HJK jatkaa Veikkausliigan kärjessä – Örlund klubin sankarina

HJK päätti torstaina IFK Mariehamnin tappiottoman putken nappaamalla 1-0-voiton kotonaan. Ottelun suurin sankari oli Klubin ruotsalaismaalivahti Daniel Örlund, joka piti maalinsa puhtaana.

– Olen erittäin tyytyväinen, että saimme ottelusta kolme pistettä. Emme pelanneet kovinkaan hyvin, mutta pisteiden saanti antaa uskoa meille entisestään, Örlund kertoi.

IFK Mariehamn sai alussa tuhannen taalan paikan, mutta Örlund onnistui viime hetkellä estämään varman maalin. Tosin ahvenanmaalaiset olivat tilanteesta eri mieltä ja heidän mielestään pallo kävi maalissa. Ruotsalaismaalivahti otti tilanteeseen diplomaattisen kannan.

– Tuomarit katsoivat, että se ei ollut maali. He joutuvat tekemään nopeasti päätöksiä eikä heidän tehtävänsä ole mitenkään helppo. Tällä kertaa he päättivät näin, Örlund kommentoi.

HJK:lle ottelu oli kotona neljäs, jossa vastustaja jätettiin ilman maalia. Kotona Klubin puolustus ja maalivahtipeli on ollut vankkaa.

– Se on hyvä, että olemme pystyneet pitämään maalin puhtaana ja antaneet mahdollisuuden pelata parempaa jalkapalloa. On tärkeää, että saamme kerättyä mahdollisimman paljon pisteitä, Örlund valaisi.

Vielä viime kaudella mies pelasi Norjan mahtiseurassa Rosenborgissa. Talvella hän teki sopimuksen Suomen Rosenborgiin, HJK:hon. Örlund on viihtynyt uudessa seurassaan ja hänellä on selkeät tavoitteet tälle kaudelle.

– Me haluamme voittaa liigan ja mennä mahdollisimman pitkälle Euroopassa, Örlund heitti.