FC Lahti etenee määrätietoisin muutoksin kohti Veikkausliigan kärkeä

FC Lahti on kokenut paljon muutoksia viime kauden jälkeen. Joukkueessa on valtavasti potentiaalia ja hyvin sujunut preseason on nostattanut toiveita tulevan kauden suhteen.

Lahtelaisten viime kausi päättyi viidenteen sijaan. Mastojen juurella olisi ollut potentiaalia parempaakin, mutta penkin alle sujunut alkukausi vesitti mitalitoiveet. Lahtelaiset voittivat kauden ensimmäisestä kymmenestä ottelustaan ainoastaan kaksi. Positiivisissa merkeissä sujunut loppukausi nostatti jälleen toiveita tulevan kesän osalta.

Lahdessa onkin tapahtunut talven aikana paljon muutoksia ja joukkueeseen on tehty monia täsmähankintoja. Lahtelaisten ykkösvahti Henrik Moisander jatkoi matkaansa Turkuun, mutta tilalle tuli KuPS:ssa erinomaisesti torjunut Tomi Maanoja.

Joukkueesta poistui talven aikana paljon kokemusta, kun muun muassa Petri Pasanen päätti pelaajauransa, Pekka Lagerblom siirtyi Amerikkaan Jacksonville Armadan riveihin ja Mika Ääritalo liittyi tutun valmentajan seuraan KuPS:aan. Kuhnurit ovat hankkineet tilalle nuoria ja nälkäisiä pelaajia.

Yksi mielenkiintoisimmista hankinnoista on FC Hakasta Lahteen siirtynyt Kalle Multanen. 26-vuotias hyökkääjä on paukuttanut alemmilla sarjatasoilla hurjia maalimääriä ja muun muassa voittanut kahtena viime vuotena Ykkösen maalikuninkuuden. Multanen onnistui viidessä Liigacupin pelissä maalinteossa kertaalleen, mutta on todellinen musta hevonen tulevalla kaudella lahtelaisten hyökkäyksessä. Potentiaalia on mihin vain, mikäli kaikki menee nappiin.

Duarte Tammilehto on täsmähankinta FC Lahden keskikentälle. Väkkärä ja taisteleva Tammilehto on pelaaja, jota vastustajat vihaavat, mutta omat rakastavat. Leikkauspöydälle joutuneen keskikenttämiehen preseason meni lähinnä loukkaantumisesta toipuessa, mutta miehen pitäisi olla kunnossa tosipelien koittaessa. Tammilehto tulee saamaan paljon vastuuta myös Lahden erikoistilanteissa.

Yhteistyöseura Fluminesesta Lahteen saapuivat lainalle brassikaksikko Bonilha ja Euller. Bonilha viihtyy parhaiten keskikentällä ja tekee tunnollisesti töitä molempiin suuntiin, mutta on teknisesti taitava. Euller on vastaavasti vahva ja kookas hyökkääjä, jota voi peluuttaa myös laidalla. Parikymppisten brassinuorukaisten sopeutumista Suomeen toimii mentorina toimiva Rafael.

Kuhnureiden preseason sujui mainiosti, sillä joukkue nappasi Liigacupin voiton kukistettuaan finaalissa SJK:n rangaistuspotkujen jälkeen. Alkulohkossa lahtelaiset eivät hävinneet yhtään ottelua, vaan saldona oli kaksi voittoa sekä kolme tasapeliä. Harjoituskauden ainoa tappio tuli virolaiselle Levadialle maalein 1-2.

Toni Korkeakunnaksella on käsissään nuori ja nälkäinen joukkue, jolla on potentiaalia taitella mitaleista. FC Lahti tarvitsee kauteen kuitenkin hyvän startin, sillä kurssin korjaaminen on kokemattomalla joukkueella huomattavasti vaikeampaa. Liigacup kuitenkin osoitti lahtelaisten olevan valmiita sarjakauden alkuun.

Faneille.comin arvio: sija 4

Veikkausliiga alkaa lauantaina kahden ottelun voimin. Tulevalla kaudella voit seurata otteluita myös Ruutu -palvelun kautta.

Kansikuva: All Over Press