Arvosana: Hämäläinen paras – Pukki ja Hetemaj heikoimmat

Huuhkajat pelasi lauantai-iltana Olympiastadionilla 1-1-tasapelin Kreikan kanssa. Ottelun tapahtumiin nähden lopputulos oli varsin oikeutettu.

Faneille.comin toimitus jakoi ottelun jälkeen jokaiselle Huuhkaja-pelaajalle kouluarvosanan (4-10) peliesityksestään.

Niki Mäenpää 7

Mäenpää ei voinut maalille mitään, sen verran täydellinen oli Karelisin laukaus. Muuten Kreikka ei pelissä juurikaan maalipaikkoja saanut, joten Mäenpään torjunnat olivat vähissä. Parissa keskityspallossa Mäenpä haparoi pahasti ja jalalla pelaamisessa oli ajoittain ongelmia.

Jarkko Hurme 7

Hurme nousi yllätysnimenä Huuhkajien avauskokoonpanoon. Oululaislähtöisen pelaajan illan kruunasi upea tasoitusmaali, joka nosti tietyllä tapaa Hurmeen Huuhkajien sankariksi. Maali oli todella hyvin viimeistelty ja hyvä osoitus laitapakkien nousujen tärkeydestä. Hurme oli muutenkin pelissä aktiivinen, mutta puolustussuuntaan sijoittumisessa oli ajoittain pahoja ongelmia ja tämä avasi Kreikalle muutaman vaarallisen hyökkäyksen. Myös Kreikan maaliin Hurme oli osasyyllinen.

Niklas Moisander 7

Kapteeni Moisander pelasi virheettömän pelin, eikä puolustussuuntaan ollut suurempia ongelmia. Lauantai-illan pelissä Moisander ei kuitenkaan päässyt normaalille tasolleen pelinavaamisessa. Tämä näkyi varsinkin ensimmäisellä jaksolla, jolloin Suomi ei päässyt juurikaan murtautumaan Kreikan linjan taakse.

Joona Toivio 7

Toivio pelasi kelpo pelin Moisanderin rinnalla. Ei virheitä, ei yliyrittämistä. Toivio oli mies paikallaan ja on napannut nyt itselleen vakiopaikan avauskokoonpanosta.

Kari Arkivuo 6

Arkivuo ei päässyt pelissä täysin omalle tasolleen. Normaalista ”Kallu” tekee hyviä nousuja ja on isossa roolissa myös hyökkäyspelissä. Nyt näitä nousuja ei juurikaan nähty ja syötötkin karkailivat poikkeuksellisen usein vastustajan jalkaan. Arkivuo on kärsinyt viime viikot sitkeästä flunssasta, joka saattoi näkyä lauantain pelissä.

Perparim Hetemaj 5

”Perpa” nappasi ensimmäisellä jaksolla turhan keltaisen kortin. Päävalmentaja Paatelainen otti Hetemaj´n vaihtoon tauolla, ja aivan syystä. Keskikenttäpelaaja ei päässyt peliin mukaan ja riski toisesta keltaisesta olisi ollut liian iso.

Alexander Ring 6

Kaiserslauternissa loistavasti tällä kaudella pelannut Ring oli pelissä iso pettymys. Harhasyöttöjä tuli liian paljon, eikä Ring pystynyt tuomaan hyökkäyspeliin oikeastaan mitään. Puolustussuuntaan Ring teki totutusti paljon hommia ja pystyi katkomaan ja rikkomaan hyvin. Parannettavaa jäi.

Tim Sparv 7

Sparv pelasi ensimmäisen jakson keskikentän pohjalla. Hän teki oman työnsä tasaisen varmasti, mutta pelinavaaminen ei ole riittävällä tasolla kyseiselle pelipaikalle Huuhkajien taktiikassa. Tauolla Mixu siirsi Roman Eremenko Sparvin paikalle ja Sparv siirtyi Hetemaj´n paikalle. Vaihdos oli onnistunut ja Sparv pääsi toisella jaksolla paremmin peliin mukaan. Sparv on Huuhkajille tärkeä pelaaja.

Riku Riski 6

Riski teki paljon töitä hyökkäyssuuntaan ja toi hyvää aktiivisuutta. Siihen se sitten jäikin. Viimeiset ratkaisut olivat usein heikkoja, eikä Riski päässyt maalipaikoille. Esitys ei ollut huono, mutta nyt taso ei vaan riittänyt.

Roman Eremenko 7

Eremenko oli ensimmäisellä jaksolla hieman pimennossa keskikentän ylemmällä oksalla. Tämä johtui pitkälti siitä, että Kreikan keskikentän pohjapelaajat olivat lähellä toppareita, eikä Suomi pystynyt pelaamaan palloa Eremenkolle. Toisella jaksolla Eremenko siirtyi keskikentän pohjalle ja pyöritti Suomen peliä hyvin.

Teemu Pukki 5

Pukki ei päässyt peliin mukaan yhtään. Hän teki muutamia hyviä juoksuja pallon kanssa, mutta näistä ei tilanteita syntynyt. Kreikan topparit pitivät Pukin pimennossa.

Kasper Hämäläinen 8

”Kappe” tuli kentälle tauolla ja toi heti hyvän lisän Suomen pelaamiseen. Hämäläinen oli aktiivinen, teki hyviä juoksuja ja uskalsi haastaa kreikkalaispuolustajia. Hämäläinen antoi Suomen maaliin myös syötön. Esitys nostanee Hämäläisen avauskokoonpanoon tiistain Romania-peliin.

Joel Pohjanpalo 6

Pohjanpalo on ollut liekeissä viime viikot Saksassa. Nyt hyökkääjä sai näyttöpaikan viimeiseksi 20 minuutiksi. Pohjanpalosta huokui nälkä ja halu, mutta peli meni yliyrittämiseksi. Lopussa Suomi pääsi vielä 4vs.1-hyökkäykseen, mutta Pohjanpalon heikko syöttö pilasi hyvän sauman tehdä voittomaali.

Seuraava peli odottaa jo tiistaina, kun Romania saapuu vierailulle pohjolaan. Jos sinulla ei ole vielä lippua matsiin, niin nappaa sellainen itsellesi ja kaverillesi linkin takaa. Jaossa 12kpl 1+1 lippuja Suomi-Romania matsiin. Ohjeet linkin takaa.