Katsaus Fantasiavalioliigaan ja kierroksen 13 voittaja

Fantasiavalioliigaa on pelattu nyt kolmannes ja on aika katsastaa tilanne Faneille.comin kimpassa. 13 Valioliigamatkaa on siis jo jaettu ja ensimmäinen reissukin odottaa jo nurkan takana.

Kokonaistilanne on kärjen osalta tiukka. 42 joukkuetta mahtuu 100 pisteen sisään, mutta piikissä FC Kunttu on hakenut pientä hajurakoa seuraaviin. FCK on kerännyt tähän mennessä todella mukavat 816 pistettä ja on koko maailman tilastoissa tällä hetkellä sijalla 59. Se on todella hieno saavutus, kun mukana on sellaiset 3,3 miljoonaa joukkuetta.

Kokonaistilanteen osalta kamppailu kärjessä käy tiiviinä, mutta pitää siis muistaa että kaikilla on yhtäläinen mahdollisuus kerätä kierroksen parhaat pisteet. Tässä vaiheessa niistä yllättävistä valinnoista voikin olla hyötyä joukkueessa ja niiden kuumien ja kylmien pelaajien scouttaaminen nousee todella suureen arvoon.

Kierroksen 13 parhaat

Viikon korkeimman pistesaaliin (68p) keräsi kimpan kokonaistilanteessa sijalla 562 oleva fc muumuu pisteen erolla seuraavaan. Tämä todistaa osaltaan, että myös pohjilta on saumat nousta koneeseen. Toiseksi siis pisteen päähän Rony G:stä sijoittui Niko N ja Sunbay Warriors. Kolmannen sijan viikolla vei FC Sipulikiisseli ja Antti V jääden pisteen päähän Warrioirseista 66 pisteellä. Tiukkaa oli siis vääntö tälläkin viikolla ja suosittelen kaikkien kolmen pysyvän linjoilla kunnes voittaja on virallisesti julistettu.

Näyttökuva 2014-12-01 kello 12.39.42

Seuraava kierros 2.12

Joulu on kiireistä aikaa ainakin britteinmaan vihreillä. Boxing Day speciaalia odotellessa pelataan Valioliigassa jo nyt arkikierroksia ja seuraava on edessä heti tällä viikolla. Kovimmat pelimiehet ovat varmasti säästelleet ”Wild Cardia” juuri näihin otteluruuhkiin, joten on suositeltavaa myös paneutua tuleviin otteluohjelmiin. Tässä pari poimintaa.

Chelsea

Sarjakärki pelaa Valioliigan lisäksi myös Capitol One Cuppia sekä Mestarien liigaa. Joukkueella on siis joulukuussa edessään mukavat 8 ottelua, joista 6 Valioliigaa. Joukkueen tulevat viikot näyttävät raskailta, mutta jouluna pojoja pamahtaa mukavasti kassiin. Millaista rotaatiota nähdään? Pysyvätkö Costa ja Fabregas kunnossa? Olisiko Drogba täsmähankinta otteluruuhka huomioiden ja kun Costa on pelikiellon vuoksi sivussa?

 • 3.12 vs Tottenham (Home)
 • 6.12 vs Newcastle (Away)
 • 13.12 vs Hull (H)
 • 22.12 vs Stoke (A)
 • 26.12 vs West Ham (H)
 • 28.12 vs Southampton (A)
 • 1.1 vs Tottenham (A)

Manchester City

Citizens on ulkona cupista, joten se selviää tulevasta otteluruuhkasta matsia vähemmällä. Voitto Southamptonista oli vakuuttava vaikka matsi olikin tasaväkistä vääntöä aina ensimmäiseen maaliin saakka. Joukkueen joulukuu on todella puhutteleva, kun vastaan asettuu moni putoajakandidaatti. Jos löytää ne paljon ja hyvin pelaavat taivaansinisten pelurit niin tuskin epäonnistuu. Jatkaako Aguero huikeatta virettään?

