Tässä Suomen MM-rallin suomalaisarvosanat – Latvala lähes täydellinen!

Suomen MM-ralli päättyi sunnuntaina hienoon suomalaisvoittoon, kun Volkswagenin Jari-Matti Latvala pystyi palauttamaan suomalaiset jälleen ykköspaikalle. Latvala itse oli viimeisin suomalaisvoittaja vuonna 2010 ennen kolmen ranskalaisvoiton putkea.

WRC-autoilla ajoi yhteensä neljä suomalaista, tässä Faneille.comin arvosanat heille.

Jari-Matti Latvala 10-

Latvalan viikonloppu oli liki täydellinen. Hän johti rallia ensimmäisestä erikoiskokeesta alkaen, ja voittomarginaali oli lopulta 3,6 sekuntia ennen Sebastien Ogieria. Latvala ajoi rallissa 14 pohja-aikaa, eli jätti vain 12 muille. Virheitä tuli vain yksi, kun jarrut hajosivat liian kovaa tultaessa yhteen mukaan Jukojärvellä, mutta kolmella toimivalla jarrullakin Latvala pystyi pitämään johtonsa. Viimeisen päivän sekuntitaistelunkin Latvala kesti. Sympatiapisteitä Latvalalle on annettava rallin maalissa annetusta kommentista, jonka mukaan hän halusi näyttää koko suomalaiselle ralliyleisölle, että suomalaisen on vielä mahdollista pärjätä Suomessa.

Juho Hänninen 8-

Hänninen olli tiiminsä Hyundain paras kuljettaja sijalla kuusi. Aineksia olisi ollut parempaankin, sillä hän kaatoi autonsa erikoiskokeella kuusi, ja menetti silloin mahdollisuudet taistella palkintopallisijasta. Tärkeää oli myös olla tiimin ykköskuljettaja Thierry Neuvillen edellä ennen Neuvillen keskeytystä.

Mikko Hirvonen 7

Hirvonen oli yhden sijan parempi kuin Hänninen, mutta koko suoritusta leimasi läpi rallin vaatimattomuus ja alakulo. Ilman suuria murheita ajaminen tuotti tappiota kolmanneksi tulleelle Citroenin Kris Meekelle kaksi minuuttia, mikä kertoo miesten vauhtieroista.

Jarkko Nikara 4

Saarijärveläisellä oli jälleen ties kuinka mones mahdollisuus näyttää, kun sponsorien avulla oli hankittu alle WRC Ford. Odotukset olivat kovat, mutta Nikara kaatoi rajusti jo kolmannella erikoiskokeella, eikä pystynyt jatkamaan edes Ralli 2 -säännöllä. Oliko ura siinä?