Inter-luotsilla käytössään Veikkausliigan paras maalivahtikaksikko – kumpi maalille?

FC Interin ensi kauden maalivahtitalli lienee Veikkausliigan laadukkain. Turkulaisjoukkueen ensi kauden maalivahtiduon muodostaa parivaljakko Magnus Bahne – Jukka Lehtovaara.

Bahne, 35, palasi Interiin kaudeksi 2011 Ruotsin toiseksi ylimmän sarjatason Assyriskasta, ja on siitä lähtien toiminut joukkueen luottotorjujana. Jukka Lehtovaara, 26, siirtyi yllättäen Interin riveihin viime kauden päätteeksi paikalliskilpailija TPS:sta. Lehtovaara toimi usean vuoden ajan TPS:n ykköstorjujana ja kapteenina, mutta kun palloseura viime kauden päätteeksi tippui sarjaporrasta alemmas Ykköseen, oli aika vaihtaa maisemaa muualle.

FC Interin päävalmentaja Job Dragtsma myöntää, ettei Lehtovaara missään nimessä ollut ykkösenä hänen talven pelaajahankintalistallaan, vaikka nimekkään torjujan siirrosta ilmoitettiin jo aikaisessa vaiheessa. Kun mahdollisuus Lehtovaaran hankkimiseen yllättäen tuli, hollantilaisluotsi ei kuitenkaan halunnut jättää korttia kääntämättä.

– Ei ollut ensisijainen tarkoitukseni hankkia Jukkaa, sillä Magnus on kokenut ja hyvä maalivahti. Toinen maalivahtimme Jere Koponen (nyt SJK:ssa) oli myös potentiaalinen. Tilanne näytti siltä, että se (Lehtovaaran saaminen) on mahdollista, enkä halunnut olla sitä vastaan, Dragtsma taustoittaa.

Lehtovaaran sopimuksen myötä Dragtsma aiheutti itselleen positiivisen ongelman: kummasta laadukkaasta maalivahdista hän tekisi ykkösveskarin, ja kumman heittäisi penkille?

– Se on parempi niin päin, kun että joutuisi heittämään vaikka jonkun juniorimaalivahdin maaliin. Peluutan peli kerrallaan ja päätän aina pelaavan maalivahdin ennen ottelua. En yleensä vaihda maalivahtia helposti, Dragtsma kertoo.

Dragtsma uskoo Bahnen ja Lehtovaaran välisen kilpailun kehittävän molempia maalivahteina ja vaikuttavan sen positiivisella tavalla luonnollisesti myös Interin oman puolustuspään varjelemiseen.

– Olen iloinen tilanteesta. Molemmilla on toki vähän loukkaantumistaustaa, Magnus pelasi paljon pelejä silti viime kaudella ja niin Jukkakin. Nyt he ovat kuitenkin kunnossa, Dragtsma vakuuttaa.

Inter on tulessa Liigacupin puolivälierissä viikonloppuna. Ilves-FC Inter sunnuntaina 8.3 klo 19.15.