Joel Pohjanpalo: ”Tiesin, että sieltä se maali tulee” (Haastattelu)

Joel Pohjanpalo (oik.) tuulettaa ensimmäistä maaliaan Andreas Hofmannin kanssa (All over press)

Joel Pohjanpalo (oik.) tuulettaa ensimmäistä maaliaan Andreas Hofmannin kanssa (All over press)

Bayer Leverkusenista lainassa pelaava 2. Bundesligan VfR Aalenin suomalaiskärki Joel Pohjanpalo onnistui Saksan uransa tähän mennessä kovimmassa paikassa viime viikonloppuna. Talven treenijakson jälkeen 19-vuotias suomalainen sai mahdollisuutensa avauskokoonpanossa ja käytti sen lähes parhaalla mahdollisella tavalla: tekemällä maalin ja syöttämällä toisen. Sitä ennen Pohjanpalo oli käytännössä kolistellut pelkkiä rimoja.

– En tiedä oliko iso kivi (joka putosi harteilta), mutta tiesin koko ajan, että se maali tulee kun vaan jaksaa yrittää, Pohjanpalo sanoo.

Seuraavana viikonloppuna Aalen kohtaa Cottbusin. Onko edessä pakkovoitto?

– Tärkeä peli on edessä. Olemme 5-6 pinnaa Cottbusin edellä ja uskon, että voitamme sen pelin.

Pohjanpalo kertoo videolla myös ajatuksia Suomen EM-karsintalohkosta vuoden 2016 EM-kisoihin. Ne arvotaan 23. helmikuuta.

– Bosnia-Hertzegovinan kakkosveskari on meidän ykkösveskari. Hänen kanssaan on puhuttu, että olisi kivaa kohdata.

Pohjanpalon sopimus Leverkusenin kanssa päättyy huhtikuun lopussa. Hänellä on kevät aikaa vakuuttaa Leverkusen siitä, että hän on se kortti, joka Bundesliiga-seuran kannattaa katsoa. On kuitenkin myös täysin mahdollista, että joku muukin saksalaisseura iskee kyntensä suomalaislupaukseen – etenkin jos kevätkausi sujuu samalla tavalla kuin se on alkanut.

Katso Joel Pohjanpalon haastattelu kokonaisuudessaan tästä:

Olemme viime viikkojen aikana kirjoittaneet jonkin verran Bundesligasta ja sen houkuttelevuudesta, joten kannattaa lukaista lisää juttuja aiheesta.