Arvostelussa Euroopan sarjojen onnistujat ja pettymykset – ”Allegri käänsi odotukset päälaelleen”

Penkinlämmittäjät antaa tällä viikolla lämmintä kättä ylisuorittaneille seuroille, flopanneille pelaajille ja vuoden päävalmentajille. Toimituksen kaksikko ei päässyt yhteisymmärrykseen yksittäisistä palkinnoista, joten molemmat herrasmiehet antavat omat tunnustuksensa jokaiseen kategoriaan.

Kauden aikana on jälleen nähty ja koettu paljon. Seuroja, pelaajia ja valmentajia on koeteltu ylä- ja alamäillä, eikä jokaisen tarina ole päättynyt ruusuisesti. Mario Balotellia ei kiinnostanut ja herra viimeisteli käsittämättömästi vain yhden maalin Valioliigassa. Liverpoolin joukkueympäristö ja Brendan Rodgersin valinnat eivät saa myöskään puhtaita papereita.

Manchester Unitediin hirmusummalla hankittu Angel di María voidaan laittaa samaan veneeseen pienistä valonpilkahduksista huolimatta. Lähes 80 miljoonaa euroa maksaneen huippupelaajan on vain yksinkertaisesti pystyttävä lunastamaan odotuksia paremmin.

Southampton näpäytti epäilijöitään sijoittumalla seitsemänneksi Valioliigassa. Bundesliigassa Dortmund on totuttu näkemään viime vuosina kärkikahinoissa, mutta tänä vuonna sinne nousi toinen Borussia-alkuinen seura.

Toimittaja Ruuttila ei voinut uskoa korviaan kuultuaan viime kesänä Massimiliano Allegrin nimityksestä Juventuksen peräsimeen. Kauden aikana hän ja useat muut ovat kuitenkin joutuneet vetämään sanansa takaisin, sillä huikean kauden pelannut Juventus on lähellä voittaa jopa triplamestaruuden. Lisäksi Allegri on saanut nostettua vanhojen sotaratsujen tasoa samalla, kun uusia nimiä on nähty aivan avauskokoonpanossa asti.

Italialaisluotsi Stefano Pioli sen sijaan iskosti Serie A -seura Laziolle joukkuepelaamisen tärkeyden.

Mehukkaimmat tarinat ja merkittävimmät epäonnistumiset ansaitsevat aina tunnustusta. Pitkästä tappioputkesta nousu, se kuuluisa ”yhden maalin merkitys”, ryysyistä rikkauksiin, epäilijöille näyttäminen – näitä kaikkia on tänäkin kautena eurooppalaiseen huippufutikseen mahtunut.

Penkinlämmittäjät antaa glooriaa niille keille se kuuluu. Ruuttilan ja Karjalaisen perustelut palkituista voi kuunnella alla olevasta jaksosta. Liity seuraamme keskustelemaan jalkapallosta Twitterissä käyttäjälle @penkinlam.

Toimittajat: Anssi Karjalainen (@A_Karjalainen) ja Atte Ruuttila (@ARuuttila)