Huuhkajat valtava altavastaaja Ukrainassa – Vastassa sekoitus tähtipelaajia ja nuoria lupauksia

Huuhkajat kohtaa tänään MM-karsintojen neljännessä ottelussa vieraskentällä Ukrainan, joka on aloittanut karsinnat voitolla ja kahdella tasapelillä. Ukrainan kesän EM-kisat päättyivät rajuun pettymykseen ja joukkueeseen tehtiin nuorennusleikkaus. Andri Ševtšenkolla onkin käytössään todella taitava joukkue höystettynä muutamalla kokeneemmalla pelurilla. Ukrainan maajoukkueen runko tulee tuttuun tapaan maan omasta pääsarjasta.

Ukrainan joukkue Suomea vastaan

Maalivahdit

Andri Pjatov

Denys Boiko

Oleksi Ševtšenko

Ukrainan maalivahtitilanne on selkeä, sillä Andri Pjatov on joukkueen selkeä ykkösmaalivahti. Seurajoukkuetasolla Shakhtar Donetskia edustava Pjatov torjui myös EM-kisoissa kaikki Ukrainan ottelut ja on ollut tolppien välissä kolmessa aiemmassa karsintaottelussa. 32-vuotias maalivahti on pelannut 70 maaottelua, mikä on Suomea vastaan valitusta joukkueesta toiseksi eniten. Malagassa lainalla oleva Denys Boiko oli mukana EM-kisoissa, mutta maaotteluita on toistaiseksi kertynyt vain neljä. 24-vuotias Oleksi Ševtšenko on vasta aloittelemassa taivaltaan A-maajoukkueessa eikä pelejä ole vielä kertynyt.

Puolustajat

Oleksandr Kutšer

Artem Fedetskyi

Jaroslav Rakytskyi

Bohdan Butko

Ivan Ordets

Eduardo Sobol

Serhiy Kryvtsov

Ukrainan nuorennusleikkaus näkyy selvästi joukkueen puolustuksessa. Esimerkiksi kolme ottelua kesän EM-kisoissakin pelannut Artem Fedetskyi ei ole saanut vastuuta MM-karsinnoissa, vaan 52 maaottelua pelannut puolustaja on seurannut kaikki pelit penkiltä. Darmstadtia edustava Fedetskyi on myös maajoukkueen puolustajista ainoa, joka ei pelaa Ukrainan omassa pääsarjassa. Ševtšenko on luottanut karsinnoissa perinteiseen neljän puolustajan linjaan. EM-kisoistakin tuttu Bohdan Butko on säilyttänyt tonttinsa oikeana puolustajana. Sen sijaan vasemman pakin paikan on ottanut 21-vuotias Eduardo Sobol ja Zorja Luhanskia edustava puolustaja on pelannut kaikki kolme karsintaottelua. Toisena topparina on joukkueen kapteeni Oleksandr Kutšer, joka on pelannut kaikki karsintaottelut. Toppariparina on ollut EM-kisoissakin kaksi ottelua pelannut Jaroslav Rakytskyi, jolta tosin jäi kaksi edellistä karsintapeliä väliin loukkaantumisen takia. Paikkaajana toimi 24-vuotias Ivan Ordets, jolla on vyöllään vasta neljä maaottelua. Koko kolmikko edustaa seurajoukkuetasolla Ukrainan suurseuraa Shakhtar Donetskia.

Keskikenttä

Ruslan Rotan

Andri Jarmolenko

Jevhen Konopljanka

Taras Stepanenko

Serhiy Sydorchuk

Oleksandr Zintšenko

Viktor Kovalenko

Oleksandr Karavayev

Ivan Petryak

Yves Shakhov

Maksym Malyshev

Viktor Tsyhankov

Ukraina lähtenee Suomeakin vastaan neljän pelaajan keskikentällä, kuten aiemmissakin kotiotteluissa Islantia sekä Kosovoa vastaan. Joukkueen pelin sielu on vahvat laitapelaajat Andri Jarmolenko ja Jevhen Konopljanka. Kaksi on tehnyt yhteensä 41 maalia maaotteluissa, kun taas koko muu Ukrainan joukkue on viimeistellyt yhteensä 33 osumaa. Keskikentän keskustassa on Taras Stepanenko, joka toimii keskustan moottoria ja rytmittää peliä erinomaisesti. Stepanenkon vierellä aloittanee Viktor Kovalenko, joka on miehen joukkuekaveri Shakhtarista. 20-vuotias Kovalenko tuo keskikentälle lisää ulottuvuutta hyökkäyspelaamisen suhteen. Nykymaajoukkueen kokenein pelaaja ja Ukrainan varakapteenina toimiva Ruslan Rotan ei ole saanut Ševtšenkon alaisuudessa vastuuta kuin toisella puoliajalla Kosovoa vastaan. Dnipri Dnipripetrovskia edustava Rotan viimeisteli tosin ottelussa uransa kahdeksannen maalin maajoukkueessa.

Hyökkääjät

Roman Zozulya

Artem Kravets

Artem Besyedin

Ukrainan ykköshyökkääjä on Granadaa edustava Artem Kravets, jolta jäi karsintojen avaus väliin loukkaantumisen takia. 27-vuotias hyökkääjä osui sekä Turkkia että Kosovoa vastaan ja on viimeistellyt yhteensä kuusi maalia 15 ottelussa maajoukkueessa. Toisena hyökkääjänä aloittanee Oleksandr Zintšenko, joka on Ukrainan historian nuorin maalintekijä osuttuaan Romaniaa vastaan toukokuussa reilun 19 vuoden iässä. Zintšenko siirtyi kesällä Manchester Cityyn, mutta pelaa lainalla hollantilaisessa PSV:ssä. Yksi vaihtoehto hyökkäykseen on myös Roman Zozulya, joka on tullut kolmessa edellisessä ottelussa vaihdosta sisään. Real Betisiä edustava hyökkääjä on tehnyt maajoukkueessa neljä maalia 32 ottelussa.

Ukraina-Suomi alkaa kello 21.45. Voit seurata ottelua tuttuun tapaan YLE TV2:n tai YLE Areenan kautta.

Kansikuva: All Over Press