Brasilian lopullinen MM-ryhmä selvillä, Ronaldinho ulkona kisoista

Supertähti Ronaldinhon unelma kotikisoissa pelaamisesta murskaantui Scolarin valintojen myötä. (Getty)

Supertähti Ronaldinhon unelma kotikisoissa pelaamisesta murskaantui Scolarin valintojen myötä. (Getty)

Tulevan kesän MM-kisojen isäntäjoukkueen Brasilian päävalmentaja Luis Filipe Scolari on julkaissut maan lopullisen pelaajalistan tulevan kesän MM-kisoihin. 23 pelaajan lista ei sisällä suuria yllätyksiä ja monen jalkapallofanin pettymykseksi legendaarisen Ronaldinhon unelma kotikisoissa esiintymisestä murskaantui hänen jäätyä lopullisen joukkueen ulkopuolelle.

Ronaldinho ja Kaka ulkona kisoista

Vuonna 2002 Brasilian MM-kultaan johdattanut Scolari on johdonmukaisesti peluuttanut joukkuettaan kohtalaisen muuttumattomalla kokoonpanolla. Näin ollen myöskään lopullisessa pelaajalistassa ei ole suuria yllätyksiä, vaikka viime hetkeille asti brasiliaislehdistö huhuili Italiassa pelaavia Robinhoa ja Kakaa mukaan 23 pelaajan lopulliseen kisajoukkueeseen. Vuonna 2002 Scolari suututti Brasilian jalkapallokannattajat jättämällä vuoden 1994 maailmanmestarin, legendaarisen Romarion lopullisen joukkueen ulkopuolelle. Tällä kertaa saman kohtalon koki niin ikään kansan suursuosikki , hienoa kautta Atlético Mineiroissa pelaava Ronaldinho. Taikuri oli Brasilian maajoukkueen mukana vielä vuoden 2013 harjoitusottelussa Chileä vastaan, mutta ei mahtunut mukaan viime kesän Confederations Cupiin. Nyt näyttääkin vahvasti siltä, että miehen hieno ja menestyksekäs maajoukkueura on tullut päätökseensä. Kaikenkaikkiaan Ronaldinho on esiintynyt Seleçãon riveissä 97 kertaa tehden 33 maalia. Vuoden 2002 maailmanmestaruuden lisäksi Ronaldinho on juhlinut kertaalleen Confederations Cupin ja Copa Américan mestaruutta.

Brasilia nojaa nimekkääseen puolustukseensa

Tulevien kisojen Brasilia eroaa menneistä siinä mielessä, että joukkueen suurimmat tähdet löytyvät puolustuspäästä. Scolarin Brasilia on ollut kurinalaisesti puolustava ja nopeita vastahyökkäyksiä viljelevä joukkue. Puolustuksessa joukkuetta johtaa isännän elkein mahdollisesti tämän hetken maailman paras puolustaja Thiago Silva, joka saanee rinnalleen jomman kumman kaksikosta David Luiz-Dante. Keskikentällä Tottenhamissa vaisun kauden pelannut Paulinho lienee suuressa roolissa Confederations Cupin tapaan.  Pienenä yllätyksenä voidaan pitää pikkuruisen Bernardin valintaa ryhmään, sillä loistokauden Liverpoolissa pelannutta  Coutinhoa odotettiin kovasti lopulliseen kisajoukkueeseen. Hyökkääjätähti Neymarin debyyttikausi Euroopassa on ollut vaikea, mutta miehelle sovitellaan suurta viittaa Brasilian hyökkäyspäässä. Tukea hän saa kolossaaliselta Frediltä, joka on esiintynyt viime aikoina mainiosti maajoukkueen riveissä.

Kotikisat, uhka vai mahdollisuus?

MM-kisoissa kotijoukkueet ovat yleensä olleet vahvoilla. Brasilia on jalkapallohullu maa ja saanee koko kansan varauksettoman tuen taakseen. Joukkue voitti MM-kisojen esiturnauksen viime kesänä ja lähteekin tuleviin kisoihin Espanjan lisäksi suurimpana yksittäisenä voittajasuosikkina. Kotikisat ja koko maan huomio voi helposti kääntyä voimavarasta riippakiveksi ja avainasemassa onkin se, miten kohtalaisen kokematon joukkue kestää kotiyleisön paineet. Brasilian alkulohko on haastava, mutta jatkopaikan pitäisi olla itsestäänselvyys. Jatkopeleissä pienet marginaalit korostuvat, mutta valmentajavelho Scolari on osoittanut osaavansa viedä joukkueensa päätyyn saakka. Brasilia tuskin tulee tarjoamaan tämän vuoden kisoissa tunnusmerkkistä sambajalkapalloaan, mutta sillä on kaikki mahdollisuudet tuoda maalleen historian kuudes maailmanmestaruus.

Brasilian lopullinen kisajoukkue:

Maalivahdit:

Jefferson, Julio Cesar, Victor

Puolustajat:

Dante, David Luiz, Henrique, Thiago Silva, Dani Alves, Maicon, Marcelo, Maxwell

Keskikenttä:

Fernandinho, Hernanes, Luiz Gustavo, Oscar, Paulinho, Ramires, Willian, Bernard

Hyökkääjät:

Fred, Hulk, Jo, Neymar