Huuhkajat avaa EM-karsinnat – tässä avauskokoonpano?

Huuhkajat kohtaa sunnuntaina EM-karsintojen avauspelissään vieraskentällä Färsaaret. Päävalmentaja Mixu Paatelainen ei ole vielä raottanut sanaista arkkuaan pelin avauskokoonpanosta, mutta Faneille.comin toimitus laati Huuhkajien todennäköisen avauksen.

Suomen maalivahtitilanne on tällä hetkellä erinomainen. Ykkösvahdiksi noussut Niki Mäenpää on haikaillut VVV-Venlosta isompaan seuraan, mutta siirto ei vieläkään ole toteutunut. Mäenpää pelaa kuitenkin illasta toiseen tärkeässä roolissa Hollannin kakkostasolla, joten maajoukkueen kannalta tilanne ei ole huolestuttava. Lukas Hradecky on ollut viime vuodet Tanskan liigan paras maalivahti ja tälläkin kaudella pelit ovat sujuneet Bröndbyssä hyvin. Nuori Jesse Joronen on noussut Fulhamissa yllättäen isoon rooliin ja takana on jo neljä peliä Championshipissä.

Kolmikosta maaliin voi tällä hetkellä heittää kenet tahansa. Mixun vaakakuppi kuitenkin kallistunee Mäenpäähän, jonka otteet Huuhkaja-paidassa ovat olleet varmoja.

Puolustuslinjassa Niklas Moisander, Kari Arkivuo ja Jere Uronen ovat selkeitä valintoja avauskokoonpanoon. Moisander topparin paikalle, Uronen vasemmalle ja Arkivuo oikealle. Toiseksi toppariksi ovat tällä hetkellä tyrkyllä Juhani Ojala ja Joona Toivio. Ojala on pelannut viime pelit hyvin Moisanderin vieressä, mutta peliaikaa ei ole tullut vielä yhtään tällä kaudella Terek Groznyn riveissä. Toivio on puolestaan hieman haparoinut maajoukkueen peleissä, mutta tällä hetkellä mies pelaa isossa roolissa Norjan sarjakärki Molden riveissä. Mixu luottanee valinnassaan kuitenkin edelleen Ojalaan.

Laitapakeiksi ovat sunnuntaina tarjolla Sebastian Sorsa ja Jukka Raitala sekä toppariksi Tapio Heikkilä, mutta käyttöä heille on vasta hätätapauksessa.

Keskikentän alemmassa linjassa pelaa Mixun ”joulukuusessa” kolme pelaajaa. Vasemmalla laidalla pelaa Perparim Hetemaj ja oikealla Alexander Ring, molemmat selkeitä valintoja. Keskeltä paikan ottanee sunnuntaina Tim Sparv, sillä kyseistä paikkaa viime pelit hallinnut Teemu Tainio on sivussa Färsaaret-pelistä.

Kolmikon tuuraajina toimivat Joni Kauko sekä Sakari Mattila, jotka ovat olleet hyvässä vireessä seurajoukkueissaan.

Keskikentän ylemmällä oksalla Mixun taktiikassa pelaa kaksi pelaajaa. Toinen paikka on varattu Roman Eremenkolle, joka siirtyi pari viikkoa sitten Moskovan TsSKAn riveihin. Toisesta paikasta taistelevat Kasper Hämäläinen, Joel Pohjanpalo sekä Riku Riski. Mixun valinta on todennäköisesti Hämäläinen, joka on pelannut maajoukkueessa hyviä pelejä parin viime vuoden aikana. Riski ei puolestaan ole ollut maajoukkuepeleissä parhaimmillaan, mutta seurajoukkueessa (Rosenborg) peli sujuu ja tehoja tulee. Pohjanpalo on tällä hetkellä vaihtomiehen roolissa Fortuna Düsseldorfissa, ja sitä hän on myös Huuhkajissa. Mielenkiintoinen nimi on myös Petteri Forsell, mutta hänen roolinsa jäänee pieneksi. Forsell on hyvä lisä hyökkäyspeliin erinomaisella potkutekniikallaan, jos Suomi tarvitsee maaleja pelin lopussa.

Hyökkääjän paikalle on tarjolla sunnuntain peliin Teemu Pukki, Eero Markkanen sekä Pohjanpalo. Vaikka Pukin pelit eivät ole sujuneet Celticissä, on hän pelannut hyvin viime pelit maajoukkueessa. Seuravaihto Bröndbyyn riveihin tuo myös varmasti lisää virtaa Pukin otteisiin. Markkanen on Forsellin tavoin hyvä ase heittää kentälle, jos taktiikkaa muutetaan suoraviivaisemmaksi toisella jaksolla.

Huuhkajien odotettu avauskokoonpano Färsaaret-peliin

———————-Mäenpää————————
Arkivuo—–Ojala——–Moisander——Uronen
——-Ring———–Sparv———Hetemaj——–
————-Hämäläinen—Eremenko————–
————————-Pukki—————————