Viikko käyntiin lätkä Liigan parissa

Ässien tehtävä on loppukauden ajan kiusata muita (All Over Press)

Ässien tehtävä on loppukauden ajan kiusata muita (All Over Press)

Uusi viikko pärähtää käyntiin Liigakiekon parissa. Ottelutapahtumia ei hirveästi Pohjois-Amerikkaa lukuunottamatta tänään ole, joten perehdytään nyt Liigaan. Olympiatauolta palattiin viime viikolla ja moni joukkue pääsikin käsiksi todelliseen ottelurupeamaan. Kärpät jatkaa odotetusti sarjäkärkenä ja joukkue voittikin kolme ottelua neljästä. Viikon tehokkain pelaaja löytyy myös oululaisjoukkueesta, kun Esa Pirnes oli pelipäällä ja iski neljään otteluun teho 2+2=4. Myös Pirneksen joukkuetoveri Ben Maxwell sekä Jokereiden Janne Lahti kerryttivät pistekassaansa neljällä.

Kaksi valmentajaa sai astua sivuun joukkueistaa. HIFK antoi Raimo Summaselle monoa ja tehtäviä tuli loppukaudeksi jatkamaan Harri Rindell. HIFK aloittikin voitokkaasti valmentajavaihdoksen jälkeisen ajan, kun Jokerit kaatui Talviklassikossa ja näin Helsingin herruus on ikuisesti punaisilla. Ainoa mikä tuossa ulkoilmaottelussa mietitytti oli se miksei stadion ollut täynnä. Markkinointikoneisto kävi kuumana ja jollei Helsingin viimeiseen paikallisvääntöön saada katsomoita täyteen on vika jossain muualla. Onko Liigan kiinnostavuus laskenut siis viime vuosista? Paljon puhetta on ollut joukkueiden tyhjennysmyynneistä, jota myös KalPa jatkoi. Nyt oli valmentaja Jari Laukkasen vuoro lähteä. Kuopiossa ei valmentajanvaihdos antanut piristysruisketta ainakaan pisteiden muodossa. Joukkue ui todella syvissä vesissä ja alla on jo karmaiseva 11 ottelun tappioputki.

HIFK vei Helsingin herruuden Talviklassikossa (All Over Press)

HIFK vei Helsingin herruuden Talviklassikossa (All Over Press)

Peräpään joukkuiden tyhjennysmyynti on puhuttanut paljon. Millekään sarjalle ei tee hyvää se, että joukkueet myyvät tähtensä, kun playoff-paikat karkaavat käsistä. Varsinkin kun lähtijät suuntaavat ulos koko sarjasta. Yksi selkeä voittaja on ainakin Liigan tyhjennysmyyntien suhteen löytynyt. Se on Örebro, joka sai käsiinsä HPK:n tehoduon Jere Sallisen ja Ville Viitaluoman. Pelaajille maisemanvaihto on tehnyt hyvää ja tehoja on syntynyt viime otteluissa tasaseen tahtiin. Pitkässä juoksussa on kuitenkin mielenkiintoista nähdä, miten Liiga tilanteeseen reagoi. Ketä kiinnostaa enää lähteä katsomaan, kun kaksi tähtensä myynyttä joukkuetta kohtaa merkityksettömässä ottelussa. Sport tuo varmasti piristyruiskeen kansalliseen kiekkosarjaamme, mutta ainoa oikea tapa Liigaan nousuun on nousu tai putoamissarja, miksi sitä kukakin haluaa kutsua, kauden päätteeksi. Se oikeasti pitäisi kilpailun tiukkana loppuun asti ja pelilliset arvot kunniassa. Näin myös fanit ilmoittivat Vaasassa.

Maanantai klo 18.30 Blues-Ässät 1.65 – 4.25 – 4.30 (Nordicbet)

Tänään pelataan yksi ottelu, kun Blues ja Ässät kohtaavat. Ässille ottelu on merkityksetön ja joukkue onkin jo lähettänyt suurimmat tähtensä muihin maisemiin. Niklas Hagman sekä Dragan Umicevic päättävät kautensa Sveitsin liigassa. Ässät on kuitenkin kiusannut viime otteluissa muita joukkueita ja tänään kiusattavaksi joutuvat suorasta playoff paikasta taistelevat espoolaiset.

Bluesilla oli haastava ohjelma olympiatauon jälkeen. Se kohtasi Kärpät kahdesti sekä Lukon kertaalleen vieraissa. Kotonaan joukkue onnistuikin kaatamaan sarjakärjen, mutta vierasottelut eivät pistepussia lihottaneet. Ässien kokoonpano on mielenkiintoinen. Joukkueessa on siipiään päässyt kokeilemaan jopa kuusi A-junioreissa vielä edustuskelpoista nuorta. Onkin mielenkiintoista nähdä, mistä löytyy paikkaajat junioireiden pudotuspeleihin siirtyville pelaajille. Ässät aloittaa A-junioireiden playoff urakan tiistaina Ilvestä vastaan.

Bluesilla on ollut ongelmia maalinteon kanssa. Joukkue onnistui Kärppiä vastaan kahdessa ottelussa neljä kertaa, mutta Lukkoa vastaan punalamppu jäi kokonaan sytyttämättä. Tommi Huhtala on johtanut Bluesin sisäistäpörssiä suvereenisti, mutta nyt tukea löytyy muun muassa Kärppiä vastaan mukavasti pelanneesta Jussi Makkosesta. Makkonen palasi kuukauden sairasloman jälkeen viime viikolla kaukaloon ja keräsi heti kaksi syöttömerkintää tilastoihin.

Blues tarvitsee pisteitä, että se pysyy mukana taistelussa suorasta playoff paikasta. Ässien suurin taistelu on motivoitua jäljellä oleviin otteluihinsa. Henri Heino ja Kamil Kreps ovat kantaneet vastuuta Pikku-Hakin siirryttyä ulkomaille, mutta riittääkö se tänään Bluesia vastaan?

Kokoonpanoihin pääset tästä.

Lauantain tulokset:
HPK-Ilves 4-2 Ottelun huippuhetket tästä
Jokerit-HIFK 1-2 Ottelun huippuhetket tästä
KalPa-Tappara 2-3 Ottelun huippuhetket tästä
Kärpät-Blues 5-2 Ottelun huippuhetket tästä
TPS-Lukko 4-2 Ottelun huippuhetket tästä