Huuhkajien karsinta-avauksessa oli onnistujat harvassa

Huuhkajien matka kohti MM-kisoja alkoi mollivoittoisesti, kun joukkue jäi tasapeliin Kosovoa vastaan. Suomi lähti otteluun suurena ennakkosuosikkina, mutta varsinkin sinivalkoisten hyökkäyspelaaminen oli todella kaukana parhaastaan.

Suomi onnistui kuitenkin pitkästä aikaa erikoistilanteesta, kun Paulus Arajuuri iski 20 minuutin kohdalla kulman jälkitilanteesta pallon voimalla verkkoon. Huukajien erikoistilannepelaaminen oli ollut ennen Kosovo-ottelua luvattoman heikkoa.

Vieraat ottivat kuitenkin hienoisen otteen avausmaalin jälkeen. Kosovon vastahyökkäykset ja rohkeat haastamiset aiheuttivat vaaraan Suomen puolustuspelissä. Nopeat laitapelaajat hyödynsivät tilaisuuden välittömästi, jos Jere Uronen tai Jukka Raitala eivät ehtineet mukaan. Kumpikaan joukkue ei häikäissyt pelinrakentamisella. Roman Eremenkon yksinläpi-tilannetta lukuun ottamatta Kosovo aiheutti enemmän päänvaivaa Lukas Hradeckyn maalilla.

Toisen puoliajan alussa Suomi otti peliä taas haltuun, vaikka pallo oli ehkä aavistuksen enemmän vieraila. Kosovon pelaajat vaikuttivat väsyneiltä ja vähän turhautuneilta. Huuhkajat eivät kuitenkaan saaneet kovin montaa pidempää syöttökombinaatiota hyökkäyspäässä.

Suomen kolmen keskuspuolustajan linja petti 60 minuutilla, kun Raitala oli jäänyt ylemmäs ja Thomas Lam oli liian kaukana Bernat Berishasta. Kosovo haastoi tehokkaasti laidasta ja oli vain ajan kysymys milloin karsintadebytantti iskee.

Hans Backen taktiikan mukaan palloa pelattiin laitaan, mutta keskitykset olivat voimattomia ja epätarkkoja. Suomi saa olla tyytyväinen tasapeliin.

Pelaaja-arvostelut

Lukas Hradecky: 9

Oli jälleen varma maalillaan ja otti helposti keskityspallot. Torjui hyvin vaarallisen vedon takayläkulmasta ja pelasi hyvin jalalla. Ei voinut pilkulle mitään.

Jukka Raitala: 5

Pystyi noysemaan laidaltaan, mutta ei niin tehokkaasti kuin Uronen. Ei saanut yhtään kunnon keskitystä ja oli jäänyt pahasti ylös tilanteessa, jossa Thomas Lam aiheutti pilkun.

Thomas Lam: 6

Jatkoi päällään pallon Arajuurelle 1-0 maalissa. Aiheutti rangaistuspotkun ylipelaamalla tilanteessa, jossa pallo oli jo karkaamassa Berishalta. Otettiin vaihtoon virheen jälkeen 60 minuutin kohdalla. Vielä aivan liian raakile fyysisesti.  Kaksijakoinen esitys.

Paulus Arajuuri: 8

Varma maali tilanteessa, jossa tyylipisteitä ei jaeta. Oli fyysinen pelote ja kuitenkin varma puolustuspäässä. Näytti kaapin paikan monelle Kosovon pelaajalle. On Suomen selkeä ykköstoppari tällä hetkellä.

Niklas Moisander: 6

Kapteeni pelasi virheettömän pelin ja haki avaavia syöttöjä. Yläkerrassa ei kuitenkaan kovin hyvin oltu vastaanottamassa Moisanderin syöttöjä. Paljon parjatulle kipparille tulee ehkä vähän itseluottamusta tästä pelistä.

Jere Uronen: 6

Ensimmäisellä puoliskolla hyviä nousuja ja haastoja mutta keskitysten laatu heikko. Sopii hyvin Backen taktiikkaan, mutta pitää alkaa voitta yksi vastaan yksi-tilanteita. Toisella puoliajalla katosi täysin kuvasta.

Robin Lod: 5-

Varovaista ja vähän ujoa peliä ottelussa, jossa pääsi hyvään näytönpaikkaan esittämään pallollista osaamistaan. Oma rooli on ehkä vähän epäselvä.

Markus Halsti 5

Vauhti ei oikein riitä ja merkkausvirheitä tulee liikaa. Myös pallollinen pelaaminen on vajavaista. Fyysinen peli onnistuu mutta ei pysty tuomaan alemman keskikentän rooliin riittävää osaamista.

Roman Eremenko: 6+

Keskitti pallon, jonka Arajuuri iski maaliin. Yllättävän varovaista pelaamista ja tuntui, että otti paljon painetta. Pallot karkailivat eikä nähty oivaltavia syöttöjä.Pitäisi dominoida keskikenttää tällaisessa pelissä.

Joel Pohjanpalo: 8

Energiaa löytyy ja taistelutahtoa on. Syötöt usein vähän liian vaikeita ja hosuu toisinaan liikaa. Ottaa painetta maalinteosta. Hakee hyvin paikkoja ja voittaa korkeita palloja, mutta viimeistely yli-yrittämisen takia heikkoa.

Teemu Pukki: 7-

Oli pirteämpi ja aggresiivisempi kuin aikaisemmissa maaotteluissa, mutta maalit puuttuvat. Puolittaisistakin paikoista pitäisi pallo laittaa pussiin. Sai pari paikkaa, mistä olisi voinut paremmalla viimeistelyllä onnistua. Vaihtoon 73 minuutilla.