Darfur United – Jalkapallolla maailman tietoisuuteen

ConIFA World Football Cup pelataan 1. -8.6. Ruotsin Östersundissa.

ConIFA World Football Cup pelataan 1. -8.6. Ruotsin Östersundissa.

Unohtakaamme hetkeksi jalkapallo urheiluna. Meille jokaiselle on varmasti tullut hetkiä, kun suhtaudumme urheiluun liian vakavasti ja unohdamme maailmassa olevan oikeasti tärkeämpiäkin asioita kuin esimerkiksi jalkapallo.

Darfur on alue läntisessä Sudanissa. Nykyisin Sudanin hallintoalueeseen kuuluvalla, Marrah-vuorten hallitsemalla alueella on ollut värikäs ja väkivaltainen historia. Karun maaperän ja ilmaston hallitsemalla alueella on taisteltu milloin luonnonvaroista, kuten raikkaasta vedestä, milloin erilaisten poliittisten ja uskonnollisten aatteiden kohtaamisten takia.

Voidaan huoletta sanoa, ettei alueella olla koettu pitempiaikaista rauhaa yli vuosisataan. Alueen aseellisissa konflikteissa ja niistä välillisesti seuranneissa inhimillissä kärsimyksissä, kuten nälänhädässä, on kuollut eri arivoiden mukaan kymmenestä tuhannesta ihmisestä aina lähes puoleen miljoonaan ihmiseen pelkästään viimeisten kymmenen vuoden aikana. Läntisen Sudanin köyhillä alueilla, pienissä kylissä, puuttellisissa oloissa asuvat tavalliset darfurilaiset ovat joutuneet pakenemaan pakolaisleireihin itäisen naapurin, Chadin, alueelle. Pakolaiden virallista lukumäärää on vaikea arvioida, mutta heitä on vähintään yli 250 000.

Näistä oloista saapuu Darfur United. Joukkueen pelaajat tulevat yli kymmenestä eri pakolaisleiristä itäisen Chadin alueelta. Heille jalkapallo ei ole urheilua, heille jalkapallo on väline sekä tuoda esille Darfurissa koettuja kärsimyksiä ja vääryyksiä ison yleisön tietoisuuteen. Jalkapallon avulla he voivat unohtaa hetkeksi arjen vaikeudet ja kokea kuuluvansa muuhun maailmaan.

Sympatiani menevät Darfur Unitedille. Kävipä heidän otteluissa miten tahansa, lupaan kannustaa sydämeni pohjasta Dafur Unitedia ja Darfuria paremman huomisen toivossa.

Nordicbet tukee World Football Cupia ja eikä vähiten heidän ansiostaan Darfur United on kisoissa mukana. Lue lisää Darfur Unitedista Nordicbetin #NewHeroes -sivuilta.

Vedonlyönti

Darfur aloittaa turnauksensa heti sunnuntaina aamulla klo 11, kun vastaan asettuu Padania. Padania lähtee otteluun selkeänä ennakkosuosikkina, kerroin 1.02. Darfurin voitto yhdeksän (!) maalin tasoituksella sen sijaan antaa jo harkittavan kertoimen 1.75. Ei kai jalkapallossa voi antaa yhdeksää maalia eteen, eihän? Seikkailumielellä lyöty pieni tunnustelubetsi piristää mukavasti sunnuntaita, tähän ja muihin Nordicbetin tarjoamiin #NewHeroes-kohteisiin pääset klikkaamalla tästä.  Uusille asiakkaille Nordicbet tarjoaa peräti 200 % talletusbonusta, joten otahan ilmaiset rahat pois lojumasta ja kokeile futisvainuasi vähän erilaisessa turnauksessa.