Kommentti: Zidanen aika käy vähiin

Real Madridin kausi on ollut täynnä takaiskuja. Vastoinkäymisten odotettiin päättyvän, kun Rafael Benítezin potkuihin, mutta näin ei kuitenkaan ole käynyt.

Seuralegendan palkkaamisessa päävalmentajaksi on aina iso riski. Fanit toivovat legendan  onnistuvan ja hän saakin ehkä hieman enemmän anteeksi kuin täysin ulkopuolelta tullut päävalmentaja. Pahimmassa tapauksessa legendan maine tuhriintuu kannattajien silmissä ja hänestä tulee sylkykuppi. Riski on erityisen suuri, kun päävalmentaja on kokematon.

Real Madridin kohdalla riski on realisoitumassa. Joukkueen aika Benitezin alaisuudessa oli tuskaisa ja tähtipelaajat kiukuttelivat sekä viheriöllä nähtiin alle tasonsa pelannut joukkue. Zinédine Zidanen myötä Realin ilmapiiri vaikuttaa parantuneen ja pelaajat ovatkin kehuneet uutta päävalmentajaa vuolaasti.

Karu fakta vain on, että Zidanen alaisuudessa Real on käytännössä menettänyt mahdollisuutensa La Ligan mestaruuteen. Barcelona on karannut jo 12 pisteen päähän, kun eroa oli Benítezin lähdön aikoihin vain viisi pistettä.

Viimeinen kolaus mestaruushaaveille oli viikonlopun tappio Atléticolle. Kompastelu liigassa alkaa vaikuttaa myös pelaajiin. Esimerkiksi Cristiano Ronaldo purki turhautumistaan medialle sanomalla, että mikäli muut pelaajat olisivat hänen tasollaan, niin joukkue olisi sarjan kärjessä. Ottelu osoitti myös Zidanen heikkoudet managerina. Hän antaa selvästi pelaajille vapauksia erityisesti hyökkäyspäässä, mikä näkyy hyvänä päivänä tulostaululla murskavoittoina. Huonona päivänä, kuten juuri lauantaina, pelistä ei meinaa tulla mitään. Kun hyökkääjältä loppuu ideat kesken, niin ei ole mitään varsinaista pelityyliä mihin tukeutua.

Real Madrid on voittanut La Ligan mestaruuden edellisen kerran neljä vuotta sitten. Se on seuran ainoa sarjamestaruus viimeiseen kahdeksaan vuoteen. Madridin vaativat kannattajat himoitsevat menestystä myös kotimaan sarjassa, joten Zidane on loppukauden ajan ison suurennuslasin alla.

Zidanen ja fanien menestyshaaveet lepäävätkin Mestarien liigan varassa. Real haki neljännesvälierien avausosassa kliinisen voiton AS Romasta ja on vahvasti matkalla puolivälieriin. Joukkueen pelin pitää kuitenkin parantua paljon, jotta turnauksen voitoista voidaan edes haaveilla valkoisten leirissä. Niin murskaavassa kunnossa esimerkiksi Barcelona tällä hetkellä on, vaikka yksittäisissä peleissä toki kaikki onkin mahdollista.

Real Madridin päävalmentajan pesti on perinteisesti ollut todella tuulinen paikka. Zidane on jo seuran 14. päävalmentaja 2000-luvulla. Seuralegendan onkin kevään aikana osoitettava, että hän pystyy kehittämään joukkueen peliä ja Mestarien liigassa on tultava menestystä. Muuten monoa voi tulla jo kesällä fanien vihellyskonsertin saattelemana.

Kansikuva: Getty