Kommentti: Dortmund ei löydä enää ulos umpikujasta Peter Boszin avulla

Betsafe LogoBetsafe tarjoaa asiakkailleen viikonlopuiksi riskittömän 20 euron mobiilivedon. Katso tarkemmat tiedot ja tartu tarjoukseen tästä!

Viime viikonloppu ei tarjonnut Nordrhein-Westfalenin suunnalla mitään uutta. Osavaltion tunnetuimman jalkapalloseuran sarakkeeseen merkittiin jälleen yksi voitoton ottelu lisää, kun Borussia Dortmund tasasi pisteet Bayer Leverkusenin vieraana, 1-1 tulokseen päättyneessä ottelussa.

Toissa viikonlopun Revierderbystä FC Schalke 04:aa vastaan tasapeli olisi saattanut tuntua ennen ottelua jopa mukiinmenevältä tulokselta Dortmundille. Keltamustilla oli tuolloin alla viisi peliä ilman voittoa hegemonia otteluun lähdettäessä ja valmentaja Peter Boszin asemasta oltiin väännetty peistä median ja kannattajien keskuudessa voimakkaasti. Lisäksi poikkeuksellisen hyvävireinen Schalke oli liitänyt sarjataulukossa selvästi Dortmundin yläpuolella, joten kasvojen pelastaminen pistejaon turvin ei välttämättä olisi kuulostanut kovinkaan pahalta.

Mutta tapa jolla tasatulokseen päädyttiin, ei todellakaan pelastanut kenenkään kasvoja Dortmund-leirissä, eikä kaiken dramatiikan jälkeen 4-4 lopputulos ollut vähimmässäkään määrin kannattajille mieluinen lopputulema. Katkeransuloista vieläpä oli, että Dortmundin virallisella Twitter-tilillä makusteltiin voittoa jo derbyn puoliajalla, ja kun Schalke kiri neljän maalin takaa rinnalle jälkimmäisen kolmevarttisen aikana, oli kannattajien nöyryytys täydellinen.

 

Paine kesällä seuraan saapunutta Boszia kohtaan on kasvanut syksyn heikkojen otteiden myötä kokoajan, ja tällä hetkellä tilanne on jo niin pitkällä, että hänen odotetaan saavan kalossin kuvaa takalistoon – kenties jo aivan lähitulevaisuudessa. Joukkue on voittanut edellisistä 12 :sta pelistään vain yhden ainoan, ja sekin tuli 3.Liigassa pelaavaa Madgeburgia vastaan cupin ottelussa. Bundesliigassa Dortmundin viimeisin voitto on niinkin kaukaa kuin syyskuulta. Voikin sanoa, että Bosz on säilyttänyt työpaikkansa vain sen vuoksi, että päteviä korvaajia ei yksinkertaisesti ole ollut saatavilla.

Perinteikkään seuran nykyformi näyttää karmealta ja on vienyt Dortmundilta jo aikaisessa vaiheessa mahdollisuudet paitsi Mestarien liigan jatko-otteluihin, myös saumat Bundesliiga-mestaruuteen. Siitä huolimatta joukkueella olisi kuitenkin vielä aito mahdollisuus taistella tiensä takaisin Mestarien liigaan ensi kaudeksi, mutta se vaatisi nopeaa pelin tason nostoa ja paniikkimielialan poispyyhkimistä. Tämä ryhmä ei näytä siltä, että se pystyisi siihen Boszin johdolla.

Kenestä hollantilaisen korvaaja?

Valmentajavelho Armin Wehin nimeä on tuotu esiin viime viikkoina yhtenä korvaavana ehdokkaana Boszin tilalle. Bundesliigan nykytrendinä on tällä hetkellä ollut nuorten valmentajien esiinmarssi, ja 56-vuotiaan kokeneen valmentajan palkkaaminen tuntuisi jokseenkin hullulta ajatukselta. Kaiken lisäksi todennäköisesti Weh olisi vain lyhytaikainen ratkaisu, eikä hänen lähihistoriansa ole kovinkaan vakuuttava. Edelliset pestit Eintracht Frankfurtissa ja VfB Stuttgartissa eivät olleet kovinkaan onnistuneita. Pystyisikö hän tuomaan vakautta kriisin partaalla olevaan Dortmundiin?

Nykyinen Hoffenheim-valmentaja Julian Nagelsmann on ollut myös spekulaatioissa potentiaalisena vaihtoehtona. Nuorta koutsia pidetään yleisesti ottaen Saksan lupaavimpana valmentajanimenä tällä hetkellä, mutta hänen perässään on myös Bayern München, eikä Nagelsmann ole piilotellut haluaan liittyä münchenilaisseuraan jossain vaiheessa uraansa.

Yksi ratkaisu Dortmundille saattaisi olla Hannes Wolf. 36-vuotias Stuttgart-luotsi nosti viime kaudella seuransa 2.Bundesliigasta näyttävästi takaisin pääsarjaan ja on tehnyt hyvää työtä takaisin huipulle hamuavan Stuttgartin peräsimessä. Wolfin puolesta puhuisi vahva Dortmund-tausta, sillä hän on valmentanut keltamustien juniorijoukkueita vuosina 2010-2016. Kokemuksen puute voi silti vielä tässä vaiheessa olla liian suuri kynnys ylitettäväksi seurajohdon mielestä, mutta ehkä Dortmundin tulisi silti antaa mahdollisuus nälkäiselle, eteenpäin pyrkivälle valmentajalle.

Dortmundin toimitusjohtaja Hans-Joachim Watzke onkin nyt hankalassa tilanteessa. Hänen on punnittava tarkasti, olisiko Bosz syytä potkia kilometritehtaalle nyt vai myöhemmin? Keskiviikkona Dortmund hävisi taas, kun Mestarien liigan lohkovaiheen päätöskierroksella Real Madrid oli saksalaisille liikaa. Ottelu oli toki merkityksetön Schwarz-gelbelle, minkä verukkeen taakse Bosz voi vielä teoriassa yrittää piiloutua. Viikon takaista tasuria Leverkusenia vastaan voi myös yrittää puhua maineteoksi, sillä Leverkusen ei ole hävinnyt syyskuun 20.päivän jälkeen kertaakaan tällä kaudella.

Niin tai näin, selitykset ovat käymässä Boszilta todella vähiin, ja hollantilaisen on aivan pakko saada joukkueensa peli toimimaan vielä ennen talvitauolle siirtymistä. Muussa tapauksessa hän ei pääse kokemaan Rückrundea, Bundesliigan kevätkautta, Signal Iduna Parkilla.

Betsafe tarjoaa asiakkailleen viikonlopuiksi riskittömän 20 euron mobiilivedon. Katso tarkemmat tiedot ja tartu tarjoukseen tästä!

 

Artikkelikuva: All Over Press