Nibalilla tiukka ote Tourista -Contador ja Froome ulkona

Le Roi Est Mort, Vive Le Roi!

Ranskan ympäriajo saa uuden kuninkaan.

Ranskan ympäriajosta on nyt ajettu 10 ensimmäistä etappia ja ajajat ovat ansaitulla lepopäivällä tänään. Ensimmäisen osan kilpailut ovat olleet erittäin viihdyttäviä mutta myös hiukan ennalta-arvattavia. Marcel Kittel on dominoinut massakirejä lähes ylivoimaisesti eikä yksi ennakkosuosikeista Mark Cavedish päässyt rajun kaatumisen johdosta edes haastamaan saksalaista. Kuten aina niin myös tänä vuonna kaatumiset lopettavat jonkun ennakkosuosikin matkan ja tällä kertaa kokonaiskilpailun suosikeista Chris Froomen matka päättyi kilpailun viidennelle etapille jo ennen pelättyjä mukulakiviä ranteen murtumiseen samalla etapilla kun Nibali näytti voimansa. Kisasta näytti tulevan Vicenzo Nibalin ja Alberto Contadorin välinen taisto mutta myös Contador kaatui pahasti ensimmäisellä isolla vuorietapilla ja menetti pelin sääriluun murtumiseen. Tällä hetkellä kaikki ennusmerkit ovat Nibalin vahvasti puolella ja, mielestäni, vain kaatuminen ja paha onni voivat viedä Tourin voiton häneltä. Niin omaa luokkaansa hän oli La Planche des Belles Filles päälle päättyneelle etapilla.

Lepopäivän jälkeiset kaksi etappia huutavat irtiottoa. Joakim Rodriques yrittää varmasti olla irtiotossa mukana keräämässä mäkikiripisteitä joten toinen etapeista saattaa mennä hänelle mutta 13. etappi kuuluu taas Nibalille niin omaa luokkaansa hän on ollut. Käytännössä saamme odotella 15. etapille asti kunnes saamme nauttia Giant-Shimanon vetojunasta ja Saksalaisen Marcel Kittelin juhlimisesta ja seuraavasta lepopäivästä.

Arvopaidat ovat tuossa vaihessa kilpailua jo varmasti vakiintuneet eli Nibali tiukentanut otettaan keltaisesta, Sagan vihreästä ja Rodriques pilkkupaidasta. Valkoisen eli nuorten kilpailunpaidasta onkin selkeästi kovempi. Nähtäväksi jää kuinka Michal Kwiatkowski taistelee valkoisen paidan takaisin vai jääkö se ranskalaiskaksion Romain Bardetin ja Thibau Pinotin väliseksi taisteluksi.