Englantilainen huippulupaus ottamassa väärää askelta uralla – ”Liverpool lähti kiristyslinjalle”

Jalkapallo-podcast Penkinlämmittäjät käy läpi perinteikkään italialaisseuran Internazionale Milanon syöksyn huipulta alas. Sen lisäksi miehiä puhuttaa jalkapallohuliganismi, ja sen leviäminen maailmalla. Onko kyseessä jo Suomeen rantautunut ilmiö? Käsittelyssä ovat myös pelaajat, jotka saattavat vaihtaa maisemaa tulevan kesän siirtoikkunassa.

Jose Mourinhon aikakauden jälkeen Italian suurimpiin lukeutuvaa seuraa, Interiä, ovat kohdanneet vaikeat vuodet. Päättyvällä kaudella Inter on jäämässä jälleen europelien ulkopuolelle, sillä Roberto Mancinin luotsaama joukkue on Serie A:ssa kahdeksantena.

Kausi on ollut odotuksiin nähden jälleen pettymys, mutta asiat Milanossa ovat kuitenkin menossa oikeaan suuntaan, ja joukkueesta on noussut kauden aikana esille myös positiivisesti yllättäneitä. Muun muassa nuori argentiinalaishyökkääjä Mauro Icardi jahtaa vielä liigan maalikuninkaan titteliä loppukauden otteluissa.

Kesän siirtohuhut näkyvät ja kuuluvat lehtien palstoilla näin kauden loppupuolella. Raheem Sterling on yksi ”silly seasonin” kuumimmista nimistä. Ruuttila ja Karjalainen ovat kuitenkin sitä mieltä, ettei Sterlingin kannattaisi tässä vaiheessa ottaa vielä askelta seuraavaan suurseuraan. Joka tapauksessa siirtosaaga on saanut jo erittäin kummallisia piirteitä niin Liverpoolin kuin myös englantilaisnuorukaisen osalta.

Viime aikoina myös suomalaisen jalkapallon piirissä ovat puhuttaneet järjestyshäiriöt alkukauden Veikkausliiga-otteluissa. Penkinlämmittäjät pohtii, missä menee huliganismin ja yksittäisten älyvapaiden tempausten raja.

Vaikka Suomessa ei ollakaan nähty häiriöitä edes siinä mittapuussa kuin länsinaapuri Ruotsissa, niin silti ongelmilta ei saa ummistaa silmiä. Liitto, liiga ja seurat ovatkin tehneet hyvää, ennaltaehkäisevää työtä huliganismin eteen jo vuosia, ja sama käytäntö jatkuu nykyään.

Mikä Penkinlämmittäjät? Uusi täysin jalkapalloon keskittyvä podcast käsittelee viikoittain lajin mielenkiintoisimpia ilmiöitä, tapahtumia ja henkilöitä. Penkinlämmittäjät haluaa tuoda esille aiheita, jotka saatetaan muualla sivuuttaa, ja se ottaa rohkeasti kantaa etsien syille seurauksia sekä päinvastoin.

Penkinlämmittäjien takana ovat kaksi medianomiksi opiskelevaa nuorta miestä, Atte Ruuttila ja Anssi Karjalainen, jotka rakastavat jalkapalloa. Jaksoissa he perehtyvät lajin taktiseen puoleen ja tilastoihin, unohtamatta kuitenkaan tarinoita ja historiaa – eli aitoa futisromantiikkaa.

Jaksoja on helppo kuunnella esimerkiksi työmatkan lomassa tai reissussa, ja kuunteleminen onnistuu niin tietokoneen kuin myös mobiililaitteen kautta.

Istu seuraksi pöytään keskustelemaan Penkinlämmittäjien kanssa. Meidät löytää Twitteristä käyttäjänimellä @Penkinlam.

Toimittajat: Anssi Karjalainen (@A_Karjalainen) ja Atte Ruuttila (@ARuuttila)

Penkinlämmittäjät – S01E10 – Internazionale, kesän siirtohuhut ja jalkapallohuliganismi by Penkinlammittajat on Mixcloud