El Clasicon katsominen Montrealissa ei ole helppoa

Real Madrid CF v FC Barcelona - La Liga

Jos olet eurooppalainen ja pidät jalkapallosta, Barcelonan ja Real Madridin välinen El Clasico kuului suurella todennäköisyydellä viikonloppuusi. Olemme tottuneet siihen, että matseja voi katsella käytännössä missä tahansa, mutta Kanadassa tilanne on täysin toinen. Vain suurimmat ottelut televisioidaan ja harvojen katselupaikkojen hakeminen on työlästä. Neulan etsiminen heinäsuovasta voi koitua satunnaisen matkailijan kohtaloksi.

Jos päädyt jostain syystä Kanadaan ja sen helmeen Montrealiin kun töllöstä tulisi mieleinen jalkapallo-ottelu, ota nämä neuvot talteen. Champ’s sporttibaari sijaitsee hieman ydinkeskustan ulkopuolella, osoitteessa 3956 Saint-Laurent Boul. Tunnelma ei ole perinteistä bostonilaista olearys-osastoa, vaan enemmänkin mieleen tulee mannermainen taverna tai perhekeskeinen bistro. Palvelu on timanttista, ja asiakkaista huolehtii toinen toistaan kauniimpia tarjoilittaria. Pullollinen paikallista lageria irtoaa 5 Kanadan dollarilla eli reilulla 3 eurolla.

Faneille.comin tutkiva osasto sattui kaupunkiin El Clasicon aikaan, mutta pubinpitäjien jalkapalloinnostuksesta päätellen Champ’sissä voinee seurata myös muita isoja pelejä jos alkamisaika antaa myöden (14.45 alkava Valioliiga-matsi tarkoittaa Kanadassa 8.45:n kick offia. Vähän liian aikaista pubitörötykselle).

El Clasicon aikana pubi oli täynnä ja meno eläväistä. Telkkarille taputettiin, huudettiin ja laulettiin vuoronperään. Katsojien kansallisuus jäi hieman epäselväksi. Olisi mielenkiintoista kokea Canadiensin ratkaisupelien tunnelma samassa miljöössä.

Oheisessa videossa Champ’sin tunnelmaa Barcan ja Realin välisen ottelun ratkaisuhetkiltä. Nämä tv-katsojat saivat muuten nauttia Hugo Sanchezin ja Jose Mari Bakeron asiantuntevista lausunnoista studiolähetyksessä.