Ecuador – Ranska, klo 23.00

E-lohkon viimeisen kierroksen ottelun ratkaisee Rion Maracaña-stadionilla Ecuador ja Ranska.

Asetelma

Didier Deschampsin Ranska on yllättänyt kaikki epäilijät viime kisojen katastrofin jälkeen ja suurella varmuudella jatkaa kuudentoista parhaan joukkoon lohkon voittajana. Ecuadorilla on selkä seinää vasten tasapisteissä Sveitsiä vastaan, sillä sen pitää pelata vähintään yhtä hyvä tulos kuin Sveitsi – joka tarkoittaa käytännössä pakkovoittoa. Honduras on ottanut turpaan jo kahden matsin verran ja Sveitsi ei tule häviämään Etelä-Amerikkalaisille. Ranska tulee lepuuttamaan tärkeimpiä pelaajiaan ja samalla testaamaan penkkinsä venyvyyttä, Ecuador tulee antamaan kaikkensa jatkopaikasta.

Ecuador

Ecuadorilla on edessään pakkovoitto, jos se haluaa jatkoon lohkosta ja sen toiveissa on se, että Sveitsi ei pysty voittamaan Hondurasia suurella maalierolla. Reinaldo Rueda tulee varmasti luottamaan paljon Enner Valencian maalintekoon, Jefferson Monteron nopeuteen laidalla ja ManUn Antonio Valencian kokemukseen.

Kolmesta turnauksen tehdystä maalista kaksi on tehty erikoistilanteista, jossa se pärjää; Walter Ayovi toimittaa pallon oikeaan paikkaan ja Erazo ja Felipe Caicedo ovat ilmassa oikeaan aikaan.

Silti, Ecuadorin suurin mahdollisuus on siinä, että Ranska lepää ottelussa ja se ei pelaa omalla tasollaan, matsista ei tule helppo missään mielessä, sillä pakkofutis harvemmin onnistuu.

ecuadorRanska

Ranska haluaa varmistaa itselleen lohkon ykköspaikan varmuudella, koska se ei halua kohdata Argentiinaa seuraavalla kierroksella. Kukot haluavat varmasti mielummin pelata Nigeriaa tai Irania vastaan Messin sijaan. Viime EM-kisoissa Ranska oli myös varmistanut paikkansa jatkoon ja löysäili viimeisen matsin Ruotsia vastaan, hävisi sen 2-0 ja sen jälkeen joukkueen motivaatio luhistui ja kisat menivät pöpelikköön. Vaikka joukkue vaikuttaa vahvalta ja yhtenäiseltä, Deschamps ei varmasti halua ottaa riskiä joukkueen pelihalun kanssa, vaan yrittää hoitaa peli laadukkaasti kotiin.

Jo kolme maalia iskenyt, Real Madridin Karim Benzema todennäköisesti lepää Ecuador-ottelun ja tilalle voisimme poimia QPR:n Loic Remyn, joka voisi vilauttaa nälkäänsä valmentajalle. Kohdistamme katseemme kuitenkin hyvin kisat aloittaneeseen Mathieu Valbuenaan, joka on ollut erityisen hyvä erikoistilanteissa ja vastahyökkäyksissä. Yhteistyö Giroudin kanssa tuntuu toimivan ja vaarallisuutta nähtiin jo Sveitsiä vastaan kun kaksikko teki ratkaisevan maalin.

Cabaye on pelikiellossa ja Evralla on kortti alla, veikkaisin, että myös jälkimmäinen on pois avauksesta. Evran paikan avauksessa voi lunastaa PSG:n Lucas Digne.

Ranskailmanbenza

Pelin kulku

Jos Ecuador haluaa menestystä ottelusta, heidän tulisi yrittää samaa kuin Iran Argentiinan kanssa. Iran puolusti niin matalalta kuin syvältä, estäen Argentiinaa luomasta tilanteita oman boksin lähellä. Tämä luo paikkoja vastahyökkäyksiin ja sitä kautta erikoistilanteisiin, josta tiedämme Ecuadorin onnistuvan paremmin kuin suorista pelitilanteista.

Etelä-Amerikkalaiset eivät voi luottaa puolustustaitoihinsa, joten he tulevat puolustamaan koko joukkueen voimin, yrittäen pitään oman pään puhtaana ja pelaamaan Ranskalta kaiken tilan pois.

Ranska tulee pelailemaan varsin rauhallisesti hyökäten, mutta tulee varmasti reagoimaan peliin mikäli se vaikuttaa lähtevän käsistä. Eurooppalaiset ovat pelanneet varsin kurinalaista peliä, joten mitään lepotaukoa ei kuitenkaan kannata odottaa, vaan homma hoituu varmuudella.

Ranskalaiset pääsevät nautiskelemaan, kun kisat ovat menneet niin hyvin. Ecuador voi olla viennissä. Sitä voi miettiä, että oliko hyvä asia että Ribery jäi pois. Muut ovat ottaneet nyt enemmän vastuuta ja Ranska on
tullut leveämmällä rintamalla. Benzemalle ja muille tuli heti onnistumisia ja siitä alkoi positiivinen putki. – Teemu Tainio, Huuhkajat

Vedonlyönti

Koska lähes kaikki odottavat Ranskan voittoa, sen kertoimet eivät päätä huimaa 1.7 hujakoilla. Ranskan hyökkäys on ollut vaarallinen kokonaisuutena, eikä se ole riippunut liiaksi Benzeman panoksesta. Tilanteita tulee, ja uskomme Ranskan ottavan voiton. Samalla kuitenkin Ecuadorilla on sanansa sanottavana, ja kovassa vireessä oleva Enner Valencia saattaa hyvinkin tuikata Ecuadorille maalin. 2-0, 2-1 tai 3-1 tulos on hyvinkin todennäköinen, joten lapulle Ranskan voitto ja otteluun yli 1.5 maalia kertoimella 2.15.

ecufraTuplaa talletuksesi Betssonilla. Lunasta 100€ bonus vedonlyöntiin tästä.