Oliko Palloliitto tietoinen FIFAn korruptiosta?

Keneltäkään uutisia seuraavalta ei jäänyt huomaamatta viime viikon kuhina kansainvälisen jalkapalloliitto FIFAn kulisseissa, kun futisdiktaattori Sepp Blatter erotettiin ja hänelle määrättiin 90 päivän täysimittainen kielto osallistua mihinkään mihin liittyy pyöreät, nahkaiset kuulat tai mikään niihin liittyvä. Samassa seurassa kilpailukiellon sai myös ranskalainen pelaajalegenda Michel Platini, joka oli myös Suomen Palloliiton ehdokas FIFAn tulevaksi puheenjohtajaksi.

Suomalainen lähestyminen lähes kaikkeen korruptioon viittaavaan on aina ohitettu tietämättömyydellä, mutta vaikealtahan väistely näyttää tällä hetkellä. Jalkapalloliiton puheenjohtajaksi 2012 valittu Pertti Alaja on ollut käytännössä viimeiset parikymmentä vuotta pyörittämässä suomalaista jalkapalloa, ensin Palloliiton pääsihteerinä 1991–2000 sekä varapuheenjohtajana 2004–2006. Tänä aikana Alaja on tuomittu mm. Opetusministeriön ylijohtajan Harri Syväsalmen lahjonnasta ja mies oli myös 2010 Etelä-Afrikan MM-kisojen turnausjohtajana, turnauksen, josta on löydetty niin mittavaa väärinkäyttöä, että kisat voittikin Marokko, eikä Etelä-Afrikka.

Vaikeaa on siis kuvitella, että näin pienissä piireissä näin pitkään pyörinyt henkilö ei olisi ollut tietoinen FIFAn nykytilanteesta, joka on jatkunut vasta viimeiset parikymmentä vuotta. Mitä mieltä olette, tiesikö Palloliitto FIFAn korruptiosta?

YLE keskittyy tämän päivän MOT-ohjelmassaan tähän kysymykseen ja meillä toimitus tulee seuraamaan tätä dokumenttia innolla. Tänään maanantaina YLE TV 1 klo 20:00.

Kuva: All Over Press