HJK:n jättänyt maalivahtilupaus siirrostaan HIFK:hon: ”Vähän kun muuttaisi pois kotoa”

Maalivahti Carljohan Eriksson jätti kasvattajaseuransa HJK:n päättyneen kauden jälkeen ja siirtyi pääsarjaan ensi kaudeksi nousseen Helsingin IFK:n riveihin.

HJK:lla oli maalivahtipula ennen kauden alkua. Monivuotinen ykkösvahti Ville Wallen oli vetäytynyt eläkkeelle pelaajan tehtävistä ja astunut seuran maalivahtivalmentajan tehtäviin, ja jostain piti saada uusi vastuunkantaja Veikkausliigan kärkiseuran maalille.

Seuran reservijoukkueesta Klubi 04:sta edustusjoukkueen mukaan liittynyt Eriksson, 19, oli vielä liian nuori kantamaan ykkösmaalivahdin viittaa ja seura hankkikin lopulta tanskalaisen Michael Törnesin riveihinsä pikaisen testijakson jälkeen.

Eriksson siirtyi kauden päätteeksi HIFK:hon tehden seuran kanssa kaksivuotisen sopimuksen, vaikka HJK tarjosikin nuorelle vahdille jatkopahvia. Eriksson oli käynyt keskusteluja punapaitojen seurajohdon kanssa jo kauan ennen joulukuussa julkistettua siirtoaan.

– Jo talvella oli ollut puhetta Klubin kanssa, että olisin lähtenyt lainalle melkein koko kaudeksi. Mutta se homma kariutui siinä vaiheessa, kun Klubiin ei löytynyt tarpeeksi nopeasti maalivahtia, niin piti olla siellä mukana, Eriksson kertoo, ja jatkaa:

– Sitten siinä kävi niin, että HIFK olisi halunnut minut silloin lainalle ja se ei toteutunut ja kauden mittaan he laittoivat viestiä, että haluavat minut ensi kaudeksi. Silloin näytti siltä, että KTP nousee vielä ja hoitaa sen homman tyylikkäästi himaan, mutta kävi niin, että HIFK päätti nousta ja he sanoivat edelleen haluavansa minut.

HJK:ssa Eriksson jäi päättyneellä kaudella Törnesin – ja tanskalaisvahdin loukkaantumisen vuoksi tilalle elokuun lopulla hankitun espanjalaisvahdin Antonio ”Toni” Doblasin – varjoon, eikä vastuuta kertynyt toivotulla tavalla. Eriksson pelasi yhdessä Euroopan liigan ottelussa, sekä kuudessa Veikkausliigan ottelussa loppukesän ja syksyn aikana. Nuorukainen näki HIFK:ssa mahdollisuuden päästä isompaan rooliin kuin mitä kasvattajaseurassa olisi saattanut olla tarjolla.

– Olin ihan messissä siinä. Semmoinen mesta, missä pääsee todennäköisemmin pelaamaan ja saamaan vastuuta. Sopimus allekirjoitettiin jo ennen kuin Klubin kausi loppui, Eriksson kertoo.

Eriksson on HJK:n kasvatti. Kahta PK-35 Vantaan paidassa Ykkösessä viime kaudella pelattua ottelua lukuun ottamatta hän on edustanut aina Klubia, eikä seuran hylkääminen ollut helppo päätös.

– Oli se vähän sellainen tilanne, vähän kun muuttaisi pois kotoa. Lämmin paikka on edelleen Klubille sydämessä, mutta nyt on ajatukset jo muualla. Muistellaan lämmöllä, mutta ne vuodet ovat nyt ainakin toistaiseksi takana. Eihän sitä tiedä mitä tulevaisuuessa tapahtuu, mutta olen täysillä punaisten mies ja sillä mennään, Eriksson tokaisee.

Eriksson pääsee ensi kaudella erikoiseen tilanteeseen. Hän saattaa hyvinkin olla tähtirintojen tolppien välissä, kun nousijajoukkue kohtaa hallitsevan Suomen mestarin kolmesti paikalliskamppailussa ensi kaudella Sonera-stadionilla.

– Ei jännitä, mutta todella innolla odotan niitä. Niistä tulee varmaan todella hienoja tapahtumia!