Atlético jatkaa vakuuttavia otteitaan, Real pakkovoiton edessä

Diego Costa ja David Silva ovat olleet kuumana tällä kaudella

Diego Costa ja David Villa ovat olleet kuumana tällä kaudella

La Ligan viikolla 18 pelataan mielenkiintoiset ottelut kevään mestaruuden kannalta. Lauantain päiväottelussa Atlético Madrid kohtasi vieraissa Malagan ja voitti ottelun lopulta Koken toisen puoliajan maalilla 0-1. Voitto nosti los Colchonerosit tilapäisesti liigan piikkipaikalle Barcelonan pelatessa vasta sunnuntai-iltana kotiottelunsa Elcheä vastaan. Blaugrana ottanee kotonaan voiton, mutta mitään läpihuutojuttua pelistä ei ole tulossa.

Liigan kolmannella sijalla 8 pisteen takamatkalla pikkuveljestään Atléticosta ennen sunnuntai-illan otteluaan majaileva Real Madrid saa vieraita Galiciasta kun Celta de Vigo saapuu Santiago Bernabeulle. Realin tähtisikermällä ei yksinkertaisesti huomenna ole varaa pistemenetyksiin, muuten ero kärkikaksikkoon alkaa kasvaa liian suureksi. Barcelona ja Atlético eivät vielä ole kohdanneet sarjaotteluissa, mikä osittain helpottaa Realin mahdollisuuksia kuroa eroa kiinni. Realin otteet ovat kuitenkin ailahdelleet pahemman kerran ja mikäli Carlo Ancelotti miehistöineen ei löydä tasaisuuttaa otteisiinsa, saa Real keskittyä kevään mestareiden liigan koitoksiin.

Pystyykö Diego Simeone viemään Atléticon kohti mestaruutta?

Pystyykö Diego Simeone viemään Atléticon kohti mestaruutta?

Barcelonan, Atléticon ja Realin joukosta nostan vahvimmaksi mestarisuosikiksi hieman yllättäen Atléticon. Joukkueen pallollinen pelaaminen ja suoritusvarmuus ovat tällä hetkellä vakuuttavampia kahteen kilpailijaansa verrattuna. Valmentaja ja seuralegenda Diego Simeone on saanut hitsattua joukkueen pelaamaan saumattomasti yhteen ja esimerkiksi Barcelonasta tullut David Villa on löytänyt seurassa uuden vaihteen uralleen. Liigan maalipörssiä 19 osumallaan johtava Diego Costa on saanut Villasta tarvittavaa tulivoimaa rinnalleen eikä pelkkä Costan pimentäminen enää riitä Atléticoa vastaan. Hyökkäyksen toimiessa Chelseasta lainalla oleva, sensaatiomaista kautta pelaava vasta 21-vuotias belgialaisveska Thibaut Courtois on saanut rauhassa hioutua timantiksi. Vasta 11 maalia 19 ottelun jälkeen taakseen päästänyt Courtois on rauhoittanut koko joukkueen pelaamista ja tuo viikko toisensa jälkeen joukkueelleen mahdollisuuden voittaa.

Barcelona on vielä toistaiseksi ilman Lionel Messiä, mikä näkyy etenkin Andrés Iniestan pelaamisessa. Monivuotisen tutkaparin puuttuminen on ajoittain puurouttanut joukkueen hyökkäyspeliä viimeisten, ratkaisevien syöttöjen puuttuessa. Messin puuttuessa Neymar, Pedro ja etenkin Cesc Fàbregas ovat nostaneet tasoaan ja pitäneet dynaamisen hyökkäyksen lähellä viime vuosien tasoa. Katalonialaisten puolustus on edelleen iso kysymysmerkki, eikä jatkuvat loukkaantumiset ole tuoneet ainakaan helpotusta tilanteeseen. Jo kertaalleen seurasta lähdössä ollut maalivahti Victor Valdes on ollut todella vahva ja lunastanut itselleen ykkösveskan paikan takaisin José Pintolta. Pitkälti Barcelona saakin kiittää Valdesin vahvoja otteita jaetusta piikkipaikasta.

Joka tapauksessa keväästä tulee yksi mielenkiintoisimmista pitkään aikaan ja uskoisin mestarin vaihtuvan. Laitan roposeni siis Atléticon voiton puolesta, Betsafe tarjoaa rahojani takaisin kertoimella 6.00.

Mestaruuden kannalta isoimmat ottelut pelataan 11.1. Atléticon saadessa Blaugranan Vicente Calderónille, toinen päivä maaliskuuta pelataan Madridin derby samaisella stadionilla, maaliskuun 23. vuoron saa kauden toinen El Clásico (Santiago Bernabeulla) ja kauden toivottavasti huipentava ja mestaruuden ratkaiseva kohtaaminen Camp Noulla toukokuun 18. kun Blaugranan vieraaksi tulee Atlético.