 • 03.12. vs Sunderland (A)
  06.12. vs Everton (H)
  13.12. vs Leicester (A)
  20.12. vs Crystal Palace (H)
  26.12. vs West Bromwich (A)
  28.12. vs Burnley (H)
  01.01. vs Sunderland (H)

Muut joukkueet:

Southamptonin joulu näyttää mustalta. Joukkue saa vastaansa Arsenalin kahdesti, Chelsean, Evertonin sekä ManUn. Tippuuko joukkue sarjataulukossa reippaasti alas vai pystyykö hienosti pelannut puolustus napsimaan pisteitä?

Everton on sarjataulukon keskikastissa, mutta joulukuu kaiken muuttaa voi. Vastassa Hull kahdesti ja kärkijoukkueista ottelut vain Manchester Cityä ja Southamptonia vastaan. Alkaako Lukakun tehot löytymään, kun vastaan asettuu hieman heikompia puolustuksia?

Manchester Unitedin loukkaantumissuma ei näytä helpottuvan, kun listalle viime kierroksella lisättiin Di Maria. Toipuuko joukkue kuntoon tärkeisiin peleihin vai saadaanko joulun jälkeen heittää hyvästit mestaruus unelmille? Vastassa 14.12 pelattavassa klassikossa Liverpool eikä ohjelma näytä muutenkaan ihan helpoimmalta.

Kuinka kauan Sanchez pystyy kannattelemaan Arsenalia? Milloin sairastupa tyhjenee? Voitot pitäisi irrota Stokesta ja QPR:stä, mutta muuten onkin tekemistä. Vai onko? So´ton kahdesti, Hammers paikallispelissä ja Liverpool voivat aiheuttaa vaikeuksia.

Balotelli on sivussa Liverpoolilta, joten Lambert pääsi vihdoin kantamaan vastuuta. Pool on mukana cupissa ja Mestarien liigassa, joten myös Balotellia kaivataan kokoonpanoon. Joukkue kohtaa peräkkäisinä kierroksina sekä ManUn -että Arsenalin, mutta vuoden vaihteen lähestyessä ohjelma helpottuu.

Kannattaa siis todella miettiä vaihtojen suhteen tulevaa ja tsekata pikkasen myös otteluohjelmaa jouluruuhkan suhteen. Hyvää apua tähän tarjoaa Fantasy Football Scout.

Vielä kerkeää mukaan

Vaikka et olisi ollut alusta saakka mukana, niin se ei syö sinun mahdollisuuksiasi napata kierrosvoitto ja tarrata kiinni Englannin matkaan. Kun joukkue on luotu kauden alussa on mahdollisuuksia tehdä vain rajattu määrä vaihtoja alkuperäiseen joukkueeseen joka kierros (ylimääräisistä vaidoista aiheutuvat vähennykset siis huoioidaan), eli uusilla joukkueilla on jopa pieni etulyöntiasema tulevia kierroksia ajatellen.

Joulu on sitä Valioliigafanin parasta aikaa ja samalla herkutellaan myös fantasyssä. Joulukuun aikana jaetaan siis uskomattomat 6 matkaa Englantiin jokaisen kierroksen parhaalle.

Itse pelaaminen tapahtuu Fantasy Premier League-palvelussa, joka on mielestämme paras työkalu tähän harrastukseen ja kyseessä on myös Valioliigan virallinen fantasiafutis, jossa on riittävästi resursseja taustalla. Osallistuminen on helppoa seuraamalla seuraavia ohjeita.

Ohjeet

 1. Käy luomassa oma tili Fantasy Premier Leagueen
 2. Luo oma joukkue palvelussa
 3. Liity Faneille.comin privaattiliigaan koodilla 601684-169922
 4. Pelaa muita paremmin ja voita paikkasi historiankirjoissa

Mikäli haluat voittaa muutakin kuin kunniaa ja sinulla ei vielä ole pelitiliä Betssonille, luo se tästä ja tee talletus ennen sarjan alkua. Jos sinulla on pelitili Betssonille jo luotuna tai kun sen olet luonut ja olet varma, että olet tehnyt talletuksen 1.1.2014 jälkeen, olet oikeutettu kaikkiin huikeisiin palkintoihin.

Tsekkaa kaikki säännöt ja ehdot tästä.