Jyrääkö SJK jälleen HIFK:n?

Veikkausliigassa pelataan tänään yksi ottelu, kun HIFK isännöi SJK:ta. RoPS voitti eilen oman ottelunsa ja siirtyi sarjan kärkeen kahden pisteen erolla seinäjokelaisiin. Pisteet tulisivat tarpeeseen myös sarjapaikkansa puolesta taistelevalle HIFK:lle.

SJK on tällä hetkellä sarjan kuumin joukkue. Seinäjokelaisilla on allaan seitsemän ottelun tappioton putki, josta saldona on viisi voittoa ja kaksi tasapeliä maalierolla 15-3. Joukkueesta ei löydy varsinaista heikkoa lenkkiä, vaan peli toimii mallikkaasti ja ratkaisijoita löytyy laajalta rintamalta.

Mihkel Aksalu on kenties sarjan paras maalivahti ja virolainen onkin pelannut yhtä ottelua lukuun ottamatta joukkueen jokaisen pelin. Puolustuslinja on Cedric Gogouan johdolla raudanluja ja keskikentältä löytyy niin puolustavan pelin erikoismiehiä Mehmet Hetemaj’n muodossa, kuin myös hyökkäyspäähän orientuneita pelaajia kuten Allan Souza. Hyökkäyksestäkin löytyy maalipörssin kolmantena oleva Akseli Pelvas sekä kovassa vireessä oleva Roope Riski.

Kesän lopulla seinäjokelaisten riveihin liittyneet Riski ja Souza ovat osoittautuneet loistaviksi vahvistuksiksi Veikkausliigaan. Riski on viimeistellyt yhdeksässä pelaamassaan ottelussa kuusi osumaa. Souza on viimeistellyt yhden komean osuman ja ollut syöttäjänä lukuisissa maaleissa.

Kotijoukkue HIFK taistelee vielä putoamista vastaan, kun helsinkiläisillä on vielä viisi ottelua jäljellä. Tähtirinnoilla on tosin varsin hyvät asetelmat, sillä sarjan hännille on eroa viisi pistettä. Lisäksi HIFK on pelannut kaksi ottelua jumbona majailevaa FC KTP:tä sekä ottelun toiseksi viimeisenä olevaa FF Jaroa vähemmän.

Helsinkiläisten otteet ovat ailahdelleet viime aikoina melkoisesti. Esimerkiksi viimeisen kolmen ottelun aikana joukkue on kärsinyt jopa nöyryyttävän kotitappion VPS:lle maalein 0-3, rökittänyt FC Lahden vieraissa numeroin 5-0 ja jäänyt maalittomaan kotitasuriin KTP:tä vastaan.

HIFK oli pitkään tappioton kotikentällään Sonera Stadiumilla, mutta viimeisestä kolmesta kotiottelusta on saldona kaksi tappiota ja tasapeli maalierolla 1-6. Nyt alla on yli 200 minuuttia ilman tehtyä maalia kotikentällä.

Helsinkiläiset ovatkin yksi sarjan heikoimmista kotijoukkueista. 13 kotiottelusta on saldona kolme voittoa, kaksi tappiota sekä peräti kahdeksan tasapeliä. Kolmesta kotivoitosta tosin kaksi tuli kolmen ensimmäisen kotipelin aikana. Viimeisestä kymmenestä kotiottelustaan joukkue on voittanut siis vain yhden, mutta tappioitakaan ei ole tullut kuin kaksi.

HIFK pystyy puolustamaan kurinalaisesti ja pitämään vastustajat pois parhailta maalintekopaikoilta, mistä viimeisimpänä osoituksena on kaksi peräkkäistä nollapeliä. Molemmissa otteluissa joukkueen maalilla on torjunut Mika Johansson, joka kantanee torjuntavastuun tänäänkin.

HIFK:n rajallisen materiaalin ongelmat tulevatkin vastaan hyökkäyspelissä, jota joukkue ei edes yrittänyt vahvistaa kesän aikana. Pekka Sihvola on kahdeksalla osumallaan helsinkiläisten paras maalintekijä ja 31-vuotias onkin oikeastaan HIFK:n ainoa todella kliininen viimeistelijä.

SJK on ollut kuluvalla kaudella HIFK:lle todella hankala vastustaja. Molemmat Seinäjoella pelatuista kohtaamisista päättyivät kotijoukkueen voittoon yhteismaalein 6-1. SJK on nyt niin kovassa vireessä eikä sivussa ole kuin loukkaantumisista kärsivä Richie Dorman, joten mestaruudesta taisteleva vierasjoukkue on suuri ennakkosuosikki myös maanantain kamppailuun.

Ottelu alkaa kello 18.30. Voit seurata kamppailua tuttuun tapaan IS Extran kautta.

 

Kansikuva: All Over Press