Tässä ovat Veikkausliigan parhaat keskikenttäpelaajat

Maailman paras suomalainen jalkapallosarja pyörähtää käyntiin tulevana viikonloppuna. Faneille.comin Veikkausliiga-ennakon yksi osa-alue on pelipaikkakohtaisesti parhaiden pelaajien listaus. Tällä kertaa vuorossa on liigan kymmenen parhaan keskikenttäpelaajan esittely.

1. Johannes Laaksonen, SJK

24-vuotias Laaksonen pelasi loistavan debyyttikauden ja oli SJK:n tärkeimpiä pelaajia. Laaksonen tekee tärkeää kahdensuunnan työtä keskikentän keskustassa ja hänen työmoraalinsa tarttuu myös muuhun joukkueeseen. Teki viime kaudella viisi liigamaalia, joista moni tuli kaukovetojen seurauksena. Yksi SJK:n avainpelaajia seinäjokelaisten haastaessa HJK:n toden teolla mestaruustaistossa.

2. Petteri Forsell, IFK Mariehamn

Ovatko kotimaan kentät tarpeeksi Petteri Forsellille? (AOP)

Petteri Forsellille on jälleen tarjolla isoa tonttia. (AOP)

Veikkausliigan boheemi taiteilijasielu, joka sanoo ajatuksensa ääneen niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin. Laiskuus puolustussuuntaan on Forsellin perisynti, mutta mies korvaa sen huikeilla hyökkäyspään tehoillaan. Forsell saattaa olla ottelussa pitkään myös pimennossa, mutta ratkaisee sen jälkeen ottelun muutamalla nerokkaalla liikkeellä tai vedolla. Sarjan parhaita – ellei jopa paras – erikoistilanteiden antaja. Veikkausliiga tarvitsee Forsellin kaltaisia persoonia, jotka eivät kaihda ottelun aikana myöskään kanssakäymistä yleisön kanssa.

3. Mika Ojala, FC Inter

FC Interin hyökkäyspeli elää pitkälti Ojalan omalta laidaltaan antamien keskitysten ja syöttöjen varassa. Ojalan kaukovedot ovat myös erityisen vaarallisia ja mies tulee heiluttamaan maaliverkkoja usein myös tulevalla kaudella. Ojalan viime kausi meni pilalla lukuisten loukkaantumisten takia ja tilastoihin kirjattiin vain 19 ottelua. Ajoittain Ojala joutuu liikkumaan kentällä liian laajalla säteellä ja tämä vähentää miehen tehokkuutta.

4. Rasmus Schüller, HJK

Rasmus Schüllerin piti siirtyä ulkomaille jo viime kesänä, mutta loukkaantumiset sotkivat suunnitelmia. Ajoittain Schüller vaikuttaa kentällä hieman flegmaattiselta ja saattaa kadota pelistä, mutta parhaimmillaan kesällä 24-vuotta täyttävä Schüller on omassa luokassaan eikä ole suotta murtautunut Mixu Paatelaisen Huuhkajamiehistöön.

5. Atomu Tanaka, HJK

Pieni väkkärämäinen japanilainen luo hyvällä tahdilla paikkoja HJK:n kärki- ja laitapelaajille. HJK:n laadukkaan pelaajamateriaalin ansiosta voi keskittää tarmonsa hyökkäyspeliin. Tanakan koko potentiaali paljastuu kuitenkin vasta liigapelien alettua, mutta ennusmerkit ovat hyvät.

6. Guy Moussi, HJK

Dominoiva keskikentän pohjapelaaja, joka syttyy kunnolla tosipelien alkaessa. Ei häviä fysiikassa kenellekään Veikkausliiga-pelaajalle. Moussi tasapainottaa HJK:n keskikenttäpelaamista ja vapauttaa Schüllerin ja kumppanit keskittymään enemmän hyökkäysten rakenteluun. Tuo myös aimo annoksen kokemusta ja ammattimaisuutta HJK:n organisaatioon.

7. Vincent Onovo, FC Inter

Vahvan debyyttikauden Interissä pelannut 19-vuotias Onovo on nyt vuoden kokeneempi ja nigerialainen parantaa varmasti otteitaan entisestään ja palkintona hyvästä kaudesta nigerialainen solmi talvella FC Interin kanssa vuoden jatkosopimuksen. Kaksinkamppailuissa Onovo on erittäin vahva ja hän on myös teknisesti melko taitava, joten nuorukaisella on mahdollisuus nousta tällä kaudella todellisten Veikkausliiga-tähtien joukkoon. Viime kaudella Onovo voitti 62 prosenttia kaksinkamppailuista ja toimitti pallon omalle joukkueelle 82 prosentin tarkkuudella.

8. Robin Lod, HJK

1

Robin Lodin odotukset ovat korkealla. (AOP)

Löi itsensä toden teolla läpi kaudella 2013 iskettyään hattutempun Hongan verkkoon. Lod sai viime kaudella toppari Tapio Heikkilän jälkeen eniten Veikkausliiga-minuutteja tililleen ja lisäksi Lod oli HJK:n innokkain laukoja kauden aikana. Lod onnistui viime kaudella maalinteossa kuusi kertaa ja tulevalla kaudella hyökkäyksiin vahvasti mukaan lähtevä hyökkäävä keskikenttämies heiluttanee maaliverkkoja vielä useammin. Mika Lehkosuon alaisuudessa Lodin kokonaisvaltainen pelaaminen kehittyy myös jatkuvasti.

9. Moshtagh Yaghoubi, RoPS

Epäonnistuneen ulkomaan kierroksen Venäjällä ja Latviassa tehnyt Yaghoubi palaa täksi kaudeksi Veikkausliigaan näyttämään osaamistaan. Kovaotteinen Yaghoubi ei pelkää tilanteisiin menemistä ja pelitavan huonona puolena ovat sen mukanaan tuomat lukuisat varoitukset. Ulkomaan kierros on varmasti kasvattanut Yaghoubia pelaajana ja pahimmat ylilyönnit kentällä ovat nyt historiaa. Yaghoubi on kullanarvoinen pelaaja RoPS:lle ja sopii hyvin valmentaja Juha Malisen pelifilosofiaan.

10. Jukka Halme, HIFK

Pääkaupunkiseudulla koko uransa pelannut ”Bolliksen Gattuso” pääsee vasta 29-vuotiaana ensimmäistä kertaa kokeilemaan siipiään Veikkausliigassa, vaikka ottajia olisi ollut aikaisemminkin. Halme on HIFK:n keskikentän tärkein mies ja moottori, joka osallistuu tunnollisesti ja väsymättömästi niin hyökkäys- kuin puolustustehtäviin.

Veikkausliigan avauskierros pelataan sunnuntaina 12.4. – Ole mukana!