Atlético pakkovoiton edessä lauantaina: ”Asiat etenevät odotetusti”

Atlético Madridin fanit ovat kokeneet melkoista tunteiden vuoristorataa viime aikoina. Ensin Rojiblancos voitti huikean esityksen jälkeen paikallisvastustajansa Realin maalein 4-0, mutta heti seuraavassa pelissä Diego Simeonen miehistö hävisi Celta Vigolle 0-2. Lauantaina Atléticon on palattava voittojen tielle, mikäli edes pienet toiveet mestaruuden uusimisesta halutaan pitää yllä.

Simeone korosti ennen kautta, että heidän pahimmat kilpailijansa ovat Sevilla ja Valencia. Argentiinalainen on tunnettu taitavasta psyykkisestä pelistä, mutta tällä kertaa puheet ovat osoittautumassa todeksi. Atléticolla on matkaa sarjakärki Realiin seitsemän pistettä, kun taas Valencia hengittää niskaan jo kolmen pisteen päässä. Myös viidentenä majaileva Sevilla on Rojiblancosia lähempänä kuin sarjakärki. Eroa Sevillaan on viisi pistettä.

– Asiat etenevät odotetusti ja olen samaa mieltä kuin puoli vuotta sitten. Tavoitteenamme on selviytyä Mestarien liigaan ja kilpailijamme ovat Valencia ja Sevilla. Mahdollisesti myös Villareal, sillä he ovat parantaneet ja kasvaneet paljon viime aikoina, Simeone kertoi Almeria-ottelua edeltävässä pressitilaisuudessa.

Kaivattuja apuja sairastuvalta

Atléticolla on keskiviikkona edessään iso ottelu. Viime vuonna joukkueensa Mestarien liigan finaaliin johdattanut Simeone matkustaa pelaajiensa kanssa Saksaan, jossa se kohtaa turnauksen neljännesvälierien ensimmäisessä osaottelussa Bayer Leverkusenin.

– Tällä hetkelä keskitymme vain Almeriaan, mikä on erittäin tärkeää koska meidän täytyy jatkaa pelimme kehittämistä. Emme aio lepuuttaa pelaajia. Toivon, että pystymme vastaamaan siihen millaiseksi peli muodostuu. Almerian hyökkäykset ovat todella vauhdikkaita, Simeone kertoi.

Arda Turan #10 otetaan takaisin kokoonpanoon avosylin (Getty)

Arda Turan #10 otetaan avosylin takaisin kokoonpanoon (Getty)

Koke, Raul Garcia ja Arda Turan olivat kaikki mukana Real Madridin kaadossa, mutta missasivat viime viikonlopun ottelun Celta Vigoa vastaan. Koke ei välttämättä pysty pelaamaan vielä lauantaina, mutta Garcia ja Turan ovat Simeonen mukaan kokoonpanossa. Varsinkin laitapelaajana viihtyvän Turanin paluu on päävalmentajan mieleen.

– Hän on pelaaja, joka antaa meille rytmin ja ajoituksen, mikä yhdistää puolustuksen, laidat ja hyökkäyksen. Kun Arda pelaa hyvin, hän aiheuttaa paljon ongelmia ja on meidän tärkeimpiä pelaajiamme. Hän pystyy kääntämään pelejä meidän hyväksemme.

Atlético vahva kotona, Almeria vieraissa

Atlético on ehdottomasti yksi Euroopan kovimmista kotijoukkueista. Rojiblancos on hävinnyt vain yhden viimeisestä 32 La Liigan kotiottelustaan.

– Palaamme nyt Vicente Calderónille kotiyleisömme eteen, jossa kaadoimme Real Madridin kaksi viikkoa sitten. Lukuun ottamatta Celta Vigo-ottelun ensimmäistä puoliaikaa, joukkueemme on pärjännyt hyvin kaikissa kilpailuissa. Lauantaina on jälleen uusi ottelu, jossa pääsemme pelaamaan vahvuuksillamme.

Atléticon lauantainen vierailija Almeria on pyörinyt sarjataulukon häntäpäässä koko kauden. Viimeaikaisten pirteiden otteiden myötä andalusialaiset ovat kuitenkin nousseet putoamisviivan paremmalle puolelle. Viimeisestä kolmesta ottelustaan Almeria on voittanut kaksi ja pelannut kerran tasan.

Almerian heikon kauden suurin ongelma on heikot kotiesitykset. Joukkue on voittanut 11 kotiottelustaan vain yhden ja onkin sarjan huonoin kotijoukkue. Vierasstadioneilla sen sijaan on kulkenut mainiosti, sillä Almeria on kerännyt sarjan kuudenneksi eniten vieraspisteitä

– Pelaaminen Atléticoa vastaan vaatii maksimisuoritttamista koko ajan. He pelaavat jokaista minuuttia kuin se olisi heidän viimeisensä, ja se olikin heidän viime vuoden menestyksensä suurimpia syitä. Puhumme hienosta vastustajasta, mutta me lähdemme ehdottomasti voittamaan ottelua, Almerian päävalmentaja Juan Ignacio Martínez kertoi Vavel-lehdelle.

Joukkueet kohtasivat edellisen kerran syyskuussa, kun Atlético haki pisteet Andalusiasta 1-0 voitolla. Ottelun ainoasta maalista vastasi brasilialainen Miranda. Viime kaudella joukkueiden kohtaamiset menivät tasan molempien voittaessa kotiottelunsa.

Voit seurata Atléticon ja Almerian välistä kamppailua Viaplaysta kello 21.00.

Lauantain muut La Liiga-ottelut:

17.00 Barcelona – Malaga, Viasat Sport Xtra & Viaplay

19.00 Cordoba – Valencia, Viaplay

23.00 Deportivo La Coruña – Celta Vigo, Viaplay