Suomalaisseurat eivät pääse tarpeeksi lähelle kuluttajaa – ”Ei uskalleta kokeilla uutta”

Kun politiikka ja uskonto eivät ole enää nykyaikana merkittävässä asemassa vaikuttamassa kannattajien suuhteeseen jalkapalloseuroihin, täytyy seurojen itse saada brändin avulla ihmisiä puolelleen. Penkinlämmittäjien podcast-lähetyksessä pohdittiin tällä viikolla, mitä jalkapalloseuran brändin tulisi edustaa vuonna 2015 niin Suomessa kuin myös ulkomailla.

Suomi ja Veikkausliiga ovat ymmärrettävistä syistä edelleen perässä seurabrändien osalta isoihin maihin verrattaessa. Rahalla on aina suuri merkitys identiteetin luonnin ja sen mahdollisuuksien käyttämisen kanssa.

– Jos mietitään Tukholmaa, niin siellä seurojen brändit ovat edustettuina, ja se näkyy jopa eri kaupunginosissa. Esimerkiksi Pohjois-Tukholmassa Solnassa et voi törmätä Hammarbyn logoihin, toimittaja Anssi Karjalainen kertoo.

Veikkausliiga-seuroille on äärimmäisen tärkeää saada näkyvyyttä itselleen paikallisten ihmisten keskuudessa ja viedä seuraa lähelle sen kannattajia. Useimmat liigaseurat pystyvätkin siihen jossain määrin, ja värit ovat edustettuina paikkakunnilla.

Atte Ruuttila painottaa paikallisuuden lisäksi myös rohkeutta ja innovatiivisuutta.

– Tuntuu välillä siltä, että Suomessa ei uskalleta lähteä kokeilemaan, ja pelkkä paikallisuus riittää. Pitäisi pyrkiä ajattelemaan myös laatikon ulkopuolelle, hän täsmentää.

Erityisesti seurojen markkinointi- ja viestintäpuoliin tulisi panostaa seuroissa, jotta uusia ideoita saataisiin jalkeille. Kännykkäkameralla kuvatut lehdistötilaisuudet eivät ole enää kovin mediaseksikkäitä ja some-kanavat tulisi olla erittäin hyvin hallussa.

– Vaikuttaa siltä, että vain kahdessa Veikkausliiga-seurassa viestintäpuoli on hyvissä kantimissa, ja muissa se voi olla niin tai näin, Ruuttila arvioi.

Twitter: @Penkinlam

Toimittajat: Anssi Karjalainen (@A_Karjalainen) ja Atte Ruuttila (@ARuuttila)