Teemu Tainio: “Kovia pelimiehiä vastassa”

Nähdäänkö Tainion kantapääkikkaa myös Tshekkiä vastaan (Alloverpress)

Nähdäänkö Tainion kantapääkikkaa myös Tshekkiä vastaan (Alloverpress)

Suomi ja Tshekki kohtaavat toisensa harjoitusottelussa Helsingin Olympiastadionilla keskiviikkona 21.5. 62 kertaa Suomen A-maajoukkuepaidan päälleen pukenut Teemu Tainio odottaa vaikeata vastusta

– Hyvä joukkue vastassa tietenkin. Heillä on pelimiehiä kovista Euroopan sarjoista. Kova peli on tulossa. Tshekki on varmasti aika samantyylinen kuin Romania, joka on samassa lohkossa tulevissa karsinnoissa. Meillä on aikasemmin ollut vaikeuksia tällaisia maita vastaan, mutta viime aikoina olemme pelanneet paremmin. Toivottavasti pystymme keskiviikkona näyttämään, mitä osaamme, kokenut torniolainen sanoo.

Tainio harmitteli myös vähäisten maaotteluiden määrää. Hänen mukaan näyttöjä maajoukkuepaidassa on muutaman ottelun perusteella vaikea antaa.

– Pitää osata käyttää hyvin oma mahdollisuutensa. Jos miettii, että on kolme peliä ja puolitoista viikkoa yhdessäoloaikaa joukkueella niin eihän se paljon ole. Kun se paikka näyttää tulee niin silloin pitää keskittyä siihen omaan suoritukseen ja pyrkiä unohtamaan ne ylimääräiset jännitykset.

Ruotsin, Norjan, Tanskan ja Puolan sarjoissa pelaavia suomalaisia ei tulla näkemään lainkaan Suomen paidassa ennen EM-karsintojen alkua.

– No jätkät ovat kuitenkin olleet sen verran pitkään mukana tässä, että he tietävät miten nämä kuviot menevät. He antavat näyttönsä omissa seurajoukkueissaan, Tainio kertoo.

Seitsemän HJK-pelaajaa

Huuhkajien päävalmentajalla Mixu Paatelaisella tulee olemaan edessä vaikeat valinnat muodostaessaan avauskokoonpanoja tulevissa EM-karsinnoissa. Keskikenttäpelaajia Suomen joukkueessa on paljon ja Tainion mukaan pelipaikoista tullaan käymään tiukkaa kilpailua.

– Siinä on kyllä paljon miehiä tarjolla. Se on tietenkin positiivinen juttu, että kaikki joutuvat olemaan varpaillaan koko ajan ja esittämään hyvia otteita jatkuvasti. En näe siinä mitään ongelmaa. Minusta se on vain hyvä juttu.

Tainion seurajoukkue HJK:sta kokoonpanoon on nimetty yhteensä seitsemän pelaajaa. Tainio ei usko sen merkitsevän mitään ihmeellistä.

– Emme ole edes siitä kauheasti puhuneet. Päävalmentaja tekee valinnat ja se on siinä. Kun maajoukkuepelit alkavat niin se oma seurajoukkue siinä hetkeksi unohtuu. Ei meillä ole sellaisia Barcelona ja Real Madrid -leirejä. Kaikki puhaltavat yhteen hiileen ja se on ollut meidän vahvuus aina. Ei ole väliä mistä jätkät tulevat, Tainio naureskelee.

Tulevaan EM-karsintaa Tainio suhtautuu todella positiivisesti ja myöntää Suomella käyneen hyvä arpaonni. Nyt jos koskaan Huuhkajilla on mahdollisuus edetä ensimmäistä kertaa arvokisojen lopputurnaukseen.

– Nyt on hyvät mahdollisuudet. Ei ole näin hyvää arpaonnea ollut viime aikoina. Kaikki maat ovat voitettavissa. Tietenkin jos peli ei kulje niin silloin olemme ongelmissa. Mielenkiinnolla odotan kuitenkin karsintoja. Kaikki on mahdollista. Se on meistä itsestämme kiinni, Tainio tiivistää.

Suomi-Tshekki Olympiastadionilla keskiviikkona 21.5 klo 19.00 (Nelonen Pro)