Kaksinkertainen maalikuningas: ”Jatkan ehdottomasti Veikkausliigassa”

VPS:n kauteen ei ole toistaiseksi paljoakaan positiivisia asioita mahtunut. Yksi poikkeus on Juho Mäkelä, jonka peli luistaa muutaman vuoden takaiseen malliin.

”Kirurgi” siirtyi Vaasaan viikon mittaisen testijakson jälkeen maaliskuun alussa. Mäkelä sanookin tämän luoneen hyvän pohjan erinomaisesti sujuneelle kaudelle.

– Viimeiset vuodet olen tullut joukkueeseen aina kesken kauden, kun pelaajat ovat saaneet jo paikkansa. Siinä oli aina kova työ, että sai raivattua itselleen peliaikaa. Nyt pääsin mukaan jo hyvissä ajoin.

Vuosina 2005 ja 2010 Veikkausliigan maalikuninkuuden voittanut Mäkelä on tehnyt kuluvalla kaudella vaasalaisten 14 maalista peräti yhdeksän, millä irtoaa maalipörssin toinen sija. Hyvän harjoituskauden onnistumiset ruokkivat itseluottamusta, mikä on saanut aikaan pitkälle kesään jatkuvan positiivisen kierteen.

– Mä olen aina fyysisesti valmis pelaamaan, mutta tällä kaudella olin erityisen hyvässä kunnossa. Pääsin pelaamaan viisi hyvää treenipeliä, missä sai vastuuta ja onnistumisia. Siitä lähti positiivinen kierre ja sain lisää vastuuta, mihin pystyin vastaamaan hyvin. Mitään ei kuitenkaan ole vielä tapahtunut, vaan parannettavaa on paljon.

Vuoden 2010 maalikuninkuuden jälkeen Mäkelä on pelannut peräti kuudessa eri seurassa. Omaa paikkaa ei ole oikein löytynyt, vaan seura on vaihtunut aina kauden jälkeen ja joissain joukkueissa visiitti jäi todella lyhyeksi ja vaatimattomaksi. Kirurgi kertookin viihtyvänsä Vaasassa erinomaisesti.

– Olen ollut tyytyväinen Vaasassa ja nauttinut vastuusta. Vaeltamisen jälkeen on vihdoin löytänyt paikan, missä on saanut keskittyä pelaamiseen. Normaali arki on vaikeaa, jos ei pelaa. Nautin isoista haasteista ja sellaisena näen meidän tilanteen nyt ja se motivoi todella paljon. Tykkään myös Vaasasta kaupunkina tosi paljon.

Hyvät otteet Veikkausliigassa poikivat usein myös kyselyjä ulkomailta. Mäkelä on urallaan pelannut jo muun muassa Heartsissa, FC Thunissa sekä Sydney FC:ssä, mutta nyt mieli ei halaja ulkomaille, vaikka kovassa tikissä oleva kaksinkertainen maalikuningas varmasti ulkomailla kiinnostusta herättääkin.

– Jatkan ehdottomasti kauden loppuun Vaasassa. Liikaa jos käy miettimään tulevaisuutta, niin ote nykyhetkeen katoaa. Olen sitoutunut pysymään täällä ja me tullaan vielä nousemaan, Mäkelä sanoo päättäväisenä.

VPS kohtaa tänään kotikentällään FC Interin. Mikäli et pääse paikan päälle, niin kaikki Veikkausliigan ottelut ovat tuttuun tapaan katsottavissa IS Extran kautta. Ottelu alkaa kello 18.30.

Sunnuntain muut ottelut:

Klo. 18.30 IFK Mariehamn – Ilves

Klo 18.30 KuPS – FF Jaro