blues-kippari voi siis tänään sivuta Helmisen ennätystä ja torstaina pistää ennätykset uuteen uskoon.

Hirschovits onkin ollut suurin syy siihen, miksi Blues on ollut Liigan parhaimpia joukkueita kevätkaudella. Espoolaisten vahva meno oli jo kääntyä viime viikolla, kun joukkue hävisi viikon kaksi ensimmäistä otteluaan. Lukko ja Ässät pystyivät nimittäin kaatamaan Bluesin kotikentillään. Sinipaidat eivät kuitenkaan säikähtäneet tappioita ja palasivat lauantaina upealla esityksellä voittojen tielle: KalPa sai kokea Bluesin kovuuden Espoossa, sillä Blues kaatoi savolaislauman maalein 5-1.

Blues on tällä hetkellä JYPiä monella saralla etevämpi ja JYP joutuu tekemään selvän tasonnoston, mikäli se haluaa voittaa. Viimeksi kun nämä joukkueet kohtasivat, voitti Blues ottelun maalein 7-2. Espoolaisten hyökkäys pystyy tuottamaan JYPin alakerralle ongelmia eikä jyväskyläläiset pysty painimaan voimakkaitten Blues-hyökkääjien kanssa. JYPin hyökkäys on myös kadottanut tehojaan, mikä ei myöskään puolla keskisuomalaisten voiton puolesta. Blues-hyökkäys on sen sijaan ollut tehokas, ja Hirschovits on jo yksistään sellainen ase, millä JYP saattaa tänään kaatua.

Seuraa heitä:

Eric Perrin: JYPistä kauden jälkeen poistuva Perrin ei ole pystynyt nostamaan joukkuettaan uuteen lentoon. Nyt konkarilta vaaditaan selvästi parempia otteita, jotta JYP pystyisi palaamaan tasolleen.

Kim Hirschovits: Liigan paras pelaaja on ollut mahtavassa tikissä ja iskenyt viimeiseen 25 otteluun 33 tehopistettä. Kim pelaa elämänsä kiekkoa ja saattaa laittaa kauden päätteeksi Helmisen ennätykset uuteen uskoon. (Lue lisää ”Hirsosta” tästä)

Arvio:

JYP pystyy kotikentällään olemaan erittäin kova vastus, mutta löytääkö keskisuomalaiset vieläkään tasoaan? Bluesilla on pienoinen henkinen yliote JYPistä ja joukkue vyöryy vauhdilla kotijoukkueen päätyyn, mikä tuottaa harmaita hiuksia JYP-pakeille. Bluesilta nähdään varmasti pitkiäkin kiekkoralleja JYP-päädyssä ja vierailta löytyy iso joukko ratkaisijoita, joten JYPin illasta voi tulla hyvinkin synkkä. Hurrikaaniryhmä on kuitenkin ärsytetty ja heillä riittää varmasti nälkää, joten selvää peliä on turha tänään odotella. Bluesin hyvä erikoistilannepelaaminen ja suoraviivainen taktiikka tuovat kuitenkin pisteet Espooseen.

Veikkaus: Blues voittaa maalein 3-2.

Kierroksen muut ottelut:

  • HPK-Sport
  • Ilves-Tappara
  • Pelicans-Kärpät
  • SaiPa-HIFK
  • Ässät-TPS

Kierros alkaa kello 18:30 ja voit seurata otteluita Nelonen Pro -kanavilla tai Ruutu-palvelussa.