Jukka Raitala haluaa kirkastaa Baltic Cupin hopean

Jukka Raitala lähtee Baltic Cupiin kaksi voittoa mielessä (Alloverpress)

Jukka Raitala lähtee Baltic Cupiin kaksi voittoa mielessä (Alloverpress)

Suomen A-maajoukkueen puolustuksen vakionimiin kuuluva Jukka Raitala lähtee kirkastamaan vuoden 2012 Baltic Cupin hopeaa kullaksi. Alla on Tshekki-peli, joka oli juuri Raitalalle erityisen tärkeä.

– Kiva lähteä reissuun. Tässä on muutama päivä latailtu akkuja ennen Cupia. Viimeksi, kun olin mukana joukkueessa, niin hävisimme finaalin rankkareilla. Tällä kertaa on tarkoitus hakea kulta pois, sanoo Raitala.

Raitala pitää menestymistä Baltic Cupissa nyt erityisen tärkeänä.

– Aina kun pelataan, niin totta kai pelataan voitosta. Lähdemme ehdottomasti hakemaan voittoa. Nämä ovat tosi tärkeitä pelejä ennen syksyllä alkavia EM-karsintoja.

Menneestä Tshekki-pelistä jäi Raitalalle erittäin hyvät fiilikset.

– Se oli itselleni erittäin tärkeä peli. Pitkä kausi takana ja peliaikaa ei hirveästi tullut. Nyt sain vähän pelituntumaa ja itseluottamusta. Pääsin taas näyttämään, mitä osaan. Minulle itselleni pelistä jäi pelkästään hyvät fiilikset, Raitala arvioi.

Raitalan heikkoon kauteen seurajoukkueessa ei ole mitään yksiselitteistä syytä.

– Valmentajalta ei vain tullut luottoa. En saanut minkäänlaista mahdollisuutta, ja olihan siinä pari pientä loukkaantumista hidastamassa menoa. Joukkueellamme meni ihan hyvin, minkä vuoksi siihen oli vaikeaa murtautua.

Vaikeasta kaudesta huolimatta Raitala aikoo kuitenkin jatkaa Heerenveenissä tulevallakin kaudella.

– Minulla on kaksi vuotta sopimusta vielä jäljellä. Koko valmennusporras sekä puolet pelaajista vaihtuu. Pääsen aloittamaan muiden kanssa siis samalta viivalta, mikä antaa minulle huimasti lisämotivaatiota. Jos vain saan pelata, niin viihdyn seurassa erittäin hyvin.

Vasen laitapuolustaja tiedostaa, että mikäli peliaikaa ei seurajoukkueessa tule, niin peliaika saattaa olla kortilla myös Huuhkajissa.

– Maajoukkueessa ei pääse pelaamaan ellei saa pelata seurajoukkueessaan. Pelipaikallani on erittäin kova kilpailu, koska siihen on tarjolla Jere Uronen ja Kari Arkivuokin. Kilpailu vie joukkuettamme eteenpäin ja minunkin pitää onnistua näyttöpaikoissa jos haluan pelata, Raitala arvioi.

Suomi-Liettua torstaina 29.5 klo 17.00, Live-streamit NordicBetiltäBetssonilta sekä Betsafelta.