5 suurinta pettymyksen tuottanutta maata 2022 FIFA World Cup -kisoissa

2022 FIFA World Cup tuntuu luovan jatkuvan virran uskomattomia pettymyksiä sekä hämmästyttäviä tarinoita. Draama tulee muuttumaan vain intensiivisemmäksi 16 kierroksen lähestyessä. 

Vaikka osa maista on noussut suosioon altavastaajan asemasta, kolikon toiselta puolelta löytyy maita, jotka voivat vain pohtia mikä meni vikaan – erityisesti kansainväliset huippumaat, jotka ovat joutuneet lähtemään Qatarin lentokentälle jo tässä vaiheessa. Kaikki tulokset löytyvät vedonlyönti sivulta.

Käydään läpi tarkemmin viisi joukkuetta, jotka ovat olleet tämän maailmancupin suurimmat pettymykset: 

Saksa

Vuonna 2018 Saksa oli viimeinen ryhmässä, johon kuuluivat Ruotsi, Meksiko ja Etelä-Korea. Vuonna 2022 se oli kolmas heti Japanin ja Espanjan jälkeen, mutta Costa Rican edellä. 

Päävalmentaja Hansi Flickin tatiikan pallon kummallakin puolen olisi pitänyt riittää viemään DFB:n vuoden 2018 pettymyksen ylitse, mutta lopulta hänen joukkueen kokoonpanonsa, varapelaajat ja yleisesti World Cup -epäonni johtivat ennenaikaiseen kotiinlähtöön. 

Belgia

FIFA:n kansainväliset rankingit ovat saaneet viime vuosina osakseen paljon kritiikkiä ja Belgia on uusin esimerkki siitä, ettei ranking-lista kerro koko totuutta. Red Devils -joukkue lähti Qatariin maailman kakkospaikalta, mutta silti he lähtivät kotiin kolmansina ryhmässä F. He olisivat olleet neljänsiä, jos Kanada olisi pelannut hiukan paremmin matsissaan.

Belgian piti vähintäänkin paperilla päästä 16 kierrokselle – vuoden 2018 kolmannen sijan lopetuksen toistaminen tänä vuonna ei vaikuttanut mitenkään mahdolliselta – mutta nyt joukkue joutuu muuttamaan taktiikkaansa ja antamaan nuorille lupauksille heidän ansaitsemansa peliminuutit. 

Tanska

Jos et tee maaleja, et voi voittaa pelejä. Tämä on ehkä klisee, mutta silti totta useille joukkueille, vaikka toiset ovat vielä pystyneet välttämään tämän kohtalon (Yhdysvallat). Tanska taas ajautui maalittomaan epäonneen, kun tämä 2020 UEFA Euro -semifinalisti oli D-ryhmän viimeinen Qatarissa. 

Paperilla Tanskan olisi pitänyt haastaa Ranska ykkössijasta. Matsit näyttivät, että Danish Dynamite todella pystyy hengailemaan jalkapallon eliitin kanssa, mutta lopulta heillä ei ollut tarpeeksi räjähdysvoimaa verkkoon asti pääsemiseen. Vahva maalivahti, hyvä takalinja ja monipuolinen keskikenttä olivat vahvat perustukset joukkueelle, mutta kaikki murtui kolmen viimeisen käsissä. Aivan kuten joukkueen World Cup -matkakin. 

Uruguay

Ensiksi luulisi, että Luis Suárez, Edinson Cavani ja Darwin Núñez kärjessä yhdistettynä keskikentän Federico Valverdeen ja Rodrigo Bentancuriin tekisi pelistä kiireistä maalin edessä, mutta Diego Alonson taktiikat olivat täysi shokki. Tämä tilanne on ollut tuloillaan jo pidemmän aikaa Uruguayan faneille, jotka ovat tottuneet Alonson tekevät pelistä hankalampaa tähtipelaajillensa. Silti hän ei muuttanut mitään Qatarissa ja se johti joukkueen häviöön.  

Meksiko

Gerardo “Tata” Martino tiesi hänen aikansa olevan ohi heti, kun viimeinen vihellys kuului Saudi Arabiaa vastaan. Tämä on täydellinen yhteenveto Meksikon ajasta Qatarissa – ja Martinon urasta El Trin valmentajana. 

Samalla tavalla kuin Uruguay Meksiko vaikutti olevan vain kuori vanhasta itsestään World Cupissa. Martinon kaikki päätökset ja aloituskokoonpano olivat kaikki kummallisia. Hänen päätöksensä jättää Javier “Chicharito” Hernández, Santiago Giménez ja Diego Lainez tulivat maksamaan tiimille kyvyn luoda maalipaikkoja ja tehdä niistä maaleja.